pomoc alfa 155 1,8 8v 93g

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zokac
    CBC Veteran
    • 11.03.2008
    • 101
    • kragujevac

pomoc alfa 155 1,8 8v 93g

Kupio sam 155icu kojoj je goreo deo el. instalacije zbog pucanja benz.creva.Izmenio sam taj deo izgorelih zica sa orig. instalacijom,sve radi osim benz.pumpe.nema struje na konrktoru.Dao sam direktno sa akumulatora i pumpa radi auto je upalio i lepo radi.Pogasio je sve lampice na tabli i bordu.E sad posle desetak minuta primetio sam da se jedna bobina mnogo greje.sta moze da bude uzrok.I molio bih nekog ko zna koji su releji i osiguraci za benz.pumpu,ili sta vec da dobijem struju do pumpe.Da li pumpa radi na kontakt ili na verglanje.Pozz
  • dekideki
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1914
    • Beograd

na kontakt.

imas jos jednu stvar da proveris. ispod vozackog sedista postoji inerciona blokada benzinske pumpe koja pri sili vecoj od 12G (sudar) gasi benzinsku pumpu. resetuje se (ponovo uspostavlja kontakt) pritiskom odozgo, probaj. ako nece, proveri zice i kontakte oko tog prekidaca, kao i sam prekidac. znaci, kad ga pritisnes, uspostavi se rad pumpe.

posle toga, nocu u potpunoj tisini daj kontakt i oslusni mora da se cuje neko vreme pumpa kako gura. ako nece, resetuj ECU.

aj polako
    .

Comment

• zokac
      CBC Veteran
      • 11.03.2008
      • 101
      • kragujevac

Ujutru cu da probam to za pumpu ali sta je sa bobinom sto se greje u toku rada

Comment

• alfaskorpion
        CBC Senator XXL
        • 24.02.2007
        • 361
        • Smederevo

ne verujem da to dugme postoji na ts-u 8v ...

Comment

• zokac
          CBC Veteran
          • 11.03.2008
          • 101
          • kragujevac

Nema tog dugmeta ispod sedista,postoji jedan kabal koji ide u sediste verovatno je za grejac.B;bina je verovatno crkla posto se greje samo jedna,druga je O.K. Koji je relej za pumpu i gde se nalazi,u kabini ili u moto prostoru,i ima li posebno osigurac

Comment

• alfaskorpion
            CBC Senator XXL
            • 24.02.2007
            • 361
            • Smederevo

naravno da ga nema , releji se nalaze u motornom prostoru(izmedju nosaca akumulatora i abs-a , imas ih tu 4 kom cini mi se, jedan je od varijatora, l. sonde, pumpe i ecm) i pored releja je i osigurac za pumpu. Neznam koji je tacno za pumpu moras da probas.

Comment

• zokac
              CBC Veteran
              • 11.03.2008
              • 101
              • kragujevac

Nisam mogao da resim pumpu sa orig. instalacijom,pa sam ugradio nov relej i osigurac i izvukao drugu instalaciju do pumpe,RADII

Comment

• dekideki
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1914
                • Beograd

.

Comment

• zokac
                  CBC Veteran
                  • 11.03.2008
                  • 101
                  • kragujevac

Opet muke sa bobinom izgoreo sam jos jednu.Auto upali radi lepo na leru,i posle pola minuta bobina je vrela a za jos minut dva rada pocinje plastika da puca i procuri.Tu joj je kraj.Ima li negde sema elektro instalacije za ovu 1,8 8v ili mozdz neko zna u cemu je problem

Comment

• dekideki
                    CBC Senator XXL
                    • 26.07.2005
                    • 1914
                    • Beograd

ajde slikaj motor i bobine pa da probamo da ti pomognemo tako...
                    .

Comment

• sasa km
                      CBC Senator
                      • 23.10.2007
                      • 241
                      • kosovska mitrovica

evo jedne seme za 155 ali nemoj da je prihvatas zdravo za gotovo
                      ovo je iz manuela za AR 67202 - 1995 cc, AR 67102 - 1773 cc, Ar 67103 - 1749 cc

da nema mozda razlike u bombinama prva - druga zbog razlike okidanja na svecice
                      ALFA-naravno, molim jednu u fulu za poneti

Comment

• alfaskorpion
                        CBC Senator XXL
                        • 24.02.2007
                        • 361
                        • Smederevo

ja mislim da je covek resio problem , samo se sad vozi pa ne stize da napise

Comment

• zokac
                          CBC Veteran
                          • 11.03.2008
                          • 101
                          • kragujevac

Kao prvo izvinjenje zbog kasnjenja,problem resen jedna zica vracala struju na masu komutatora,sada radi odlicno,u ponedeljak ugradjujem gas i da izmenjam gume,posto vec imam skoro nove.inace u odnosu na 145 1,4ts ova ide ko nevreme.Pozz.svima i hvala na pomoci

Comment

Working...
                          X