Pug 306 1.6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mance
    CBC Veteran
    • 24.07.2006
    • 185
    • Beograd

Pug 306 1.6

Sta moze da se uradi sa glavom motora na pezou 306 1.6 NFT motor?
    Koja bragasta pasuje, koji ventili, jel postoji neka 4-2-1 izduvna koja pase na nju?
    Zanima me sve sta moze da se uradi na glavi.
  • mance
    CBC Veteran
    • 24.07.2006
    • 185
    • Beograd

Zar je moguce da se niko nije igrao sa ovim?
    Mozda bar neki link?

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

1.6 NFT motor...? Koji je sad pa to? Peugeot u 306 ima 1.6 8v i 16v motore, odnosno TU5, koji je tvoj?

Na glavi mozes da uradis sta god hoces, kao i uvek granica je samo novac. Sta bi ti? Recimo poredjenja radi da 106 Kit Car, recimo, iz 1.6 16v TU5 motora izvlaci 240KS.

E sad, koja bregasta pasuje...pasuje bregasta od tog motora, koja druga Salu na stranu, imas dosta kompanija koje rade glave, kompletan valvetrain, i bregaste, naravno - recimo Kent Cams, Cat Cams, Piper, Total Motorsport, naravno i sam Peugeot Sport.

Dakle, lose pitanje postavljas...sta moze da se uradi. Nije pitanje sta moze nego sta hoces, ocekujes i koliko mislis to da platis.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• mance
        CBC Veteran
        • 24.07.2006
        • 185
        • Beograd

1.6 NFT je TU5 8v od 72kw. Koliko ja znam 1.6 16v nije isao u 306 mozda gresim nebitno.

Mislio sam na neku fabricku bregastu od drugog pug-a, neku vecu koja pasuje ako tako nesto postoji. Znaci nesto sto bi mogao da nadjem na otpadu.

Te bregaste koje ti pominjes su sigurno skupe, a meni je cilj da potrosim sto manje para.

Nego kad vec pominjes sta bi sve morao da menjam kad bih stavljao tu 16v glavu usis, izduv komp?

Sto se tice pitanja u pravu si lose sam ga postavio. Jbg uvek sam imao dvojku iz srpskog

Comment

• 206
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Bregasta od drugog motora na tvoj? Zaboravi.

Bregaste koje pominjem jesu skupe, ali takve stvari nisu jeftine, tako da ako si mislio da to radis a potrosis sto manje para, odnosno da seces usi i krpis ****, to takodje zaboravi.

Sto se tice menjanja, bolje zameni ceo motor, jednostavnije i jeftinije.

Ne ide bas sve tako lako, padne ti na pamet da prckas po motoru, a da to bude jeftino i za sto manje para. Takav pristup obicno ili ne izadje ni na sta ili obicno ispadne JAKO skup.

Comment

• mance
            CBC Veteran
            • 24.07.2006
            • 185
            • Beograd

Menjanje motora? Koliko to moze da kosta? Motor (neki XU)+menjac+komp+instalacia+ruke+ko zna sta jos, pa to mozda prejase 2000 jura? Sta milsis koliko bi me to kostalo?

Malo sam dosadan

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Pa mozda ne bas 2000, ali ni mnogo manje od nekih 1500, za recimo XU10RS, ako uspes da ga nadjes.

Comment

• mance
                CBC Veteran
                • 24.07.2006
                • 185
                • Beograd

Naravoucenije prodam moj i uzmem S16

Comment

Working...
                X