kljuc ili?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • KeleA
    CBC Član
    • 09.03.2008
    • 65
    • Petrovgrad

kljuc ili?

Pozdrav svima
    javlja mi se ovih dana jedan problem , pa ako neko ima ideju ili savet ili zna da popravi prihvatam savete, sugestije, popravke, a problem je u tome da mi se od skoro prilikom pokusaja paljenja automobila (alfa 156 2.0) upali lampica za kljuc i nekad se ugasi i mogu da upalim auto , a nekad se ne ugasi i onda ne mogu da upalim auto (i to po 10-tak minuta) i posle nekoliko pokusaja Alfa upali tj ugasi lampicu za kljuc , pa da li neko zna sta moze biti problem? Da li je u pitanju kljuc, antena ili nesto trece i da li se ovako nesto jos nekom desavalo, inace kad upali lampicu za kljuc na dijagnostici prijavi gresku u vezi imobilisera (kao da kljuc nije original)
    Pa ako neko zna kako da prespojim code da bih mogao da upalim auto ( jer cu mozda i sam pokusati da "prespojim" code zastitu, jer mi se slicno desilo sa Lagunom i ostao sam bio bez kola 20 dana i sad nema vise code kljuca i pali sa obicnim kljucem, pa ce mozda i alfa tako paliti )
  • Vucko_Alfista
    CBC Senator
    • 04.04.2008
    • 219
    • Niš
    • Alfa 166

Code zastitu hmm...Nisam siguran da mozes sam da je prespojis jedino ako nisi elektronicar i tako to.Ne znam bas sta je konkretno broblem kod tebe...Evo moje iskustvo sa tim kodovima u 146-ici,ajde predpostavimo da je u 156-ici slican sistem.Dakle meni je na neku foru izgoreo ibobilajzer(crko) i sad auto da upali nema nista od toga i sad noramalno kud cu sta cu probam sam da prespojim nesto ma nece nista i sad setim se jednog elektronicara a razume se u elektroniku kod Alfe .I sad on kaze da je imobilajzer sprzen znaci nista samo nov i da je komp ispravan i da moze da uradi nesto. Sve lepo odnese on kuci komp i sutra dan dolazi on gledam onaj komp(otvoren)sve mu isto ko pre i sad stvlja ga on poveze i sad kresne i Alfa pali ja gledam onako u neverici probam opet, radi .Sustina je da nista nemoj da pokusavas sam da prespojis da nebi napravio jos veci problem jedino ako imas ovako nekog gore ko ce ti programirati komp da on stalno ima taj code u sebi stim sto mu posle toga ne treba imobilajzer ali zastita ti je skinuta rizik od svakakvih buda*a onda posle mozes cak i zice da ga palis. Nadam se da sam bio bar malo od pomoci.

Comment

• KeleA
      CBC Član
      • 09.03.2008
      • 65
      • Petrovgrad

moze li se dobiti tel. od tvog drugara?
      inace sam bio i kod Zverka (dva puta) oni ne mogu da naprave kljuc od Alfe cak i kad imaju sve , znaci code karticu, ispravan drugi kljuc, jer ne mogu da isprogramiraju cip koji je u kljucu i samo kod Delte, a tamo kljucevi kao da su od zlata, ne znam da li je neko vec kupovao kljuc skakavac na e-bay (kod kineza ih ima i od10-20 dolara su), a kod nas 20-30 puta skuplje, sta reci

Comment

• Vucko_Alfista
        CBC Senator
        • 04.04.2008
        • 219
        • Niš
        • Alfa 166

Jao ostao mi je taj njegov tel u starom mobilnom u svakom slucaju pokusacu da nadjem.E da setio sam se necega bila je jedna tema ne znam kako se bese zove tako o kodovima pa je objasnjeno kako sa (ako imas)master kljucem moze taj imobilajzer ponovo da se programira. Pokusaj da je nadjes ja sada nemam vremena.Ali koliko vidim to je izgleda kod tebe neki bezazlen neki sitan broblem jel ti auto ipak pali.Moje licno misljenje da ti je code nesto pobrljaveo i da bi master najverovatnije pomogo.

Comment

• Saby
          CBC Senator XXL
          • 25.11.2004
          • 408
          • Horgos

zameni releje kod akumlatora, ima ih 2 komada, mali sa 4 nogu
          Fun starts @ 3000 RPM
          Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• Direktor
            CBC Član
            • 25.05.2007
            • 14
            • Beograd

Imao sam isti problem na 156 1.8ts zimu pre nego sto sam je prodao. Kada je bilao napolju jako hladno nije uopste heto da ocita kod i po 10 min sam davao kontakt dog ga ne ocita i onda upali bez problema. Kad je motor zagrejan nije mi se to deaavalo, a posto imam garazu izbegavao sam da ga ostavljam napolju duzi period, a kad je otoplilo vise nimam imao taj problem. Najvervatnije ti crkava kod centrala (nova oko 250EUR) ili neki deo u bravi (ne znam kako se zove)...

