MAF, Debimetar, Protokomer, kontrola u**** zraka..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • janda
    CBC Član
    • 22.12.2007
    • 13
    • Bihac

MAF, Debimetar, Protokomer, kontrola u**** zraka..

pomagajte bio sam na diagnostici i nije mi u redu kontorola goriva sepen 1 (tako kaze majstor) e on tvrdi da sonda ne radi dobro kaže mala promjena napona (ma šta god to značilo) u glavnom potreban mi je MAF i sonda radi se o 146 1.4 ts 2000 god. provjeravao sam cijenu i ne mogu da vjerujem MAF cca 600 eura ?????? evo i broj sa MAF 280 218 001 sad me zanima koja je cijena i dali postoji neka "jeftinija" zamjena i kolika je cijena sonde negdje sam pročitao da je MAF (protokomer,debimetar...) za ovu alfu isti kao i za opel Astru ??
    a ako netko ima i zna način da se može nabavit pišite
  • JaMaL
    CBC Senator XXL
    • 14.04.2007
    • 448
    • JaMaL

MAF, AFM, Protokomer... kako god ga zvao uvek je preskup... jedina opcija je da nadjes neki na otpadu koji radi kako treba... ja imam alfu 75 i za nju je oko 700e nov... tako da... jeftinije zamene ili varijante za nov nema... samo polovan ostaje...

Comment

• arbiter
      CBC Član
      • 20.03.2008
      • 45
      • sarajevo

U sarajevu, u fiatovom servisu je 580 KM. isto tako postoji i kineski, dosta jeftiniji, ali je u nekim slucajevim radio cca 3 dana. treca opcija je da se kupi samo bosch MAF sonda, bez kucista, koja je oko 90e. pogledaj malo po forumu, ima dosta o maf-u. okreni i par brojeva fiat/alfa/lancia servisa, pa vidi kakve opcije daju. original lambda sonda je 250 KM, nedavno sam mijenjao, mozes proci i jeftinije sa univerzalnom.

Poruku izmenio: veXon

Comment

• Saby
        CBC Senator XXL
        • 25.11.2004
        • 408
        • Horgos

ima u ns, neka nova radnja za fiat, tamo je 50 evra, a passe od lade 1.5 li i kosta 35 do 50 evra na buvjaku nov u bosch pakovanju
        Fun starts @ 3000 RPM
        Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• janda
          CBC Član
          • 22.12.2007
          • 13
          • Bihac

Riješenooooo
          vjerovali ili ne ali riješio sam problem i da vidiš kako samo ideeeee

MAF platio 130 km ili caa 65 eur, to je neki zamjenski ali na kutiji piše da je za alfu 146 1.4. ts ma radi ko urica a pritom sam prošao jeftino

i sondu sam kupio e to je tek jeftnoca 40 eura. NGK

za ne povjerovati koliko se auto drugacije ponasa i manje trosi

Comment

Working...
          X