Ljudi, braco pomagajte imam problem koji nemogu da resim.Ujutru kad upalim auto lampica za ulje ostane upaljena jos desetak sekundi i cuje se neko slabo lupkanje u motoru koje prestane kad se lampica ugasi.Prosle nedelje sam ga terao kod majstora koji mi je amenuo letece i lezece lezajeve ali je problem ostao,cak se sad motor jace cuje kao slabiji dizel.Na moju intervenciju da ovo opet nevalja izmerio je pritisak ulja i ustanovio je da nevalja uljna pumpa.zamenjena je uljna pumpa(polovna) ali problem je i dalje ostao.zaboravio sam da pomenem da u toku dana kad ga vozim lampicu gasi za 2-3 sekunde.Sta da radim?
Fiat Punto
Collapse
X
-
Re: Fiat Punto
Originally posted by Lale0201Na moju intervenciju da ovo opet nevalja izmerio je pritisak ulja i ustanovio je da nevalja uljna pumpa.zamenjena je uljna pumpa(polovna) ali problem je i dalje ostao.zaboravio sam da pomenem da u toku dana kad ga vozim lampicu gasi za 2-3 sekunde.Sta da radim??
Mozda ni ta polovna uljna pumpa nema dobar pritisak, a mozda ti je radilica otisla van mere.
Comment
-
-
Pa druze koliko vidim nepreostaje ti nista drugo
nego da odes do drugog mehanicarapa premeri pritisak ulja
pa da ti kaze sta on misli sta dalje raditi. Postoji sansa da je ostecena radilica
ako je duzi vremenski period tako cukalokako si opisao,
da te pitam i ovo , pri konstantnoj brzini od 80km/h u trecem ili cetvrtom prenosu
kada osetno dodaje i oduzimas gas (milimetarski),
dali se tad cujecukanje ?
Pisi sta si dalje radio . Pozdrav.
Comment
-
-
To mozes sam da resis, ako znas da drzis kljuc. Dakle skini ventil deklu i videces neke tanke cevcice ispod nje. Uzmes komad stare sajle, npr od gasa i gurni ih unutra, da malo procisti magistrale, da bi ulje bolje nadiralo na ventile. Moguce je da su ti zapusene magistrale na radilici, ali prvo pokusaj ovo.
Comment
-
-
ja posedujem isti auto sa istim motorom. kod mene se isto desava samo na prvom jutarnjem paljenju, ali kod mene to zveckanje traje od 2 do 3 sekunde. to mi se desava od prvog dana kad sam kupio auto, pre 3 god.
skidao sam karter pre dve god. i cistio karter i sito od uljne pumpe. posle toga isto se desavalo. tako vozim sve vreme i nemam problema, za ovo vremem sam prosao 70000 km.
mozda je kod tebe veci problem ako traje stvarnih 10 sek. moze tu da bude da uljna ne dihtuje lepo na spoju u karteru pa vuce fals. (na dva srafa)
Comment
-
Comment