Peugeot 309 1.4 TU singlepoint 75 ks 1991. god. by bax76

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bax76
    CBC Senator XXL
    • 07.11.2006
    • 605
    • BG

Peugeot 309 1.4 TU singlepoint 75 ks 1991. god. by bax76

Zar niko da predstavi ovaj model
    Evo ja ga imam, model Magnum iz 91 godine radjem za Austrijsko trziste...
    Motor 1.4 TU singlepoint 75ks. Auto je presao nesto preko 100k km. I do sada sem pustanja vode u gepek mogu reci da je poprilicno bezbrizan auto. Zanima me da li jos neko ima ovaj model da razmenimo iskustva. Pre smo imali i 205, za koji i dalje mislim da je remek delo gradskog auta...

• apex
    CBC Član
    • 23.08.2007
    • 59
    • Zrenjanin

Moj drug ima 309-tku, ali malo je jaca masina od tvoje, njegov je GTI model sa 130HP

Jos malo pa ce 20 godina, a auto ide ko lood

Jedino sto mu limarija nije lepa kao kod tvoga

Comment

• bax76
      CBC Senator XXL
      • 07.11.2006
      • 605
      • BG

Sto se tice limarije, ona je u odlicnom stanju, nema ni najmanje tackice rdje, auto nije nikad udareno (volim kad kazu TO AUTO ), bar ne dok je kod nas nekih 8-9 godina...Inace kupljen je sa fantasticnih 8 godina starosti i 8000km na satu. Tesko da ce se ponoviti takva prilika u skorije vreme. Pre nekih godinu i po je ugradje plinski uredjaj, i sada je voznja dzabalesku. Inace od vecih kvarova je menjan hladnjak i set kvacial. Delovi vesanja su orginalni. U voznji nije bas za neko divljanje, jer je poprilicno nestabilan. Motor je jako zivahan i lepo se nosi sa tezinom od nekih 900kg. Inace primetio sam vise 309 u BG i vecina je jako lepo ocuvana.

Comment

309-tka nestabilna proveri ti taj trap , zadnju torziju i gume

Comment

• bax76
          CBC Senator XXL
          • 07.11.2006
          • 605
          • BG

Pa meni je oduvek bila nestabilna, mada istina da su amortizeri stari 16 godina, gume su nove Michelin Energy, ali ni one me nesto ne odusevljavaju, skripe po vrucini....Auto se redovno servisira, majstori nam nisu skretali paznju na trap. Doduse od kola sa kojima moguda uporedim, imao sam Colt95 koji je imao odlicno lezanje, i sada vozim Z10 sa kojom takodje ostrije mogu da uletim u krivine, mada je mozda i zbog serva...

Comment

• apex
            CBC Član
            • 23.08.2007
            • 59
            • Zrenjanin

Zameni ti te amorte, pa ces da vidis kako moze da se vozi taj auto.

Ja sam klizio i po suvom i po mokrom putu i po krivinama dok nisam promenio amortizere.

Comment

• bax76
              CBC Senator XXL
              • 07.11.2006
              • 605
              • BG

Prekontrolisacu to sve prvom prilikom, i meni je malo cudno bilo zasto toliko skripi, pa sam kapirao da je do guma, zamenili smo stare Pireli za te Mishelin, i opet skripe a nove gume, a nisu bile ni najmanje jeftine...Moguce je da je ipak do amorta, nema sanse da su oni i dalje savrsenoj funkciji...

Comment

• bax76
                CBC Senator XXL
                • 07.11.2006
                • 605
                • BG

Posto ce verovatnio amorti svakako da se menjaju, jer je realno da su odradili svoje posle 16 godina, koje bi ste mi preporuili kao adekvatne i kvalitetne?

Comment

• apex
                  CBC Član
                  • 23.08.2007
                  • 59
                  • Zrenjanin

Kayaba, Bilstein, pretrazi malo forum ima brdo tema o ovome.

Ja sam na mog stavio Kayabine gasne, razlika izmedju starih (9 godina stari) je ogromna. Mnogo bolje lezi na putu, ne zanosi, normalno sad imam osecaj da mi je auto malo tvrdji. Pre neko vece sam presao preko 150Km natovaren sa drustvom, e to je tek uzivancija, u autu se nisu osetile ni najgore rupe

Comment

Prekontrolisi gumice na balans stangli a amorizeri monro uljni cisto zbog ekonomicnosti

Comment

• gordi014
                      Moderator
                      • 02.10.2004
                      • 1049
                      • Valjevo, Srbija
                      • PEUGEOT 206 XS 1.6

@bax76: Daj još koju sliku ljubimca! Na ovoj slici se vidi samo prednji kraj....

Comment

• bax76
                        CBC Senator XXL
                        • 07.11.2006
                        • 605
                        • BG

Sama izrada auta je inace jako pedantna i kvalitetna, imam utisak da moze da se vozi jos ovoliko, posto mu se sa godinama malo sta promenilo, sam enterijer je u fabrickom stanju... Zanimljivo da mu vecina manjih cukanja ne ostave apsolutno nikakav trag...Takodje munje sa elektronikom po kojima su Francuzi poznati, ovaj auto su mimoisle, svaki prekidac je i dalje u funkciji...Samo motori centralne na velikom minusu nekad zakazu.... Auto je prostran, praktican i komforan. U planu je zamena prednjih sedista, posto su od godina izgubila formu, pa na putovanjioma ne drze lumbalni deo. U svakom slucaju i nas odnos prema njemu je sa puno ljubavi, sve sto mu treba od delova uvek je dobijao. Jednom je zakazao na putu, i to negde 30km od Beograda je pukla korpa, ali smo se dovikli do kuce u 2 brzini... Skoro smo kupovali nova kola, ali sam smatrao da je greota da kupujemo ponovo Pug da se ne bi razocarao u ove nove modele. A "stara Mo" ne ide na dobos, vec ostaje da je koriste mladji narastaji....

Evo je jedna slicica pored Ibra...

Comment

• apex
                          CBC Član
                          • 23.08.2007
                          • 59
                          • Zrenjanin

Skoro smo kupovali nova kola, ali sam smatrao da je greota da kupujemo ponovo Pug da se ne bi razocarao u ove nove modele
                          Ne vidim zasto bi se razocarao u novije modele. Ako mislis zato sto po forumuima ima vise pitanja/problema, to nije zato sto su noviji modeli nekvalitetniji nego zato sto je mnogo veca zastupljenost pezoovih automobila kod nas, a sa vecim brojem modela raste i kolicina problema.

Comment

• bax76
                            CBC Senator XXL
                            • 07.11.2006
                            • 605
                            • BG

Poslednji koji mi se bas dopadaju su 306 sedan i 406 coupe, 206 je u svoje vreme bio prelep, a ovi danasnji su mi malo izgubili smisao... Ne mislim da su novi Pugovi losiji od drugih proizvodjaca danas, ali mislim da su izgubili nekadasnji smek...

Comment

• LEZA
                              CBC Senator
                              • 10.08.2007
                              • 280
                              • Beograd

Prelep pugic,ja mislim da je 206 ok,iskreno,tako da se mislim ne bi razocarao 206icom,a sto se tice amorta imas i KONI,imaj i to u vidu. . .inace i ja trenutno imam 1.4 u peugeotu i stvarno je mnogo dobar motorcic,s tim sto je moj motor starija verzija sa karburatorom. . .

Comment

Working...
                              X