Koji su simptomi zapusenih dizni na 1.8 16v motorima?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stef
    CBC Član
    • 21.09.2005
    • 64
    • New Now

Koji su simptomi zapusenih dizni na 1.8 16v motorima?

Odnosno, uopste koji su simptomi?Ler, ubrzanje, pustanje gasa i slicne situacije, sta se desava?Koji su najsigurniji pokazatelji da sa njima nesto nije u redu?
  • kole
    CBC Član
    • 05.06.2008
    • 66
    • zrenjanin

Ja sam se kod Maree 1.6 16v žalio na nemiran rad u leru kad je motor hladan sve dok ne prebacim na gas. Konstatovano je zaprljanje brizgaljki. Majstor mi je sipao neku tečnost (mislim da je proizvođač Valvoline) u polupun rezervoar. Reče kad potrošim ovo ako ne pomogne preporučuje ultrazvučno čišćenje. Pomoglo je.

Comment

• chiki
      CBC Veteran
      • 19.04.2006
      • 158
      • Beograd

Upalis hladan auto, das gas auto ti se ugasi. Ako ti uspe da krenes, trza, tek na vecem broju obrtaja motor radi kako treba ali i dalje je to neispravan rad motora.
      Na prethodnom autu sredstvo za ciscenje dizni nije pomoglo pa sam morao na ultrazvucno cisenje.
      AR 159 1.8 TBI
      C3 1.4i GNV

Comment

• stef
        CBC Član
        • 21.09.2005
        • 64
        • New Now

Potpisujem za sredstvo - najbolje ciscenje kada se izvade....

Comment

• chiki
          CBC Veteran
          • 19.04.2006
          • 158
          • Beograd

Vratih se s odmora i iskusio sam slicnu stvar na mom Stilu 1.6. Vozim na gas i nisam obracao paznju na voznu na benzinu a napravio sam preko 1800 km za dve nedelje. Pred poslednju etapu od oko 350 km primetim ujutru da ne mogu da krenem normalno pa cekam da se auto zaggreje i da prebacim na plin. Desilo mi se isto i u ponedeljak kad sam krenuo na posao. Posto sam sa prethodnim autom kulirao takve simptome pa sam moramo da cistim dizne, prosetao sam do Auto Mike i uzeo Wurthovo sredstvo za ciscenje dizni. Mesa se sa 40 litara benzina. Sipao, vozio oko 30 km. U utorak ujutru je sve bilo ok. Izgleda da sredstvo pomaze ako se na vreme sipa. Mozda nekad treba sipati i zbog preventive?
          Primetio sam da se u kolima sa TNG leti mnogo vise prljaju/zapusavaju benziinske dizne.
          AR 159 1.8 TBI
          C3 1.4i GNV

Comment

Working...
          X