svjecice za alfu 145 1.4 TS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • arbiter
    CBC Član
    • 20.03.2008
    • 45
    • sarajevo

svjecice za alfu 145 1.4 TS

da li da stavljam iskljucivo originalne svjecice ili mogu proci i zamjenske? da li je primijetan pad performansi sa zamjenskim svjecicama? da li postoje jos neke osim championa koje mogu staviti i ako da, koje?
  • Gumetina
    Banovan
    • 12.12.2004
    • 1082
    • Novi Sad

za male nemas zamenu, ide platinasta....

za velike, moze bakarna bez problema, masa ljudi tako vozi....

sa performansama nece biti problema, samo skraceni sevisni interval

Comment

• mishkom
      CBC Senator XXL
      • 07.08.2007
      • 591
      • N/A
      • N/A

Original

A kupi ako nadjes Lorg svecice Veruj mi nema da se odvojis od istih

Comment

• arbiter
        CBC Član
        • 20.03.2008
        • 45
        • sarajevo

Originally posted by mishkom
        Original

A kupi ako nadjes Lorg svecice Veruj mi nema da se odvojis od istih
        'Lorg' ??

bojim se da nisam upoznat sa tim brandom. Zasto nema da se odvojim od njih? Jel se speknu, pa ih se ne moze izvaditi?

Comment

• niksek
          CBC Član
          • 25.03.2006
          • 37
          • Užice

kupi GOLDEN LODGE

Comment

• srdjan_p
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2004
            • 1915
            • ZR

Zasto izmisljati toplu vodu kad NGK rade posao...Eto kaze Guma, mala mora platinasta a velika moze i obicna, izadje oko 75-80e set u toj jeftinijoj varijanti...

Comment

• arbiter
              CBC Član
              • 20.03.2008
              • 45
              • sarajevo

a koliko bi kostao set NGK svjecica fabricki propisanih? nedavno sam kupio auto, pa bih svakako htio promijeniti svjecice, ko zna da li je to ikada radjeno, a voli da mi se zatrese u leru i malo mu je potrosnja povecana. lambda sondu i varijator sam mijenjao, ostaje mi da provjerim dizne, svjecice i MAF. Originalni Bosch MAF je ovdje uzasno skup (240e !!!), a inace mi auto radi odlicno, tako da ce to biti zadnja stvar koju cu da mijenjam.

Comment

• srdjan_p
                CBC Senator XXL
                • 01.12.2004
                • 1915
                • ZR

Mislim da kosta negde oko 120-130e

Comment

• dekideki
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1914
                  • Beograd

Nebojsha (M-Power) dace ti najbolju cenu za 100% original, izabraces jednu od dve ponudjene varijante i to je to. vidi s njim za slanje ili kako cete se vec dogovoriti.

inace, 80-120e...

*proveri kakvi su ti kablovi. moji (Bosch, prva ugradnja) ispucali na prevojima, ceo set, posle 120.000km...
                  .

Comment

• Sicko
                    CBC Član
                    • 04.03.2008
                    • 20
                    • Republika Zemun

Ja sam posle kupovine moje alfe uradio veliki servis da mogu mirno da spavam ali sam hteo da proverim jeftiniju varijantu za svecice.Kupio sam CHAMPION komplet ali je razlika bila primetna odmah auto mi je isao kao da mu rade samo tri cilindra.Onda sam ubacio NGK laser platinum i auto je pokazao svoje pravo lice isao je extra - 190 km/h.Svecice 4+4 sam platio 132E.Moj sasvet bolje kupi prave svecice a ne kao ja 40 evrica mi stoji u podrumu za izlozbu.Protokomer izbegavaj kopiju jer znaju da prave probleme a to ti je isto bacanje para ako se ispostavi da ne radi kako treba.

Comment

• Darth Nihilus
                      CBC Senator XXL
                      • 13.04.2005
                      • 417
                      • Srbija, Paracin

Možeš da kupiš NGK, Champion i BOSCH. NGK traje 100000km, a ove druge oko 40000. Vozio sam BOSCH, ima razlike u odnosu na NGK, ali nije tako velika.
                      Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• jonicalfa
                        CBC Veteran
                        • 14.10.2007
                        • 128
                        • Sm.Palanka

Ova tema je ponavljana do sada vec vise puta, svecica je definitivno vazna pogotovu ako auto ima ugradjen gas, ali sobzirom da ne vozis auto do 500eur i raspitujes se na ovaj nacin koje da stavis na svoj auto, znas da sa nekim svecicama sa buvljaka ili neovlascenih prodavnica, neces imati zeljeni efekat. Sa druge strane nemoj se povesti idejom da sa vecom cenom ces dobiti veci efekat, nije sve tako bas srazmerno ceni. Golden lodge je pravi izbor i mislim da, nadam se kod nas nema falsh ili kopije, sto se ne moze reci za ngk. Sve zavisi od samog motora, ako je los nece mu pomoci mnogo ni jedne, samo ce ih mastiti itd...Veruj mi ja sada imam na svom autu golden lodge, a sa druge strane na jednoj svojoj AR 75ts imao sam obicne bosnine fe 65 ili tako vec nekako - i to punih 4 godine bez ikakvih problema. Neko ce se na ovo nasmejati ali mislim da je auto promenio 3 vlasnika i jos uvek su iste, sto ne mora da bude pravilo.

Comment

• arbiter
                          CBC Član
                          • 20.03.2008
                          • 45
                          • sarajevo

stavio bosch-ove, nikakvih problema. hvala.

Comment

• jonicalfa
                            CBC Veteran
                            • 14.10.2007
                            • 128
                            • Sm.Palanka

najbolje je licno iskustvo, verujem da mnogi na forumu ne bi ni pogledali svecice koje si stavio, a ti si odnosno zadovoljan si radom motora sa bosh svecicama - mozda bi sa nekim drugim radio jos bolje...ko to zna

Comment

• arbiter
                              CBC Član
                              • 20.03.2008
                              • 45
                              • sarajevo

Originally posted by jonicalfa
                              najbolje je licno iskustvo, verujem da mnogi na forumu ne bi ni pogledali svecice koje si stavio, a ti si odnosno zadovoljan si radom motora sa bosh svecicama - mozda bi sa nekim drugim radio jos bolje...ko to zna
                              pa sigurno je da bi, koliko para - toliko muzike, ali stvarno nema primjetne razlike, osim sto motor radi nekako ujednacenije, ali to je sigurno zato jer su svjecice nove. u neko skorije vrijeme cu da ubacim nesto bolje, ali imao sam prioritetnijih izdataka (remenje, gume, varijator, lambda, plocice,ciscenje dizni), tako da me to opalilo po dzepu. sad je auto stvarno kompletan i moja paranoja je smirena i za to se mogu najvise zahvaliti ljudima na ovom forumu koji su mi pomogli direktno i indirektno. jos par kozmetickih zahvata, pa cu da postam slike i mozemo da se igramo

Comment

Working...
                              X