Planiram da u sasiju od dizela ubacim motor benzinac, e sad posto je paljenje klasicno, platinasto, sta cemi sve dodatno od elektronike trebati, odnosno spajanja kablova? Pretpostavljam 12V na kontakt za bobinu, da li treba jos nesto???
Elektronika sa dizela na benzinca???
Collapse
X
-
qefrg
xexexexe
ti si prvi koji izbaca dizel a ubaca benzinca
pa nista treba ti plus sa kontakta na bombinu
treba da povezes davace,temperatura,ulje i tako to
verovatno kilometar sat nece da ti radi kako treba jer se razlikuju menjaci dizela i benzinca a pretpostavljam da i menjac menjas
i ako imas elektricne dizne ili elektricni sauh to ce te malo zezati
ali definitivno izvodljivo
-
-
Heh, ma nabavio sam sasiju od dizela sa instrument tablom i enterijerom, a posto je moja sasija sada dosta losa, hocu da prebacim motor ( odnosno i drugi motor uzimam sa elektronskim paljenjem i menjacem, jer mi je i menjac los ), pa takoreci menjam sve, ali to nije bitno. Znaci, moram da nadjem instrument tablu sa benzinca...Fiat Punto 1.2 8V '03. god
Comment
-
-
wth
u bre polako
kompjuter elektricna pumpa
ima tu jos dosta stvari
nije to lak posao kao sto mislis
sa benzinca na dizela je lako
ali tebi treba instalacija za kompjuter
znaci najbolje je da zamenis komplet instalaciju
a moraces to i da radis
komplet mislim na motor
ako neznas nemoj sam
to ti je savet
Comment
-
-
Uh, uplasi me
A reci mi jos nesto: Do malopre sam se zezao sa paljenjem, naime, imam razvodnik koji ima malo labav rotor ( ne zatezem sraf razvodnika mnogo jer ne radi kako treba ) . E, sad, davno sam bio nastelovao paljenje, i to je sve radilo super do pre neki dan. Desava mi se da kad hocu da upalim krene jedva da vergla pa ubrzava sve brze i brze i onda upali. Ja uzmem opet nastelujem paljenje, pali sve lepo, provozam malo opet se rasteluje. Pa resim da zamenim razvodnik. Da mi stric drugi razvodnik vakuumski. Namontiram njega, stavim novu ruku, novu kapu, kablovi su dobri. Nece da pipne da upali. Do cega je moglo da bude? Morao sam da vratim stari. Inace, iako mi je lose i dugo palio, u voznji ide super. Sad kad sam vratio stari, vergla dobro i pali lepo. Videcu sutra kako ce da pali...Fiat Punto 1.2 8V '03. god
Comment
-
Comment