Akumulator za Alfu 145 14 TS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Enuma
    CBC Početnik
    • 23.04.2008
    • 7
    • Beograd

Akumulator za Alfu 145 14 TS

Posto nisam upoznat sa akumulatorima za Alfu,a odvezao sam je u servis u kojem je i inace odrzavam koji mogu uvek svakom da preporucim,diagnoza kvara mi je bila da mi je akumulator riknuo usled njegove starosti,nekih 8-9 godina i zamenjen mi je novim,e sad je stvar u tome sto mi je skinut akumulator od 65A i ubacen nov od 55A,na moje pitanje da li ce biti problema majstor mi je odgovorio da je Alfa benzinac i da njoj i nije potreban jaci akumulator,tacnije da bezinci uglavnom koriste taj od 55A,a da je majstor koji je servisirao pre njega samo ubacio taj od 65A jer je verovatno samo taj imao,uzgred,akumulator je Boshov,pa me zanima kad popalim klimu,svetla i sve ostalo da li cu imati nekih problema,ili je to ipak ok akumulator?

Unapred hvala
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

nista ne brini
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Vucko_Alfista
      CBC Senator
      • 04.04.2008
      • 219
      • Niš
      • Alfa 166

Ma vozi bez brige nista nece da fali... a koliko ja znam na 145/146 je fabricki akumulator 45A(ako nema klimu) ali jos bolje je ako stavis jaci...

Comment

• dekideki
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1914
        • Beograd

potvrdjujem. po specifikaciji rezervnih delova trebalo bi da ide u nju 45Ah, a ako je s klimom 50Ah.
        sad, sto smo skoro svi u fazonu da guramo nov akumulator najveci koji moze da stane na onu paletu, a u medjuvremenu su poboljsali tehnologiju izrade akumulatora pa su nekadasnji 60Ah ko sadasnji 45Ah po dimenziji, to je sasvim druga tema

pozdravi majstora. dizel trazi veci kapacitet i znatno vecu struju startovanja, a ne benzinac. mislim...

*e, da. i to - sto upalis sve da li ce se dopuniti - nema nikakve veze ako ti je a alternatorom sve u redu.
        .

Comment

• spanjeli
          CBC Senator XXL
          • 17.09.2005
          • 532
          • Nis

Evo posto i ja vozim 1.4TS pre 7meseci sam promenio fabricki exide koji je odsluzio neverovatnih 8god za novi bosch od 54Ah, i to je mnogo dobra stvar zato sto je prethodni imao 45Ah pa mi ovaj nekako radi rasterecenije,ranije recimo sa starim kad palim auto ugasi se mp3 player a sada jok...
          Originally posted by Sheta_Junior
          Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• Sicko
            CBC Član
            • 04.03.2008
            • 20
            • Republika Zemun

AUUUU ja u mojoj 146/1.4 imam samo 40A a i klima je tu.Bivsi vlasnik ili neki drugi je bio bas stedljiv.
            Nema toliko veze za benzinca snaga kao kod dizela,lepo on vergla i sa 45A, altenator u toku voznje dopunjava akumulator.Mnogo je bitnije da su svi delovi ispravni i da rade kako treba (alanser,altenator,akumulator).Najbolji test je kad udari minus.

Comment

• LanMi
              CBC Član
              • 07.08.2008
              • 39
              • Nis

Po tehnickim karakteristikama za Alfu 145 sa klimom preporucljivo je sto vise ah min 55 max 60ah.

Comment

• Sicko
                CBC Član
                • 04.03.2008
                • 20
                • Republika Zemun

HVALA ja sam i razmisljao da se castim novim i jacim pred zimu.

Comment

Working...
                X