ALFA U VODI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Luki
    CBC Početnik
    • 10.09.2007
    • 6
    • Beograd-Rušanj

ALFA U VODI

Cao svima,
    Clan sam alfa kluba, ali me nije bilo dugo iz razloga sto mi je auto zavrsio u Dunavu. Da ne duzim pricu, pokusavam da je vratim u stanje u kakvom je bila, ali imam jedan problem, nema varnicu i pokazuje na instrument tabli da brizgaljke ne valja,a tj. kada se da kontakt ostaje upaljena lampiaca.

Sta moze da zvekne od vode? auto vergla, vecina elektornike radi pocevsi od podizaca, svetala, sirene... Svi konektori su ocisceni, ali i dalje nema varnice.

E da, skidao sam joj pumpu za gorivo, ali pri vracanju ne mogu da je ucickam lepo u rezervoar jer ima neku zajebanu gumu okoli, pa mi vuce malo vazduha, da li moze zbog toga da ima manji pritisak u sistemu ubrizgavanja?

hvala unapred svima na pomoci.
  • nidza
    CBC Senator XXL
    • 16.04.2008
    • 496
    • nbgd

Ako ne smrdi gorivo ispod haube ili u auspuhu, verovatno nema goriva? A svećicu već možeš da provališ da li pali ili ne.
    Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• jevtic
      CBC Senator XXL
      • 26.11.2006
      • 729
      • beograd

ovo tvoj?

ex - fabia 1.9 tdi
      golf 2.0 tfsi

Comment

• ljube-kugla
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2006
        • 1531
        • batajnica

dajte neku sliku sto moze da s uveca
        ko na nas krene iz mesta je naje&o
        a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• OMP
          CBC Senator XXL
          • 15.11.2004
          • 458
          • Krusevac

kako se ovo desilo???
          Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji

Comment

• Vucko_Alfista
            CBC Senator
            • 04.04.2008
            • 219
            • Niš
            • Alfa 166

Uhh...koliko vidim ovo je 146-ica dusa me boli kad vidim slicne stvari .Ako ti je upala dok je motor bio upaljen hmm... nesto je tu izgleda ako nema varnice dobilo spoj i izgorelo ....moguce da je komp on regulise te stvari.... ako je 146-ica kad das kontakt trebalo bi da se nekoliko sekundi cuje pumpa za benzin,a kod tebe?A mozda su i bombine(valjda se tako zovu)imas ih 4 jel dolazi struja do njih?

Comment

• DushanSD
              CBC Senator
              • 25.03.2008
              • 248
              • Smederevo, Srbija

Stvarno strasno .Jednom sam procitao u nekoj temi a mislim da je bilo za 146-icu da ima neki sigurnosni prekidac koji se aktivira prilikom sudara i zaustavlja dotok struje do pumpe za napajanje gorivom u rezervoaru, mozda se on aktivirao a mozda i gresim (izvinjavam se ako sam pomesao Alfu, samo sam hteo da pomognem) ali mislim da sam u pravu u vezi ovog prekidaca.On se nalazi negde ispod desnog sedista koliko se secam ali treba procesljati sve.
              POZURI POLAKO!!!

Comment

• Vucko_Alfista
                CBC Senator
                • 04.04.2008
                • 219
                • Niš
                • Alfa 166

Da upravu si postoji prekidac ispod vozacevog sedista na 145-146 i kada pogledas ispod sedista trebalo bi da ga vidis u sredini.
                Ako me je neko razumeo.... Mada sumnjam da je on jel ovde nije doslo do sudara...

Comment

• DushanSD
                  CBC Senator
                  • 25.03.2008
                  • 248
                  • Smederevo, Srbija

I ja sumnjam ali treba proveriti, sve je moguce.Onda treba krenuti redom i pregledati npr: komp, elektronske bobine, kablove, svecice, releje itd itd...Sve u vezi elektronike i struje, licno mislim da njega zeza neka sitnica a moze biti i da je kvar ozbiljniji.Jednom dok sam imao Golf-a 2 prilikom pranja mi se desilo da se zapusili kanali za odvod vode (od opalog lisca,prljavstine, trunja) i sva voda se srucila na komp (kod njega se nalazi u haubi).Kad sam otpusio kanale i izbacio vodu kroz iste,vratio sve plastike,gume i ostale gluposti na svoje mesto jednostavno sam samo startovao motor i radio je bez ikakvih problema, i nije ih pravio ni kasnije.
                  POZURI POLAKO!!!

Comment

• DushanSD
                    CBC Senator
                    • 25.03.2008
                    • 248
                    • Smederevo, Srbija

Mozda sam imao srece a i mozda je taj komp bio zasticen jer je neko predpostavljao da moze doci do toga.Ali ipak BOSCH je BOSCH. Nadam se da je neka sitnica
                    POZURI POLAKO!!!

Comment

• Vucko_Alfista
                      CBC Senator
                      • 04.04.2008
                      • 219
                      • Niš
                      • Alfa 166

I to sto kazes sve je moguce!

Comment

• gane 33
                        CBC Veteran
                        • 14.10.2007
                        • 103
                        • Zemun

Originally posted by ljube-kugla
                        dajte neku sliku sto moze da s uveca

Comment

• veterinar
                          CBC Član
                          • 16.09.2006
                          • 55
                          • Smederevo

alfa,voda

Najverovatnije otiso komp, mada pre toga proveri i ocisti releje

ONLY THE FAIR SEX AND ALFA

Comment

• mishkom
                            CBC Senator XXL
                            • 07.08.2007
                            • 591
                            • N/A
                            • N/A

Dobio si besplatno pranje I spolja, i motora, a unutra ne znam, ako jesi onda je komp

Comment

• Luki
                              CBC Početnik
                              • 10.09.2007
                              • 6
                              • Beograd-Rušanj

E ovako ljudi video sam sve komentare,hvala svoma koji su postovali, pa da kazem pravu istinu i sta se u stvari desilo.

Auto je bio parkiran pored reke na neka 2-3 metra od obale nekih sat ipo vremena, u jednom trenutku je poceo da struze patos i tada sam shvatio da sam u reci. Naravno rucna je bila na prvom zubu imenjac u prvoj. Kada smo izvukli auto takvu situaciju smo zatekli.

Nije tacno da je bio nizvodno nego gde je potonuo, vec tacno tamo gde je potonuo, sve ostalo su price. Inace auto su izvukle kolege iz SAJ-a kojima sam zahvalan do neba i momci iz ASSS. Drugo, sve se to desilo na krajnje glup nacin, da sam posumljao da je neko jednostavno odgurao auto, iako sam primetio da su se neki likove petljali tu duze vreme.
                              Za sve vreme ja sam hasao neko meso, jer sam ceo dan bio na putu gladan kao vuk i caskao sa lepsom polovinom.
                              Inace alfu imam vec 4 godine i presao sam sa njom sito i reseto, a sad i Dunav.

E sto se motora tice, pumpa radi, sve od elektronike radi, za to dugme nisam cuo, ali cu pogledati, drugar iz Delte mi kaze da moze da se desi da komp ima neku gresku koja treba da se izbrise i da zbog toga nece da startuje, mozda iz bezbednosnih razloga. Komp funkcionise, kao i svi konektori, ni jedan osigurac nije pregoreo kada se stavio akomulator.

Comment

Working...
                              X