Da li se isplati ubaciti 1.9JTD a izbaciti stsari 1.9D?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Denisns
    CBC Član
    • 23.11.2007
    • 48
    • N.Sad

Da li se isplati ubaciti 1.9JTD a izbaciti stsari 1.9D?

U pitanju je Fiat Palio Weekend 1.9D(motor dobar-zeza Lukas), pa me zanima da li se isplati zameniti stari motor pomenut sa 1.9JTD isto polovnim? Isto me zanima posto moze da se nadje i gde motor 1.9JTD, kao i sta je sve potrebno zamenuti na Paliji prilikom ubacivanja drugog dizel JTD motora?
  • subicd
    CBC Senator XXL
    • 20.06.2008
    • 463
    • Novi Sad

Takve investicije nikad nisu bile pametne na novijim vozilima a jos ako hoces da ti bude sve legalno. Jednostavno mislim da je preskupo. Jer ces morati i menjac da menjas najverovatnije zbog plivajuceg zamajca, pa dok to sve nabavis ispod 1500e tesko da ces da prodjes.

Comment

• milannik
      CBC Senator XXL
      • 23.12.2004
      • 1455
      • Niš

Ako vec zelis tako nesto, prodaj auto, dodaj malo razlike i kupi auto sa jtd-om, ili kakav vec zelis. Sacuvaces mnogo zivaca, a i para

Comment

• dieselman
        CBC Senator XXL
        • 14.11.2005
        • 833
        • tt

...izbacis Lucas pumpu i stavis neku normalnu i nista te vise nece zezati...to se moze lepo uraditi..nema vise zezanja,rotor position sensor itd...

Comment

• Rubi
          CBC Senator XXL
          • 06.05.2005
          • 519
          • Beograd

Kad smo vec kod JTD motora, mene zanima gde i za koje pare moze da se kupi ceo (u smislu "sve sto je potrebno da bi motor radio: gvozdje, elektronika, rashladni sistem...") 1,9 JTD od 80 ili 85 ks, radi zamene motora.

Takodje, zanima me koji common rail motori imaju lancem gonjenu bregastu?
          (\__/)
          (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
          (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• Type_R
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2007
            • 900
            • Valjevo

gvozdje

Sabac, verovatno, imaju dosta stila rasturenih...
            3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Denisns
              CBC Član
              • 23.11.2007
              • 48
              • N.Sad

Hvala na odgovoru, to me je i zanimalo, a zanima me jos koja bosh pumpa moze da se ubaci mesto lukasove, koliko bi kostalo, sta se dobija a sta gubi(nemislim na zezanje senzora), potrosnja, dorade, kompjuter(da li ima uopste vise neku funkciju?),...

Comment

• alfa&omega
                CBC Član
                • 21.06.2008
                • 92

Mislim da ne mozes da stavis neku drugu marku pumpe, a najbolja opcija ti je da remontujes pumpu, a to bi te kostalo od 250-500 evra,pa posle prodaj auto. Sa takvim problemom potencijalni kupac ce da ti skine od 800-1000 evra sa trazene cene.

Comment

Working...
                X