Kupio sam 155icu kojoj je goreo deo el. instalacije zbog pucanja benz.creva.Izmenio sam taj deo izgorelih zica sa orig. instalacijom,sve radi osim benz.pumpe.nema struje na konrktoru.Dao sam direktno sa akumulatora i pumpa radi auto je upalio i lepo radi.Pogasio je sve lampice na tabli i bordu.E sad posle desetak minuta primetio sam da se jedna bobina mnogo greje.sta moze da bude uzrok.I molio bih nekog ko zna koji su releji i osiguraci za benz.pumpu,ili sta vec da dobijem struju do pumpe.Da li pumpa radi na kontakt ili na verglanje.Pozz
pomoc alfa 155 1,8 8v 93g
Collapse
X
-
na kontakt.
imas jos jednu stvar da proveris. ispod vozackog sedista postoji inerciona blokada benzinske pumpe koja pri sili vecoj od 12G (sudar) gasi benzinsku pumpu. resetuje se (ponovo uspostavlja kontakt) pritiskom odozgo, probaj. ako nece, proveri zice i kontakte oko tog prekidaca, kao i sam prekidac. znaci, kad ga pritisnes, uspostavi se rad pumpe.
posle toga, nocu u potpunoj tisini daj kontakt i oslusni mora da se cuje neko vreme pumpa kako gura. ako nece, resetuj ECU.
aj polako.
-
-
Nema tog dugmeta ispod sedista,postoji jedan kabal koji ide u sediste verovatno je za grejac.B;bina je verovatno crkla posto se greje samo jedna,druga je O.K. Koji je relej za pumpu i gde se nalazi,u kabini ili u moto prostoru,i ima li posebno osigurac
Comment
-
-
Opet muke sa bobinom izgoreo sam jos jednu.Auto upali radi lepo na leru,i posle pola minuta bobina je vrela a za jos minut dva rada pocinje plastika da puca i procuri.Tu joj je kraj.Ima li negde sema elektro instalacije za ovu 1,8 8v ili mozdz neko zna u cemu je problem
Comment
-
-
Comment
-
-
Kao prvo izvinjenje zbog kasnjenja,problem resen jedna zica vracala struju na masu komutatora,sada radi odlicno,u ponedeljak ugradjujem gas i da izmenjam gume,posto vec imam skoro nove.inace u odnosu na 145 1,4ts ova ide ko nevreme.Pozz.svima i hvala na pomoci
Comment
-
Comment