Vlasnik sam alfe 147 1.6 120 konja. Imam problem sa potrosnjom ulja. Trosi i do pola litra na hiljdu kilometra. Sipao sam seleniu 20k. Kolika je normalna potrosnja i jel ima ko neki predlog kako to da resim?
Potrosnja ulja na alfi 147
Collapse
X
-
Ja sam ranije imao astru a posle nje i vectru i obe su trosile ulje i morao sam da radim generalku ipak na kraju.
Ostavi je da radi na leru 2 minuta pa daj gas do daske i vidi ima li kakvog dima nazad, ako ima........oteraj da se otvori da vide da li je samo glava ili samo klipovi ili pak sve
-
-
Re: Potrosnja ulja na alfi 147
Opelov motor 1.6 16v po papirima trosi do 600gr/1000km MAX koliko se secam, tako da mislim da je malo preuranjeno sa pozdravljanjem. Proveri ti to kako treba i konsultuj se sa kolegama sa ARCS foruma. PozdravEX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)
SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA
Comment
-
-
Re: Potrosnja ulja na alfi 147
Kakvo bre lukoil mineralno u tako sofisticiran motor...ni slucajno! Ja vozim ful sint 10w50 na solidno tjuniranom twinsparku koji se cesto vrti preko 7000rpm i trosi tek nesto malo ulja koliko je normalno za dobro podmazivanje...
Skini glavu pa ce ti sve biti jasno i sto se tice glave a i cilindara...Ne bi trebalo da je nesto strasno, verovatno gumice i vodjice ventila..
Comment
-
Comment