Peugeot 206 problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Peugeot 206 problem

Pozdrav svima,
    vec neko vreme pratim forum i citam skoro sve topic-e. Drago mi je da postoje ljudi koji znaju dosta a zele da dele svoje znanje sa ostalima...
    Naime, vec skoro godinu dana imam problem sa svojim Peugeot-om 206, 1.4, 2001 god.
    Obisao sam 3 ovlascena servisa, i niko nije uspeo da otkrije u cemu je problem.. Jedni su stelovali ventile, drugi su zatezali viljusku, treci su radili ne znam ni sam sta, ali nista od toga nije pomoglo... Na kraju sam dobio odgovor da je u pitanju fabricka greska i da se javlja na nekoliko verzija Peugeot automobila..
    Ranije sam imao Peugeot 306, 1,9D i sa njim je sve bilo u redu, ali sam onda kupio 206 i od tada su pocele muke..
    Prvo treba da kazem da sam presao skoro 40 000 km od kada se iritantni zvuk cuje..
    Zvuk se cuje od 1800rpm do 2200 rpm, u bilo kojoj brzini.. Takodje kada se prelazi preko rupa, skoro isti zvuk je uvek prisutan. Na visim i nizim obrtajima automobil se ponasa sasvim normalno.
    Kopajuci po net-u prikupio sam opise koji odgovaraju mom problemu, ali ni jedno resenje nije pomoglo u mom slucaju...
    Da li neko ima bilo kakvu ideju, bio bih jako zadovoljan ???

Pozdrav
  • Valent Vudriga
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 2778
    • USA

Jos kad bi pokusao dati lokaciju i kakav takav opis zvuka, mozda bi se i moglo pomoci. Zvuk motora, donjeg postroja, mijenjaca, diferencijala.....???

Comment

Originally posted by Valent Vudriga
      Jos kad bi pokusao dati lokaciju i kakav takav opis zvuka, mozda bi se i moglo pomoci. Zvuk motora, donjeg postroja, mijenjaca, diferencijala.....???
      Izvinjenje svima zaboravio sam da napisem,
      zvuk se cuje iz prednje desne strane, otprilike, od sredine ka desnom tocku. Zvuk je metalan, ne znam kako bih ga opisao

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Moraces malo bolje da ga opises ako ocekujes iko da ti pomogne...na sta lici zvuk? Daj makar malo opisi, odakle dolazi, zvuci kao lupkanje, kontinuiran zvuk pri tim obrtajima, samo kad je motor hladan/topao...?

Imam par ideja sta bi moglo da bude ali potrudi se da malkice bolje opises sta i kako.
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Originally posted by 206
          Moraces malo bolje da ga opises ako ocekujes iko da ti pomogne...na sta lici zvuk? Daj makar malo opisi, odakle dolazi, zvuci kao lupkanje, kontinuiran zvuk pri tim obrtajima, samo kad je motor hladan/topao...?

Imam par ideja sta bi moglo da bude ali potrudi se da malkice bolje opises sta i kako.
          Izvini trudim se da napisem sto bolje mogu.. Znaci, bez obzira da li je motor hladan ili zagrejan, pri tom broju obrtaja cuje se konstantno lupkanje kao zvuk metalnog klikera. To se najbolje cuje kada se krece iz prve brzine na velikom usponu, ali se i u toku voznje cuje.. Takodje, isti zvuk se javlja kada autom prelazim preko rupa, pogotovo ako imam i priblizno isti broj obrtaja.... Zvuk dolazi iz prednje desne strane automobila, negde oko motora, ka desnom tocku.
          Ono sto znam da su pregledali je sledece:
          - homokineticke
          - lagere na tockovima, pogotovo desnom
          - ventile (stelovali ih)
          - viljusku
          - makaze kocnice
          Ne mogu ni svega da se setim sto su pokusavali... Cak su skidali i auspuh kompletno da vide da li on mozda ne proizvodi neku rezonancu. Skidali su filter, pokusavali i zezali vise dana, ali je sve bilo bezuspesno.. Svi delovi koje su pregledali su bili u redu, i vise nego dobri..

Comment

• Valent Vudriga
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2005
            • 2778
            • USA

Dali frekvencija zvuka prati brzinu vozila ili motora?

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Veliki broj Peugotovih motora ima problema sa izduvnom granom, sto uzrokuje slican problem. Naime, unutar metalnog tela izduvne grane, nalaze se limovi koji separiraju izduvne kanale iz svakog cilindra. Ovi limovi su iznutra zavareni za telo same izduvne grane. Posle izvesnog vremena, ovi limovi znaju jako cesto da se odlepe, i na odredjenim obrtajima hvataju rezonancu i lupkaju. Jedini lek je zamena grane.

Proveri ovo.

