Pranje motora...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

Pranje motora...

Ovome je valjda mesto ovde...
    Dakle prao bih motor jer je svinjac tamo ispod haube posle ove zime i malo moje lenjosti, pa me interesuje kako to da uradim.
    Ideja mi je bila da uzmem neko sredstvo pa lepo istrljam njime, a onda pod pritiskom sve to sperem, jedino sto me brine je hocu li je posle upaliti, verujem da ce ta voda uci i gde treba i gde ne treba.
    Radio ovo sam, ili dao nekom "strucnom" potpuno je svejedno, zanima me da li da tog nekog (ili sebe) ogranicavam jer moze doci do problema, ili da ga okupam bez straha?
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
  • Viper
    CBC Senator XXL
    • 25.11.2004
    • 700
    • Kać

To sam hteo i ja da uradim na mojoj 156 ali mi je lik u perionici ladno rekao da nece zbog 300 din da rizikuje da napravi stete na motoru za par stotina evra znaci treba ti pranje motora parom koliko se secam SRI98 je to uradio na njegovoj hondi pa ga pitaj gde.
    I DONT NEED SEX
    goverment fucks me every day!

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

Nikad nisam licno , al moj komsija (preprodavac automobila) pere svaki tako sto sipa ekoklin u vodu, isprska pod pritiskom, posle pola sata opet samo vodom. I svaki drugi auto ne moze da upali, al on samo ostavi haubu da se osusi i posle je OK.
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• milosh024
        CBC Veteran
        • 07.08.2006
        • 184
        • Subotica

Licno sam bio prisutan kad je majstor koji mom ocu odrzava Citroena pospricao blok motora naftom, ostavio malo da stoji i posle ga oprao sa aparatom pod pritiskom.....nisam hteo da komentarisem jer znam da je covek prilicno strucan...i stvarno i pored sve Citroenove elektronike, dok smo mi popricali auto se osusio, upalio iz prve i nije bilo nikakvih problema.....sa druge strane ja se nisam usudio ni na jednoj Alfi koju sam imao tako nesto da radim (kao sto se ne bih usudio ni na Citroenu da on nije odradio sve sam, kao najnormalniju stvar).....kada sam prao auto za susret u Estergomu covek u praonici mi je rekao da nece da mi pere motor pod pritiskom jer nece da preuzme odgovornost za eventualnu stetu ......

Comment

• Milos
          CBC Senator XXL
          • 12.05.2005
          • 700
          • Beograd, carraburma

ja sam dva puta prao mog bivseg ts-a, nikad nisam imao problem posle... mada sam se naslusao svakakvih zastrasujucih prica!

p.s. bata mi je pricao kako je jednom oprao motor na svojoj q4-tvorci i tako sebi olaksao dzep za nekoliko visokonaponskih trafoa...

Comment

• Nigy
            CBC Senator XXL
            • 13.04.2006
            • 921
            • BGD

Skoro sve motore u makinama koje sam imao i imam sam prao. Do skora na mlak motor sam prskao strana sredstva za spoljno pranje motora, a od skora tecnost koju prave u Baricu. Na bazi je nafte. Posle petnaestak minuta, crevo i udri sve dok se voda boji u belo.
            Ranije sam imao problema posle takvog pranja motora i nisam imao pojma sta je u pitanju...
            Onda sam provalio da voda udje ispod poklopca dekle u otvore za svecice i to sve pliva verovatno i sat vremena u voznji dok ne ispari...
            Resenje je kompresor, izduva se sva voda koja zaostane i onda ostavi da se osusi.
            Naravno, izbegavas da zalivas elektro delove...

Originally posted by Jovana
            Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• Sicko
              CBC Član
              • 04.03.2008
              • 20
              • Republika Zemun

Ja dobih savet da moju 146 2000g. sto manje prskam po motoru zbog boshove elektronike jer je osetljiva na vodu a druga kola sam bez problema prao .Na zagrejan motor isprskam sredstvo za pranje motora sacekam 15 min i ispiram crevom ili wapom i nisam nikad imao problema cak i na yugu,svi su palili ali sad se razmisljam za alfu da poslusam savet.

Comment

• igorkrnic
                CBC Senator XXL
                • 02.12.2007
                • 572
                • Kikinda

Meni je receno da ne perem motor zbog sekvencijalnog plina

Comment

• bojanTI
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2006
                  • 870
                  • Pancevo

Hmmmda... Najlakse bi bilo to namazati sredstvom i posle pod pritiskom isprati, ali to ne odlazi u obzir!

A kako bi bilo da krenem to lagano, rucno?! Znaci neko sredstvo za pranje i odmascivanje, pa onda sa sundjerom lagano ispiram to sve?!
                  In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Majstor BOB
                    CBC Senator XXL
                    • 27.04.2006
                    • 340
                    • Zemun

To ti je najbolja varijanta, jeste da duže malo traje ali veruj mi da je najsigurnija... zaštiti malo konektore i udri... nema greške matori

Ono šta može da se pere pod pritiskom jeste hladnjak.. provereno sve ostalo bojim se da ne bi prošlo bez posledica

tako da se slažem sa tobom, krpicu u ruke i polako ali sigurno..
                    Astra GSI

Comment

• stefan123
                      CBC Senator
                      • 30.06.2007
                      • 272
                      • Podgorica

Nikako "mokro" pranje....samo "suvo"...dakle sundjerom pa sto mozes...ispiraj cisti itd itd....

Kum mi ima auto praonicu kroz koju dnevno prodje masu auta i cesto odem tamo...svasta se desavalu s tim autima ljudi koji su trazili "mokro" pranjem...desavalo se da po pola dana kompresorom izduvavaju vodu jer auto nece da upali itd...
                      www.oltretutto-arcg.com - Alfa Romeo Klub Crna Gora
                      Alfa Romeo is not simply a car, it's a way of life.

Comment

• Sicko
                        CBC Član
                        • 04.03.2008
                        • 20
                        • Republika Zemun

Ja sam to isto planirao sundjerce krpce i laganica koliko dovatim to sam opro.

Comment

• bojanTI
                          CBC Senator XXL
                          • 04.01.2006
                          • 870
                          • Pancevo

Pa jeste... Ne znam samo kako se nakupi onoliko prljavstine, mada i ja bas mnogo vozim i svuda, ko zna gde sam i odakle to pokupio...

A koje sredstvo preporucujete i kako da se koristi, znaci da ga prvo nanesem pa onda lagano ispiram, ili odmah ga smesam sa vodom i udri?

Comment

• Viper
                            CBC Senator XXL
                            • 25.11.2004
                            • 700
                            • Kać

Famin ti je odlicno sredstvo za pranje motora ja sam motor u regati prao sa tim, znaci naspricas sa tim sacekas 15 minuta speres puskom i gle cuda motor kao nov pojavile se fabricke oznake na glavi i bloku motora koje nisam ni znao da ima.
                            I DONT NEED SEX
                            goverment fucks me every day!

Comment

• badza
                              CBC Član
                              • 16.12.2007
                              • 32
                              • Beograd

Ma dajte ljudi sto pravite toliku famu oko pranja motora. Ja moju Yamahu perem posle svakog duzeg puta sacekam da se dobro osusi na suncu, kresnem i vozim. Kad moze motor sto ne bi mogla i kola. Bas posle vikenda planiram da operem motor na mojoj alfi. Imam perionicu pored posla, opracu ujutru i ostavicu haubu otvorenu celo prepodne (ako bude suncano), i to je to!!
                              Nema alfe bez boxer motora

Comment

Working...
                              X