Citroen XM 2.0E - Problem sa turbinom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzedaj_XM
    CBC Početnik
    • 06.09.2007
    • 3
    • Bijeljina, RS

Citroen XM 2.0E - Problem sa turbinom

Pozdrav svima!
    Totalna sam neznalica povodom citroena i hidraulike i molim za pomoc!
    Odmah da pokusam da se opravdam pred moderatorom,posto sam frishak - pregledao sam dosta tema i pronasao dosta korisnih stvari, mozda ces reci da je ova tema nepotrebna ali je moram napisati.
    Kupih skoro totalno neplanirano Citroena XM 2.0E(tako pise u saobracajnoj) 1995.godiste, spolja i naizgled u extra stanju. Posto sam inace `brzac` nisam se puno dvoumio jer me je ocarao svojom udobnoscu i rekao sam sebi - ovo moram imati! Pozurio da ga prevedem i da uzivam u voznji i stvarno sve je fantasticno! Nikada nisam vozio Citroena a pogotovu ne ovakvom, niti sam ikoga znao da me posavjetuje na sta da obratim paznju. Kako naslov kaze dva osnovna problema su mi turbina koja je iskljucena jer GUUUTA ulje - to sam saznao posle od nekog majstora koji ga je `radio` ovom prethodnom vlasniku prije prodaje slucajno ga upoznah, i skoro sam primjetio da je suvozacev pod mokar?! Ovdje na forumima sam saznao da to moze biti problem zbog nekog dijela koji je zaduzen za grijanje. Konkretno pitanje moje glasi: Jeli ovo veliki problem i s obzirom da zivim u Bijeljini-Republika Srpska znate li nekog dobrog majstora koji bi to mogao da pregleda i kvalitetno rijesi a da mi bas ne odere kozu sa ledja. Isto tako bih kod tog majstora pregledao XM-a onako generalno, dakle neko ko moze da se nosi i sa hidraulikom i svim ostalim sto ovaj predivni auto ima! Nasao sam po temama otprilike najblizeg - Ljubo i Milan kod Sapca - zna li ko sta o njima, imate li kakva iskustva itd. Dakli svaki savjet je dobrodosao i onaj uradi sam i savjet za majstora.
    Eto hvala unaprijed, budno cu da motrim po ovim diskusijama molim za odgovor jer zaista zelim tu turbinu i da ga dovedem u neko dobro sveopste stanje onda bih zaista mogao svim srcem da uzivam u njemu, eh!
  • ibralic
    CBC Član
    • 22.11.2006
    • 55
    • Solin,RH

Suvozaćeva strana ti je mokra jer je najvjerovatnije propustio mali hladnjak od grijanja kabine!
    Novi košta oko 100 eura,nađi neki dućan koji drži VALEO i naruči hladnjak kod njih,jer to je inaće dio koji ide kao prva ugradnja.

Dok ne promijeniš hladnjak možeš napravit bypass da isključiš cirkulaciju vode prema tom hladnjaku,jer u protivnom možeš ostat bez antifriza i uništit motor.
    na LHM-u je udobnije...

Comment

• Dzedaj_XM
      CBC Početnik
      • 06.09.2007
      • 3
      • Bijeljina, RS

Hvala na brzom odgovoru, i to je sigurno tacno posto vec dva puta dosipam permant po pola litre u hladnjak stalno fali. A turbina, ima li ko ideju sta raditi, moze li se ona servisirati ili se mijenja kompletna? Koliko kosta i gdje se moze nabaviti? Molim vas ljudi bilo ko sa informacijom!

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Servisirati je mozes, koliko ce to biti dobro i trajno resenje, to je uvek pitanje, na novijim turbinama remont se ne isplati preterano. Da kupis novu, uvek mozes, ovlasteni Citroenov servis pa pitaj.
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
        X