E pa ovako...kao sto naslov teme kaze nece da mi upali kad je vruc...cim se oladi i temperatura padne skoro do kraja on upali bez problema.Nasao mi je drug u nekom softveru za dijagnostiku troubleshooter i on kaze ovako:
engine difficult to start - engine warm
i predlaze da proverim sledece stvari:
1 electrical connections - engine/battery
2 fuses/fuel pump relay/engine control relay
3 condition of fuel/fuel filter
4 air intake sistem/vacuum system - leaks
5 engine managment system - connections/wiring
6 volume air flow (VAF) sensor/mass air flow (MAF) sensor
7 minifold absolute pressure (MAP) sensor
8 engine coolant temperature (ECT) sensor
9 engine speed (RPM) sensor/camshaft position (CMP) sensor
10 fuel pressure/delivery rate/fuel pressure regulator
11 injectors
12 air intake filter
13 engine control module (ECM)
14 knock sensor (KS) - if fitted
dakle...kad dostigne radnu temperaturu kad ga ugasim nece vise da upali dok se ne ohladi...cim temperatura spadne oko 50-60 on upali iz drugog-teceg puta bez gasa...kad verglam dok je vruc osetim nekad miris benzina i nece da upali...protokomer sam turio nov pre 3-4 meseca,nova lambda pre mesec dana,injektore cistio 2 puta zaredom i magistralu sto vodi do njih,filter goriva stavljen pre 5000 kao i za vazduh.Jednom se tu zadesio i dekideki moj komsija kad mi se to desilo i on predlozi da ga upalimo na gurku i pogurasmo ga i on odma upali auto na gurku...sad bih zamolio nekoga da mi kaze cemu sluze,gde se nalaze i koliko otprilike kostaju stavke pod brojevima 6,7,8,9,10,13 i 14 pa da krenem redom da kupujem od najjeftinijeg dela pa da idem redom ka skupljim pa sta prvo resi problem to je u pitanju...svaki predlog i komentar je dobrodosao...hvala unapred.
engine difficult to start - engine warm
i predlaze da proverim sledece stvari:
1 electrical connections - engine/battery
2 fuses/fuel pump relay/engine control relay
3 condition of fuel/fuel filter
4 air intake sistem/vacuum system - leaks
5 engine managment system - connections/wiring
6 volume air flow (VAF) sensor/mass air flow (MAF) sensor
7 minifold absolute pressure (MAP) sensor
8 engine coolant temperature (ECT) sensor
9 engine speed (RPM) sensor/camshaft position (CMP) sensor
10 fuel pressure/delivery rate/fuel pressure regulator
11 injectors
12 air intake filter
13 engine control module (ECM)
14 knock sensor (KS) - if fitted
dakle...kad dostigne radnu temperaturu kad ga ugasim nece vise da upali dok se ne ohladi...cim temperatura spadne oko 50-60 on upali iz drugog-teceg puta bez gasa...kad verglam dok je vruc osetim nekad miris benzina i nece da upali...protokomer sam turio nov pre 3-4 meseca,nova lambda pre mesec dana,injektore cistio 2 puta zaredom i magistralu sto vodi do njih,filter goriva stavljen pre 5000 kao i za vazduh.Jednom se tu zadesio i dekideki moj komsija kad mi se to desilo i on predlozi da ga upalimo na gurku i pogurasmo ga i on odma upali auto na gurku...sad bih zamolio nekoga da mi kaze cemu sluze,gde se nalaze i koliko otprilike kostaju stavke pod brojevima 6,7,8,9,10,13 i 14 pa da krenem redom da kupujem od najjeftinijeg dela pa da idem redom ka skupljim pa sta prvo resi problem to je u pitanju...svaki predlog i komentar je dobrodosao...hvala unapred.
Comment