Koje gorivo?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • spanjeli
    CBC Senator XXL
    • 17.09.2005
    • 532
    • Nis

Koje gorivo?

Drugar je uzeo alfu 145 2.0TD koja je proizvedena 12.`98 posto sam ja bio ubedjen da se tada samo JTD ubacivao,dok nisam video njegovu,preporucio sam mu da sipa euro dizel,medjutim on ima vecu kolicinu obicnog d2 tako da ja vas pitam da li moze da koristi to gorivo bez ikakvih posledica po motor?
    Originally posted by Sheta_Junior
    Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
  • spanjeli
    CBC Senator XXL
    • 17.09.2005
    • 532
    • Nis

Da li je moguce da niko ne zna odgovor?
    Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• Nigy
      CBC Senator XXL
      • 13.04.2006
      • 921
      • BGD

Timeline

* 1994 - 145 launched. Engines were 1.3 8v Boxer, 1.6 8v Boxer, 1.7 16v Boxer & 1.9 Turbo Diesel
      * 1995 - 146 launched, using same engines as 145.
      * 1996 - 145 Cloverleaf and 146 TI models introduced, using 2.0 16v Twin Spark engine.
      * 1997 - All Boxer engines replaced by more powerful, more efficient Twin Spark engines.
      * 1998 - New Twin Spark engines from the Alfa Romeo 156 were imported into the 145/146 to replace the existing designs, due to the requirement to meet stricter emissions and noise regulations and for minor cost savings. Engine power was slightly lowered as a result.
      * 1999 - 1.9 JTD Turbo Diesel replaced existing diesel engine.
      * 2000 - Various minor revisions, including color-coded bumpers, door handles and mirrors. Higher spec versions also gained side airbags.

Originally posted by Jovana
      Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• srdjan_p
        CBC Senator XXL
        • 01.12.2004
        • 1915
        • ZR

To je stari tip naftarice tako da bi trebalo da moze na D2...

Comment

• DushanSD
          CBC Senator
          • 25.03.2008
          • 248
          • Smederevo, Srbija

Zavisi od pumpe, ako pumpa ima sopstveno podmazivanje onda moze euro dizela a ako se podmazuje iz nafte onda D.2. npr kod jednog lika koji je imao MB.190D koji ide na D.2 su prilikom sipanja euro diesel-a poceli da cukaraju ventili i imao sam utisak kao da ce da izlete i covek je istog trenutka izbacio iz rezervoara oko 10-tak litara euro dizela, mozda i vise i dolio isto toliko D.2 i radio je opet OK, imao sam prilike da vidim takve stvari. Ma da ne daj boze moze da mu se desi da rikne pumpa kad nema podmazivanje pa bolje da se raspita koje gorivo tacno ide u nju, ne znam moze li da skodi motoru pa treba biti oprezan. Pozdrav
          POZURI POLAKO!!!

Comment

• spanjeli
            CBC Senator XXL
            • 17.09.2005
            • 532
            • Nis

ok drugari hvala prenecu mu...

Comment

• Majoras
              CBC Član
              • 04.03.2008
              • 62
              • Beograd

Samo D2!
              Alfa R U L L S !

Comment

Working...
              X