Peugeot 307 2.0 HDI 79kw Siemens

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Darth Nihilus
    CBC Senator XXL
    • 13.04.2005
    • 417
    • Srbija, Paracin

Peugeot 307 2.0 HDI 79kw Siemens

Imam problem sa ovim poluproizvodom francuske auto industrije. Naime, auto prijavljuje Atntipolution Fault i onda ograniči br. obrtaja. CEla priča ide ovako.
    Odem kod majstora, srede se dizne, zameni regulator pritiska goriva i senzor temp. goriva. Problem i dalje njije rešen.
    Auto lepo ide, malo troši, motor lepo radi, ali povremeno, nema pravila, kad hoću da ga ugasim, izvučem kljuš, auto radi još par sekundi i ugasi se. Sledeće paljenje, greška "anti polution" i ograničenje br. ortaja. Greška se posle par strtovanja motora, sama ugasi i onda bude sve ok, do sledećeg puta.
    Pozajmio sam od prijatelja neku Launch dijagnostiku, zakačio je na auto i prošitao sledeće greške, koje nisam uspeo da obrišem:
    Prevelika temp. ulja i rashladne tecnosti. Par puta mi se desilo da posle vožnje, auto stoji na suncu i kod paljenja temp ode u max na instr. tabli. Kad se startuje motor, temp se vrati na normalno. Auto ne podiže temp u vožnji.
    Senzor brzine za servo volana.
    senzor čepa za gorivo.
    pumpa aditiva za gorivo nema kontakt ili u kratkom spoju.
    nivo aditiva za gorivo nizak. ima još 400g
    Ovde su svi u fazonu daj da menjamo, razvaljujemo dpf, egr... Naravno o mom trošku a niko ne garantuje da će to da reši problem.
    Ubeđen sam da je uzrok svemu, neki problem sa strujom, a autoelektričari gledaju belo.
    Neki savet kako da rešim problem ili gde da odvezem auto da ga srede?
    Do not underestimate the power of the Dark Side
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Ako nije akumulator u pitanju, bojim se da će ti trebati ozbiljan električar/dijagnostičar.

Comment

• Darth Nihilus
      CBC Senator XXL
      • 13.04.2005
      • 417
      • Srbija, Paracin

Nisam imao problema sa akumulatorom. Star je oko 3g, a auto pali na pola ključa i leti i zimi. Ko bi ga znao, ajd proveriću i njega. To bar umem.

Comment

• Darth Nihilus
        CBC Senator XXL
        • 13.04.2005
        • 417
        • Srbija, Paracin

DPF je pravio problem

Comment

Working...
        X