Problem kod paljenja Citroen ZX

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dechkotzar
    CBC Član
    • 01.08.2005
    • 81
    • Bg

Problem kod paljenja Citroen ZX

Drugar ima problem pri paljenju na Citroenu ZX, naime vergla ko lud ali nikako dsa upali kao kad nema goriva.

Zimus je isto imao problem, s tim sto je tad zaledilo benzin (voda iz benzina) u crevu koje ide do dizni. Sad je znatno toplije pa ne verujem da je to uzrok.

Ako neko zna u cemu je problem neka pomaze!
    Hvala
    J***m ti turbinu!
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

koji motor je upitanju?
    https://t.me/pump_upp

Comment

• dechkotzar
      CBC Član
      • 01.08.2005
      • 81
      • Bg

Vulkan 1.9
      J***m ti turbinu!

Comment

• CSI
        CBC Član
        • 09.08.2005
        • 40
        • SCG

zx paljenje

Poz.
        ja sam imao slican problem bas na zx 1.9 vulkan, postoji mogucnost da nije dobro nastelovano paljenje kad je stavljan zupcasti, skini onaj poklopac plasticni i pogledaj kako stoji kais pa zaverglaj jednom, dva put da vidis dal ce da stane zubac na pola...
        Bar je meni tako gledao majstor...
        a na kraju je ispalo da mi je benzinska pumpa crkla, skines crevo koje dovodi gorivo pa zaverglaj ako baca benzin.... onda nije pumpa..

P.S.
        ne odgovaram ako ti nesto crkne pri experimentisnju koje sam naveom (ja ipak nisam mehanicar i ja mucim muke .. sacekaj da ti neko iz te struke odgovori a moze da se desi da sam u pravu..
        CSI

Comment

• CSI
          CBC Član
          • 09.08.2005
          • 40
          • SCG

zx kvar

Poz.
          niko ti jos nije odgovorio? ako nisi resio, kaze mi komsa da je moguce i da su kablovi(20-30 eur) crkli,bobina(20-50eur).. komutator(10-ak) e sad ne znam kako to da proveris, mozda da..
          CSI

Comment

• dechkotzar
            CBC Član
            • 01.08.2005
            • 81
            • Bg

Jos uvek nisam resio problem, da li neko zna da li citroen i ima senzor radilice? Stvarno ne znam sta je na kolima, nece da pale nikako. Da nije mozda komjuter crkao ili nesto slicno. Ne baca varnicu uopste! Ajde ljudi pomagajte ne mogu da resim ovo
            J***m ti turbinu!

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Ajd da probamo ovako. Imas u motorskom prostoru velike osigurace (30-60A) proveri njih. Dalje proveri relej koji napaja strujom pumpu u rezervoaru i ECU. Dalje proveri da li imas impuls (1sec) 12V na konektorima pumpe. Ako imas vidi kad das kontakt da li pumpa zazuji. Mora da zazuji 1 sec minimum (znaci neko drugi da kontakt). Pumpa ti se nalazi u rezervoaru a pristup je ili ispod zadnjeg sedista ili iz gepeka. Ako se necuje pumpa a imas struju do nje onda ti je crkla pumpa. Kod mene je kratkospojila pumpa sto je dovelo do iskakanja osiguraca 30A i dalje do prekida dovoda struje do bobina...
              Pogledaj u dijagnostici pod reno laguna skoro mi se to desilo a videces tamo i slike...
              https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
              X