145 td kuva uzbrdo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MarkoPg
    CBC Početnik
    • 10.09.2008
    • 2
    • Podgorica

145 td kuva uzbrdo

Imam alfu 145 td 90 ks,imam problem ljeti (a vjerovatno cu ga imati i zimi)kad idem uzbrdo,alfa mi se zalijece na temperaturu od 100 stepeni,ali je prduhitrim sa grijanjem da mi bar malo obori temp. ,ali to je kratkog daha,kuva.... Primjetio sam da mi pusta malo ulje na dihtung glave motora,pa se bojim da mi ne gine jedno dobro brusenje glave...

Kad stojim umjesto,dodje do 93-95 stepeni upali ventilator i tako drzi,a kad upalim klimu,spusti ga na 80 stepeni. A kad idem uzbrdo sa klimom,kuva..optercuje motor a ne stize da ga ohladi koliko ga vise opterecuje...

eto tako...
  • DushanSD
    CBC Senator
    • 25.03.2008
    • 248
    • Smederevo, Srbija

Zajebana stvar. Joj se desavalo ranije da je kuvala ali bas ono, da nabije temperaturu do kraja, onda je moguce da je nagoreo dihtung i da se iskrivila glava, si gledao da li je pomesala ulje i vodu? Posto kazes da ventilator pali onda znaci da je sa tim sve u redu. Treba pogledati i da li je zapusen hladnjak, prekontrolisi i termostat... Ali ako ti vlazi ulje izmedju glave i bloka onda mislim da se iskrivila glava i progoreo fihtung i da mu ne gine skidanje glave ako ne i jos nesto... Da nije mozda izmedju dekle i glave? Onda je druga stvar
    POZURI POLAKO!!!

Comment

• MarkoPg
      CBC Početnik
      • 10.09.2008
      • 2
      • Podgorica

termostat mi definitivno ne radi jer kad se spustam nizbrdo,spusta mi temperaturu na 70 stepeni,cak i manje...

otprilike znam sta sve treba ispitati,samo da ne bude neki zulum na motoru,u svakom slucaju hvala

Comment

• DushanSD
        CBC Senator
        • 25.03.2008
        • 248
        • Smederevo, Srbija

Nema na cemu
        POZURI POLAKO!!!

Comment

• Flavio
          CBC Senator XXL
          • 13.06.2006
          • 1926
          • 012 Centar
          • KaraWagon 1.4T.Spark

Po opisu,mislim da te zeza termostat,koji je izgleda izgubio pun radni hod.Znaci,nezatvara skroz pa na nizbrdo obara previse temp a ni ne otvara skroz pa u brdo dize temp preko normale.
          Treba ispitati i ostalo oko motora al' cenim da je ovo glavni motor kod tebe.
          To sto curka ulje na glavi,ne mora da znaci skidanje ...

Comment

• DushanSD
            CBC Senator
            • 25.03.2008
            • 248
            • Smederevo, Srbija

Pravo kaze Flavio, termostat garant. A sto se tice vlazenja ulja probaj da dotegnes glavu motora tj proveris da li su vi srafovi zategnuti isto i kolko treba i to mozda resi curenje. Znaci podesis moment kljuc na odredjenu silu iliti kilazu kojom se steze glava kod tvoje Alfe i prodjes unakrsno sve srafove, mozda nisu svi zategnuti isto pa je to uslovilo curenje ulja. Ovo je malo moguce ali sve je bolje od skidanja glave tako da ne gubis nista. Raspitaj se za ovo pa mozda i resis problem, ne znam moze li glava da se osteti prilikom pritezanja ako je iskrivljena pa vidi sa majstorom najbolje, samo sam predlozio. Naravno, prvo prati kako se ponasa kad budes zamenio termostat jer sve ukazuje na njega.

Pozdrav
            POZURI POLAKO!!!

Comment

• ostres
              CBC Senator XXL
              • 01.06.2008
              • 305
              • Zemun

Moze da bude i do prljavog hladnjaka - nakupi se svega i svacega izmedju hladnjaka klime i motora. U svakom slucaju nije lose izvaditi i oprati hladnjake.
              Live together, die alone.

Comment

• Flavio
                CBC Senator XXL
                • 13.06.2006
                • 1926
                • 012 Centar
                • KaraWagon 1.4T.Spark

Mislim da ako je do hladnjaka tesko da bi obarao toliko temperaturu na nizbrdicama .Ako je prljav,prljav je i uzbrdo i nizbrdo ... sta znam.

Comment

• ostres
                  CBC Senator XXL
                  • 01.06.2008
                  • 305
                  • Zemun

Da majku mu, to sam prevideov
                  Live together, die alone.

Comment

Working...
                  X