Peugeot 405 1.6l problemi sa karburatorom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • brziii
    CBC Početnik
    • 25.02.2008
    • 4
    • I. Sarajevo

Peugeot 405 1.6l problemi sa karburatorom

Pozdrav

Od nedavno sam postao vlasnik pežoa 405 i imam problem sa karburatorom (bar mislim da je karburator). u pitanju je dvogrli karburator i na svakom manjem ili vecem usponu počinje sa konstantnim trzanjem do otvaranja drugog grla karburatora posle čega prestaje trzanje i radi normalno (vuče ko lud i tako isto srče gorivo)

mislim da neka dizna ne rasprušuje gorivo dovoljno dobro ili da daje previše goriva, ne poznajem dovoljno francuze kao i većina majstora u mom kraju paaa muku mučim. Svaki dobronamjeran savjet je dobrodošaoo

PS. postoji li jednogrli karburator za motor 1.6l?

hvala unaprijed
  • zemunac72
    CBC Veteran
    • 08.12.2006
    • 154
    • zemun

405 generalno ima los karburator ali ima dve vrste.jedna je losa a druga je sasvim ok. jednogrli karburator imaju 1.4 ali ce ti dosta slabije ici. ili nadji drugi karb ili uradi taj tvoj...a naj bolje je da stavis plin....

Comment

• brziii
      CBC Početnik
      • 25.02.2008
      • 4
      • I. Sarajevo

eee da na plin planiram da pređem kolko je odma (malo para na gomilu da skupim)

cuo sam da kad ugradiš plin svi problemi sa karburaciom nestaju (osim kad ga vozis na benzn, naravno) nisam stigao da provjerim-pitam na još par mjesta pa evo koristim priliku za to. Neko upoznat?

PS. zna li ko gdje ima taj famozni karburator u Sarajevu i okolini? Pošto zvao sam sve auto otpade u krugu od 100km i NIKO AL NIKO ga nema sve sami ajnsprici
      PSS. crklo je nešta kod automackog sauga pa ne otvara ,,leptira'' u potpunosti pa sam ga ja skinuo, pa ga malo duže palim ujutru kad je hladno i čekam da se ugrije malo..

Comment

• Veseli
        CBC Veteran
        • 23.09.2005
        • 107
        • Vreoci

Pasuju ti Solex 34-34 Z1 ili 32-34 Z2. Išli su i na 305 GTX i na 309 i na 205 i na Sitroene, pa proširi potragu, mora negde da ga ima.

Pogledaj ovo daće ti osnovne smernice: http://www.youtube.com/watch?v=kIN48KgODX0

Ako hoćeš, poslaću ti mehaničarsko uputstvo za 405, ima i o servisiranju ovog karburatora između ostalog (9.2MB), samo mi ostavi mail na pm.

Plin će ti rešiti svaki problem sa karburacijom, ali pre ugradnje obavezno zameni razvodnu ruku i kapu, svećice i filter za vazduh, a ne bi bilo loše da središ glavu, ako je prešao preko 150.000km, da ne bi posle mučio muku i sa plinom.

Comment

• CannoN
          CBC Senator XXL
          • 15.09.2007
          • 485
          • Beograd

I kablove obavezno zameni pre instalacije plina.

Glavu mislim da nema potrebe da diras ukoliko ne pokazuje znake istrosenosti gumica ventila.

Kao sto su ti vec rekli plin ce anulirati sve probleme vezane za karb.

Comment

• brziii
            CBC Početnik
            • 25.02.2008
            • 4
            • I. Sarajevo

eee ovako zamjenio sam: svecice, filtere, razvodnu kapu+finger(razvodna ruka ) kablove nisam jer izgledaju ok

bio u plin servisu i nude mi dvije opcije tj dva sistema

1. italikanski lovato i još neki i cjena je 250eura + 2 god garancije
            2. je turski atike i košta 200eura + 2 god garancije

meni je privlacniji turski zbog cjene al ne znam kakav je kvalitet, tj bojim se da me nedođe na kraju skuplje od italijana-)))

paa neka iskustvaa??

PS. aa glupo mi da otvaram novu temo paa...
            PSS. sto se tice karburatora nisam nista radio na njemu konkretno, naso sam majstora sa potrebnim djelovima, al cekam da vidim sta ce biti sa plinom, da ne trcim pred rudu-)))

Comment

• mishkom
              CBC Senator XXL
              • 07.08.2007
              • 591
              • N/A
              • N/A

Lovato naravno
              Ja mislim da 70%forumasa koji voze na plin imaju lovato, tako da je kvalitet zagarantovan

Turski ne znam...

Comment

• Petruqi
                CBC Početnik
                • 10.08.2008
                • 3
                • Zrenjanin

Imao BRC na 405. Odlična kombinacija, radi kao sat, na atestiranju ga samo pogledaju, klimnu glavom i kažu ‚‚Dobar izbor, na ovim stvarima ne vredi štedeti‚‚. Valjda im to znači da je neki kvalitet, jbm li ga.

Comment

Working...
                X