Comment

• KeleA
              CBC Član
              • 09.03.2008
              • 65
              • Petrovgrad

ako je centrala, onda cemo je i skinuti i paliti sa obicnim kljucem

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

nece da moze. mali ti je reko kako da resis problem a pored toga nije znao da u kompu ima program da ti eliminise IMMO.
                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• KeleA
                  CBC Član
                  • 09.03.2008
                  • 65
                  • Petrovgrad

Pozdrav
                  Zverko meni stvarno nije jasno ko kod tebe radi i kako, jer ja sam vec DVA puta bio kod tebe (sa tobom preko telefona pricam jedno, a kada dodjem doceka me totalno druga prica) i da napomenem nije mi cilj da nekoga omalovazavam vec samo iznosim svoje utiske.
                  pozdrav

Comment

• igorkrnic
                    CBC Senator XXL
                    • 02.12.2007
                    • 572
                    • Kikinda

hmm, sad sam ovo video, ja sam imao ovaj problem izludjivao me, resio sam ga tako sto sam nabavio drugu antenicu (30 eur polovna kod cakija bila) a ti sad probaj pa odes do Vlade iz Boleca siguran sam da on ima antenicu: 063 309 631

cisto sumnjam da je centrala ali neces znati dok ne probas sve redom, najjeftinije ti je da krenes od antenice

Inace ako imas kljuc i code karticu sve se to lepo programira na Examineru, i alarm i centralna i paljenje

Comment

• KeleA
                      CBC Član
                      • 09.03.2008
                      • 65
                      • Petrovgrad

pa videcu ovih dana kako ce se ponasati, jer sam zamenio releje kod akumulatora, skinuo centralu imobilisera i tu proverio kontakte, proverio kontakte i na ulosku brave, pa cemo videti kako ce sad raditi, a znas li neki "normalan" servis gde to sa kljucevima rade?

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

sa examinerom ce da moze samo ako ima original kljuc kupljen u DELTI.

kale, posto ti moj servis nije po meri idi u Bulevar Kralja Aleksandra 144 kljucarska radnja ELEZOVIC. dakle ko sto rekoh, za kopiju tvog kljuca moras da dodjes autom i da ga ostavis na jedno najmanje 4 sata. kartica nista ne znaci posto mora da se ocita dump iz ECU-a da bi se blanko chip u kljucu pripremio za prijhavljivanje na sam ECU. e, a kad se to vec radi onda se ujedno i iz samog ECu-a ocitava PIN koji ti imas na kartici. U svakom slucaju, ko sto ti rece da si sa mnom pricao jedno a tamo deseta prica. ja tebe nista nisam razumeo sta si mi pricao preko telfona a tamo kazu da ideje i zelje koje si ti mao oni nisu mogli ili hteli da ti ispune.

dakle, ako si spreman da pljunes 150e za kljuc bez daljinca i da gluvaris po BGD 4-5 sati dok ti se kljuc uradi izvoli. To sto ti oces se ne radi za 2 minuta tako da ne mozes da dodjes na bum i kao ajde sad odma... uostalom sto ne odes u deltu na tu foru i trazis da ti urade kljuc odma sada odma .

napisao sam ti i na PP da postoje druge dve varijante od kojih je jedna cak besplatna ako je u tvojoj reziji, pa ti odluci...

ni ja ne bih da omalovazavam bilo koga ali po ko zna koji put se pokazalo da ste vi alfisti vrlo cudna sorta ljudi a da je jedino BANE moler izrod .
                        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Bane
                          CBC Senator XXL
                          • 30.05.2006
                          • 344
                          • Konjarnik Bg

Originally posted by zverko
                          da ste vi alfisti vrlo cudna sorta ljudi a da je jedino BANE moler izrod .

Comment

• Vucko_Alfista
                            CBC Senator
                            • 04.04.2008
                            • 219
                            • Niš
                            • Alfa 166

Originally posted by zverko
                            ali po ko zna koji put se pokazalo da ste vi alfisti vrlo cudna sorta ljudi

Comment

• KeleA
                              CBC Član
                              • 09.03.2008
                              • 65
                              • Petrovgrad

posto sam prozvan, ajd' jos jednom
                              NIJE mi bila namera da NIKOG pljujem ili omalovazavam, jbg ipak sam dva puta dolazio iz Zrenjanina, a sto se tice kljuca u Delti je kljuc oko 15000 din sa daljincem i plus 1500 din da se ukodira i to sam i hteo da uradim, ali je onda pocelo ovo sa lampicom da mi se desava pa sam odustao. Eto to je moja prica,
                              a da imam ja i Lagunu , a ne samo ALfu

Comment

Working...
                              X