Multipla nece da pali 'ladna

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zeljkov
    CBC Početnik
    • 31.07.2008
    • 6
    • Banja Luka, RS, BiH

Multipla nece da pali 'ladna

Pozdrav, ljudi...

Evo moj prvi post, pa odma da gnjavim da mi pomognete.
    Buduci da i ja pomažem prijatelju, nadam se da ćete mi i vi pomoći.

Prijatelj ima jednu plavu Multiplu, i problem sa paljenjem hladnog motora.
    Agregat u autu je 1600 ccm, ugradio je i plin ( BRC sikvent), presao 40000 km, prosao sve moguće i nemoguće, ovlaštene i neovlaštene servise i servisere, i na kraju ništa....

Znaci, probudi se, kafu popije, izađe na parking, sjedne u auto, kontakt, malo verglanja (2 do 10 sec, u zavisnosti od dana), motor na 1200 obrtaja, nakon pritiska na papučicu gasa, pada na 600, i gasi se.

..opet verglanje, puštanje motora u leru, ler gas nemiran, ide od 1200 do 600 i nazad, i nakon par minuta se stanje svede u normalu.

Multipla se pali na benzin.

Mjenjane su benzinske dizne prije 5000 km, problem ostaje i dalje.

Ima tu i nekakva priča o aditivu, na nagovor engleskih forumaša sa multiplaowners.com, nasuo je OMV 100 oktana, i dodao aditiv REDEX (malo nešto čisti i povećava efikasnost motora), bude sve ok prva dva tri dana, i onda: Jovo, nanovo...

Eto, zamolio bi vas da nam pomognete, ako je ikako moguće.
    Jer, ako uspijemo riješiti ovaj problem, pravim naljepnicu foruma i ljepim je na auto :-)

Ajde, pozdrav...
  • dieselman
    CBC Senator XXL
    • 14.11.2005
    • 833
    • tt

..verovatno gubi gorivo u sistemu...proverite kako zadrzava pritisak i koliki je.a ne bi lose bilo da saznamo jos ponesto osim boje,npr. godiste i tip motora

Comment

• zeljkov
      CBC Početnik
      • 31.07.2008
      • 6
      • Banja Luka, RS, BiH

...dakle:
      Fiat Multipla, 1600ccm, 2004., benzin, nova kupljena, ugrađen originalno plinske instalacije BRC sequent, prošla sve testove, što kod svih benyinskih i plinskih majstora, svi kažu sve oke, a ja ne znam gdje da ga još odvedem.

Jedino što sam primjetio je da se čuje zvuk bzzz-bzzz, trajanja po jedno dvije sekunde, u intervalima, na čepu benzinskog rezervoara, i rekoše da je to nekakav ODUŠAK?

Ići ću ovih dana da mi izmjere pritisak u benzinskim instalacijama, pa se javim.

A kad smo kod servisa već, dajte mi neku preporuku za FIAT servisera u BGD, koji bi se mogao pozabaviti ovim problemčičem, jer sam pri kraju snaga....

Pozdrav....

Comment

• TECA
        CBC Senator XXL
        • 14.10.2007
        • 2355
        • Oz

Ma kad bi ti nama ovde ubacio nekoga od ti majstora,bili oni za benzin ili plin , mi bi lako...Ovako bez nekih podataka sa nekog skenera tesko...

Comment

• ljube84
          CBC Član
          • 20.07.2008
          • 10
          • Uzice

ako se to desava na benzinu i ako je prvo paljenje verovatno je senzor ladnog starta crkao pa salje pogresnu informaciju o temperaturi motora a samim tim i kolicini goriva za ladan start pa motor ne moze da proguta toliku kolicinu goriva.....pre****

Comment

• zeljkov
            CBC Početnik
            • 31.07.2008
            • 6
            • Banja Luka, RS, BiH

...pa dobro...
            hvala za tip oko tog senzora, a za podatke sa skenera cemo vidjeti...

Mogao bih otici sa prijateljem do njih, pa da im uymemo koji izvjestaj...

Toliko za veceras, odoh spavati...

Comment

• TECA
              CBC Senator XXL
              • 14.10.2007
              • 2355
              • Oz

..a mogao bi da salje i info. o toplom pa mu fali benzina..

Comment

• TECA
                CBC Senator XXL
                • 14.10.2007
                • 2355
                • Oz

Ocitajte nam eventualne kodove gresaka,temperaturu motora pre jutarnjeg paljenja,vrednosti trima.

Comment

• TECA
                  CBC Senator XXL
                  • 14.10.2007
                  • 2355
                  • Oz

...znaci nema jutarnjeg paljenja dok se to ne "ocita"

Comment

Working...
                  X