PEUGEOT HDI motori & Chip Tuning
Collapse
X
-
PEUGEOT HDI motori & Chip Tuning
1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.
Peugeot 206 2.0 HDiTags: None
-
-
Jest reklama, ali moj ti je predlog da odes do Lorda_21, ima covek sve mape koje postoje i kod curcica i mnogih drugih tunerskih kuca, isto remap, a duplo manje platis
I moram da pitam, sad se mislim, 2.0HDi ima verzije od 90[kao moj i forsterov] i 110ks, kako sam citao motori su identicni, samo kod jaceg su duze otvorene dizne. Kako onda 110 chipom dobija 136ks, a slabiji 115-120
Neka se prebaci u drugu temu ako mu ovde nije mestu
-
-
Originally posted by mishkomJest reklama, ali moj ti je predlog da odes do Lorda_21, ima covek sve mape koje postoje i kod curcica i mnogih drugih tunerskih kuca, isto remap, a duplo manje platis
I moram da pitam, sad se mislim, 2.0HDi ima verzije od 90[kao moj i forsterov] i 110ks, kako sam citao motori su identicni, samo kod jaceg su duze otvorene dizne. Kako onda 110 chipom dobija 136ks, a slabiji 115-120
Neka se prebaci u drugu temu ako mu ovde nije mestu
Comment
-
-
MOSLER- probaj kod Ema on ima sve a ako ti nesto zafali nacicemo
mishkom & nik - 307 2.0 hdi ima verzija sa 135 ks ... kontam da je isti motor. Curcici kazu sda se dobija do 115ks i ono je dijagram od njih. Kao salju tvoju mapu u nemacku pa nemci podesavaju i salju nzad...
a, sto se tice dizni moja pretpostavka je da postoje 2 mogucnosti druge dizne i/ili dtrugi turbo kompresor1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
Peugeot 206 2.0 HDi
Comment
-
-
Gorane fala za temu!!!!!!!!!
E sad kad smo dobili temu za brljanje:
Upgrade Common rail motora -> HDI:
Stage 1 115-120bhp:
De-Cat Exhaust - £30-70
Panel Filter/ Induction kit - £20-60
Re-map - £200-250
Remove EGR - Free
Total = £250-380
Stage 2 145-160bhp:
Frount Mounted Intercooler - £550-1200
Boost upped to 18-21psi - £0-25
Custom built intercooler map £130-800
Uprated Brakes £130-200
Total = £1060-2065
Stage 3 180-200bhp:
Uprated Clutch £300-500
Uprated Injectors £250-300
Bigger VNT Turbo £200-400
Custom Manifold £100-200
Uprated Fuel Pump £100-250
Uprated Fuel Pressure Sensor
VAC Solenoid
Boost Sensor
Custom Map £130-800
Total = £2250-5355 and flippin quick!
Optional Extras:
Lowered £80-400
Quickshift £25
Stainless exhaust system £250-300
Ja se zadovoljavam sa stage 1.
Jos uvek razmisljam o skidanju EGR-a.1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
Peugeot 206 2.0 HDi
Comment
-
-
EGR - Free
Zasto skidati? Neka ga za sad, dok god je dobar, kada bude bilo problema, prigusis ga za 15-20% ili vise, zavisno od zelje..
Drugo cemu ta snaga u 206? Mislim da je i vise nego dovoljan. Kolika ti je tezina auta?
Kod mene je 1300kg, ali ja sam mlad, lud, sve mi je malone bi trebali moji postovi da se uzimaju zdravo za gotovo... Kad se zazelim snage, vozim juga dan-dva, pa kad sednes u Pug
Ii odakle su ti podaci za tuning, ne bi bilo lose da se stavi izvor
Comment
-
-
1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
Peugeot 206 2.0 HDi
Comment
-
-
11Podacii: Stranski forum
TDCI-HDI
Prema recima ostalih EGR vraca izduv na dogorevabnje sto znaci da se sve unutra prlja, skidanjem se koristi samo svez vazduh.
A sto se tice ostalog, ne pada mi napamet da radim sve to. mozda samo remapiranje. i to ce mi biti previse. 115ks svako preticanje - ladno, i to mije dosta. sve ostalo je gubljenje para i vremena kao sto rekoh kupim jedan McF1 i to je to ili 911 gt1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
Peugeot 206 2.0 HDi
Comment
-
-
cekaj sad malo,aj ti meni pojasni malo tvoju poruku,ovo stage 1,stage 2..... npr. ja u moj 307 mogu da dodam bas dosta konja,izgleda do 200 ks?? ili ja nisam shvatio ovu tvoju poruku? stvarno se slabo razumem u to cipovanje.....
aj ovako moj ima 136 ks,benzinac,koliko jos ja mogu da ga pojacam...???
Comment
-
-
Druze ovo je za HDI motore - Highpreasure DIESEL Injection.
Verovatno mozes slicno ovome pogledaj sta je 206 radio svojoj 206ici u cannonball extreeme - sve zajedno sa NOS-om.
za benzince sem u****, izduva i ostalog ne znam. Sistem ubrizgavanja jace dizne itd - lupetam sada, ugradis turbo, pa jos veci turbo... kazem ne znam za benzince.
Izvini ali mene vise benzinci ne zanimaju1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
Peugeot 206 2.0 HDi
Comment
-
-
Originally posted by mishkom.... od 2.0HDi ima verzije od 90, 110, 136KS, e sad TA od 110 se cipuje na 135,136, a moja od 90 na 115-120. Pitao sam zasto, jer kako sam gledao motori su identicni....1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
Peugeot 206 2.0 HDi
Comment
-
-
Doslo je do dramaticnog preokreta. razlika je u interkuleru, koji kod 110-ke kontrolise ecu, takodje je razlika u menjacu i u PLIVAJUCEM ZAMAJCU.
Hvala bogu!!!
Miskom imamo bilji auto nego sto je 206 2.0 sa 110 hp1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
Peugeot 206 2.0 HDi
Comment
-
-
Meni ovo sve deluje nedorečeno, a tema mi je interesantna pošto vozim Xantiu, u kojoj je taj "Pežo" motor 2.0HDI, 110 ps. Moje konkretno pitanje glasi: Postoji li kakve razlike u konstrukciji motora 2.0HDI od 110KS i od 90KS, na koji način se dobilo tih 20KS i na račun čega, pošto ovaj od 110KS manje troši, a uz to ima i manju emisiju CO2 u izduvnim gasovima?
. Koje su prednosti motora od 90KS, a ako ih nema, zasto se proizvodi ta verzija motora? Drugo pitanje je u vezi EGR ventila. Kod mene ih ima dva. Šta tačno isključiti i ima li to kakvih negativnih posledica po motor?
Comment
-
-
^ Potrebno je samo da procitas post iznad tvog
Ne znam, a zasto se ne proizvode, zato sto sada izvlace takodje 90 i 110KS iz 1.6HDi motora[mada sam ja UVEK za veci motor iste snage], takodje slabiji nema, jaci ima FAP filter[e sad sta je on, cemu sluzi, 'ebem li ga, i ovako sam srecan
]
@forster, ako, tako i treba, sad su nasi
Comment
-
Comment