145 1.4 ts obrtaji padaju kada pritisnem kocnicu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • arbiter
    CBC Član
    • 20.03.2008
    • 45
    • sarajevo

145 1.4 ts obrtaji padaju kada pritisnem kocnicu

evo, nisam siguran da li je ovo mozda normalna pojava, jer sam vlasnik alfe tek nekih mjesec dana, ali bolje da pitam. dogadja se kad su upaljena svjetla. inace su obrtaji u leru sasvim ok (8oo-900 rpm). dakle, kada pritisnem kocnicu (ne uvijek ali cesto) obrtaji padnu na skoro 500, pa ecu brzo kompenzira dizuci ih na 1100, te ih onda vraca na 800-900 kad je auto miran, tj. nije u brzini. negdje sam procitao da bi moglo biti nekog lufta kod crijeva za usis vazduha u abs sistem, ali meni se cini da je sve ok. prije sam vozio bez svjetala po danu, jer mi je bila riknula jedna sijalica, ali sada ih imam upaljena stalno i dogadja se ovo sto sam rekao. ako je to normalna pojava, onda nikom nista, ali ako nije, da rijesimo to skupa
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

sigurno nije u redu i lici na problem sa sevom za kocnice, ali me zbunjuje to za svetla.
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• arbiter
      CBC Član
      • 20.03.2008
      • 45
      • sarajevo

pa dogadja se kad je alternator opterecen. isto kao da kompjuter nije navikao da imam upaljena svjetla (sve je moguce) i sad se snebiva. dijagnostika nije pokazala nikakvu gresku u kocionom sistemu. jedina greska je bila lambda sonda, koju sam zamijenio.

Comment

• arbiter
        CBC Član
        • 20.03.2008
        • 45
        • sarajevo

rijesio sam problem. pospricao par puta leptir gasa carb cleaner sprejom. ko bi rekao

Comment

Working...
        X