Zamena filtera za vazduh, tip i cena za Alfu 145 TS 1.4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LanMi
    CBC Član
    • 07.08.2008
    • 39
    • Nis

Zamena filtera za vazduh, tip i cena za Alfu 145 TS 1.4

Da li neko ima uputstvo sa slikama kako zameniti filter za vazduh na Alfi 145 TS 1.4 motoru?

Koji tip filtera ide na ovom motoru koji je 1999 god. i koliko se krece cena novog filtera za vazduh?

Prethodni vlasnik mi je rekao da filter za vazduh nikada nije menjan a motor je presao 98000km. Na koliko km se menja ili koliko cesto?

Da li zbog zaprljanog filtera za vazduh moze da variraju obrtaji na leru? Primetio sam kada sam ga vozio po nekom prasnjavom putu da mi na leru padnu obrtaji skoro da se ugasi motor. Ovako u gradu mi se desava da mi obrtaji sa 900 padnu na trenutak na 700 i odmah se vrate u normalu.
  • Darth Nihilus
    CBC Senator XXL
    • 13.04.2005
    • 417
    • Srbija, Paracin

Odi u FRAD prodavnicu, onu ispod mosta na Nišavi kod Tvrđave i kupi filter. Nije više od 1000din. Odviješ dva dugačka šrafa koji drže poklopac, polako podidneš, paziš gumeno crevo koje ide do protokomera, izbaciš stari, staviš nov i uživaš. Ceo posao traje 10min.
    Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• LanMi
      CBC Član
      • 07.08.2008
      • 39
      • Nis

Vazi znam gde je to. Kada zamenim filter videcu kako mi se ponasa auto.

Comment

• arbiter
        CBC Član
        • 20.03.2008
        • 45
        • sarajevo

druze, ocisti leptir gasa, rijesices problem. mozda ce trebati vise ciscenja, ali ce upaliti. skini crijevo za usis zraka sa leptira, kupi karburator sprej, prskaj na krpicu i otvaraj i glancaj dok se sve ne sjaji. onda usmi wd40 i malo poprskaj po 'baglamama'. a filter promijeni svakako, nije skup.

Comment

• LanMi
          CBC Član
          • 07.08.2008
          • 39
          • Nis

To cu pokusati ali je meni iznad leptira bas ECU nakacen, bar tako mislim pa moram i njega da skidam ogroman je to posao, ali siguran sam da mi je zaprljan leptir. Zamenio sam filter vazduha i sada mnogo bolje ide Alfa. Dise novim plucima. Stavio sam neki italijanski Clean filter placen 590 din. Takodje sam zamenio i filter klime Meet & Doria placen 890 din nije ugljeni. Klima sada duva ekstra.

Jedino prilikom ugradnje sto sam uocio je da je originalni filter bio ugljeni i nije nikada do sada menjan.

Originalni filter vazduha je ima zalepljen sundjer sa donje strane, dok novi Cleanov filter nije imao pa sam morao pazljivo da odlepim i prelepim taj sundjercic naravno sa lepim izduvavanjem i ciscenjem, mada moze i novi sundjercic ali mora da se vodi racuna o debljini i naravno proredjenosti sundjera kako bi se vazduh lakse u****vao.

Uskoro stizu i slike kao ilustracija.

Comment

• LanMi
            CBC Član
            • 07.08.2008
            • 39
            • Nis

Evo ilustracije zamene filtera za vazduh:

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Lepsu boju ima onaj desno, antracit sivo , moja omiljena

Ocekivao sam slike step by step, a ti slikao samo jedan prljav i jedan cist filter...
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Flavio
                CBC Senator XXL
                • 13.06.2006
                • 1926
                • 012 Centar
                • KaraWagon 1.4T.Spark

Ako je Clean-ov fiter originalni model za tvoj auto,mozda nisi morao stavljati taj sundjer sa starog filtera.Ja sam zamenio neki dan filter vazduha.Skinuo sam stari Filtron,odgovarajuci za 155 i bez takvog sunjdjera je.Stavio nov Filtron ali od Fiat Tipa/Alfa 155 1.9 TD,posto momentalno nisam mogao naci model za 155 TS.Dimenziono je gotovo isti,samo sto od Tipa ima i taj panelcic(ali filcani,kao).

Comment

• oluja
                  CBC Član
                  • 15.09.2006
                  • 13
                  • Stanisic,Kula,Novi Sad

Lako je to

Nije tesko zameniti filter .Prvo odvrnes sve krstaste srafove koji se vide na kucistu odozgo ali bas sve.Onda sa desne strane imas dve plasticne zakacke iz kojih izvuces poklopac kucista povlacenjem u levo i na gore.Izbacis stari filter i stavis novi tako da ti deo filtera sa sundjerom ide na dole.Ponovo uglavis poklopac kucista u one plasticne drzace i zavrnes sve srafove odozgo koje si pre odvrnuo.Ne stezi kao sivonja srafove jer oce da proklizu kroz plastiku i onda imas problem.Pozdrav.
                  PS kad kupujes filter kupi onaj koji ima sloj sundjera sa donje strane.
                  OLUJA
                  Biæe bolje..

Comment

Working...
                  X