Comment

• ljubo.l
                CBC Početnik
                • 16.12.2007
                • 4
                • bijeljina

zvuk

prijatelju nevalja ti remenica radilice ima ublaživač o gume i tu dobije prevelik zazor

Comment

• gorky
                  CBC Senator XXL
                  • 08.06.2007
                  • 860
                  • Vojvodina,Kikinda

ljubo pogledaj datum zadnjeg posta

Comment

• petarp031
                    CBC Član
                    • 04.01.2008
                    • 91
                    • Uzice
                    • skoda octavia rs mk1

Re: Peugeot 206 problem

Da aktiviramo temu posle duzeg vremena.
                    Vozim peugeota 206 sa istim motorom (1.4 i, motorna oznaka KFW), godiste kraj 2000. Potpuno isti zvuk se cuje u automobilu u rasponu od 1500- 2500 obrtaja. Zvuk je veoma iritirajuci (pokusacu da objasnim, mada nisam siguran da cu u tome uspeti), cuje se kao lupkanje iz motora, kao kuglica da je negde upala i stvara rezonantni zvuk. Na prvom jutarnjem paljenju nema nikakvih zvukova, sve dok motor ne postigne nekih 80-ak stepeni. Najvise se cuje u gradu, kad se ide uz brdo, u malom setepenu prenosa i bas na nekim obrtajima od 1500-2500. Takodje se cuje kad je motor rasterecen, recimo u II stepenu prenosa pri ujednacenom gasu, a kada se koci motorom nema nikakvih zvukova. Mehanicar koji mi odrzava auto je po zvuku mislio da su lezaji radilice, pa je otvorio motor, skidao karter i proverio lezajeve letece i lezece na kojima nije bilo nikakvih ostecenja, po njegovim recima, kao da motor nikad nije radio. Ja sam od tada presao oko 20000 km i sve je potpuno isto, lupkanje istim intenzitetom , a auto lepo vuce, ne trosi kapi ulja (TOTAL 10-40 koje menjam od 7000-8000 km). E sad da problem bude jos zanimljivija, nakon mene dolaze u servis jos dva peugeota sa istim zvukovima i on nije zeleo da ceprka, jer nije siguran da ce naci problem, a otvorice veliki posao kako bi rasturio ceo motor.
                    Drugar je ovih dana kupio citroena saxa 1.4 vts (presao pravih 103000km on ga doterao iz Italije) i auto potpuno isto radi, zvukovi na istim obrtajima, samo nesto tisi. Veceras peugeot partner 1.4i isti zvukovi. Po internetu sam ceprkao i dosta vlasnika se zali na slican problem, cak posle predjenih 50000km, a niko nije nasao izlaz iz agonije. Doktorskim slusalicama smo pokusali da otkrijemo epi- centar i moguce da je oko izduvne grane (izmedju III i IV cilindra, ali nismo 100% sigurni). Jedan covek koji je imao isti problem na peugeotu 1.1 kaze da je otvarao 2x motor i da je na kraju slucajno otkrio da su aksijalni lezaji radilice. Zamenio ih i nakon nekih 50000 km pocinje opet zvuk. Razni majstori su rekli da ta prica nema nikakvog smisla, e sad sta je onda. 100 prica, a nema resenja.

Da napomenem, moj auto je po satu presao 137000 km, ne znam da li je kilometraza prava jer je kupljen kao polovno vozilo.
                    Izvinjavam se na opsirnosti posta,
                    Hvala,
                    Pozdrav iz Uzica!!!

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

U samoj izduvnoj grani, dakle unutar nje, postoje limovi koji se posle nekog vremena otpunktuju i krenu da zvece i prave rezonanciju. Dosta cest problem na vise modela PSA grupe. Tesko se popravlja (nepristupacno je da bi se ti limovi "pecnuli" da ne zvekecu), i jedini lek je zamena grane, mada je kvar u stvari nikakav, ne pravi stetu osim sto iritira.

Comment

• petarp031
                        CBC Član
                        • 04.01.2008
                        • 91
                        • Uzice
                        • skoda octavia rs mk1

Hvala puno 206.
                        jos pre vise od pola godine sam hteo da ti pisem jer pratim tvoje postove i rad sa peugeotima, ali sve reko resicu problem.
                        Evo nadjoh post i nadam se resenje problema. Da li se izduvna grana prodaje u Veranu kao deo ili moram juriti na otpadima gde je lutrija naci ispravnu.
                        Hvala jos jednom na brzini.

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Ja imam slican problem na Laguni, naime kad polako krecemu trenutku dok pustam kvacilo i auto polako krece napred cuje se neki metalan zvuk, kao da se malo dete igra sa zveckom koja je od metala pa se cuje ono cangrljanje. Eto to me strasno iritira ali su mi rekli da je to do izduvne grane (sta tacno ne secam se) i da je bzvz menjati je samo zbog toga!

Comment

• sasa13
                            CBC Veteran
                            • 25.09.2006
                            • 136
                            • Beograd

Originally posted by petarp031
                            . Da li se izduvna grana prodaje u Veranu kao deo ili moram juriti na otpadima gde je lutrija naci ispravnu.
                            Hvala jos jednom na brzini.
                            Sta ce ti fabricka nova, opet bi nakon nekog vremena imao problem...
                            Kupis 4-2-1 i zavrsis posao, mozda dobijes i malo snage...

Comment

• petarp031
                              CBC Član
                              • 04.01.2008
                              • 91
                              • Uzice
                              • skoda octavia rs mk1

Uzeo bih 4-2-1, ali mislim da ce nedostatak katalizatora praviti problem, upalice gresku.

Comment

Working...
                              X