upalila mi se neka cudna lampica???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nik2yu
    CBC Senator
    • 19.11.2007
    • 298
    • belgrade

upalila mi se neka cudna lampica???

Ljudi pomagajte. Sipao sam benzin sinoc na Lukoil pumpi i posle 5 min mi se ispisalo na bordu: MOTOR CONTROL SYSTEM FAILURE, sa sve slicicom pumpe za gorivo( ja mislim) zute boje. Posle toga svaki put kad upalim auto to se ispise. Imam neko uputstvo al tu nista konkretno ne pise vec se svaka prica svodi na: "vozite polako do servisa" Auto se ponasa sasvim normalno, potrosnja normalna, snaga, izduvni gasovi, ma sve je ok samo mi to trepce i pisti. Da napomen autu je radjen redovan servis pre 6-7k km
    Aj sad pomagajte ( jel nesto strasno ili glupost )
    P.S. Moj ujak vozi peugeot 607 i on od kad je kupio auto njemu to svetli i rekli su mu da je to zato sto je prljavo gorivo kod nas.
    Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!
  • gille
    CBC Senator XXL
    • 24.09.2006
    • 593
    • Belgrado

Vozi polako do servisa koji ima dijagnostiku. Pozdravi ujaka.

Comment

• nik2yu
      CBC Senator
      • 19.11.2007
      • 298
      • belgrade

covek je vozio 120k km tako i sve mu je bilo ok.
      jel ima jos neko neki predlog ili savet sta to moze biti

Comment

• VNOV
        CBC Veteran
        • 21.04.2008
        • 150
        • beograd

Ko što ti reče GILLE pravac dijagnostika, ja sam imao iste simptome ko ti meni je crkao protokomer.

Comment

• gille
          CBC Senator XXL
          • 24.09.2006
          • 593
          • Belgrado

Originally posted by nik2yu
          Ma da. Te glupe CHECK ENGINE lampice smislili trgovci da otimaju narodu pare. Šalu na stranu, odmah na dijagnostiku u dobar servis. Pročitaj malo Area Servizio pa češ sam zaključiti gde da odeš.

Comment

• nik2yu
            CBC Senator
            • 19.11.2007
            • 298
            • belgrade

Bio kod Deshe danas. Prikacili na komp, kaze covek kod 1.6 verzija se dosta cesto desava da crkne senzor temperature rashladne tecnosti u motori, ali se jos cesce desava da je problem samo u kontaktima. Dakle, naprskao covek kontakt sprej i ugasi se lampica i problem se za sada cini resen mada je rekao da moze da se upali opet za 2-3 dana i u tom slucaju nije problem u kontaktima nego je stvarno crkao taj senzor, u delti 20-30e, pa cemo ga zameniti. Eto-ipak nije bilo nista strasno(al sam se preznoijo)

Comment

• jomini
              CBC Senator XXL
              • 11.03.2007
              • 490
              • Novi Sad

Originally posted by gille
              Originally posted by nik2yu
              Ma da. Te glupe CHECK ENGINE lampice smislili trgovci da otimaju narodu pare.
              Kad smo kod check engine lampice, šta su najčešći razlozi da se ona upali? Primetio sam da je često kod automobila koji idu na plin, a čuo sam i neku vezu sa protokomerom, katalizatorom...
              San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• ilija156
                CBC Veteran
                • 25.07.2008
                • 106
                • beograd

Koji je broj tel.Deshe imao bi ja malo da ga posetim..

Comment

• gille
                  CBC Senator XXL
                  • 24.09.2006
                  • 593
                  • Belgrado

Ilija, opcija pretraga je čudo, njegov broj je napisan na 34 mesta na forumu.

@jomini: Sve zavisi od automobila do automobila, piše u korisničkom uputstvu. Počevši od probijanja servisnog intervala pa na dalje.

Comment

• nik2yu
                    CBC Senator
                    • 19.11.2007
                    • 298
                    • belgrade

Pazi, kako je meni desha objasnio: Kad upalis auto, on sam isproverava sve zivo dal mu radi kako treba, pa ako ga nesto zeza ili ne radi on ti izbaci poruku MOTOR CONTROL SYSTEM FAILURE, pa ga ti onda lepo vozis na dijagnostiku i tamo ti kazu sta ti je, jer moze da bude 1000 stvari. Vidis da je neko iznad mene napisao da je imao identicne simptome a da mu je protokomer crkao, a meni sasvim druga stvar
                    ajd i ovo: Desha 063339617 / 0113444159

Comment

Working...
                    X