SHELL ILI SELENIA

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SCHUMACHER
    CBC Član
    • 24.09.2008
    • 77
    • PODGORICA

SHELL ILI SELENIA

Koje ulje je po vama bolje generalno gledano?Ja licno sipam Shell polusinteticko,koje sam preporucio i drugu za 145 1.6 boxer,da bi nam na kraju svi rekli kako je Selenia bolja,pa je i meni bilo neprijatno-zbog druga koji je novopeceni alfista.Ja licno necu odustati od Shell-a jer sam se uvjerio u njegovu djelotvornost.Drugo pitanje je:smijem li ja sipat u moju 155 1,7 T.SPARK koja je presla 155.000 ulje SHELL ULTRA RACING gradacije 10-60,bez nekih posledica s obzirom da je cesto vozim do 6.500 rpm?Malo sam zakomplikovao pitanja... Hvala unaprijed.
  • coda tronca
    CBC Član
    • 22.02.2008
    • 40
    • Podgorica

Mislim da ti je 10W60 "pretanko" za taj tip mashine. Ja sam u moju 2.0 TS 8V sipao 20K, ali sad sam presao na Selenia Gold jer mi je tisi lanac. Taj motor je razvijen prije 20-god. a porijeklo vodi iz 60-tih kada takva ulja nisu ni postojala tj. vrtio se 6500 na mineralnom ulju bez problema.
    www.oltretutto-arcg.com
    www.youtube.com/user/codatroncaSZ

Comment

• alfaskorpion
      CBC Senator XXL
      • 24.02.2007
      • 361
      • Smederevo

Motul 15-50w konza

Comment

• dekideki
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1914
        • Beograd

samo napred, brate moj.

ta ultra ce ti sesti - ko doope na noshu. 10W-60 je odlicna mera za tebe!
        .

Comment

• Milos
          CBC Senator XXL
          • 12.05.2005
          • 700
          • Beograd, carraburma

ne palite se! ne treba bacati para i para na ulja za stare motore koji su zgazili ko zna koliko! sipati mineralno ili polusintetiku NE retku srednjeg kvaliteta i voziti se!

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

Taj Shell je vrhunsko ulje (serijski se stavlja u vecinu Ferrarija... ), ali mislim da bi za tvoj motor s obzirom na kilometrazu i konstrukciju bila primerenija kvalitetna polusintetika.

Comment

• Flavio
              CBC Senator XXL
              • 13.06.2006
              • 1926
              • 012 Centar
              • KaraWagon 1.4T.Spark

.
              Kad si vec zadovoljan pomenutim Shellom,ostani na njemu .

Comment

• SCHUMACHER
                CBC Član
                • 24.09.2008
                • 77
                • PODGORICA

Ostajem na SHELL svakako,samo sam pitao za savjet s obzirom da su to relativno stari motori,i ja mislim da je malo pretanko sto kaze C.TRONCA,tako da cu sacekati da malo zahladni,mozda bude bolje radilo kad se zgusne-makar na pocetku.Ulje inace nisam kupio,dobio sam ga na skupu u KG od organizatora i sponzora koje ovom prilikom pozdravljam.A DEKIDEKI zna zasto je rekao da ce ovo ulje dobro leci-razumijemo se mi Pozdrav

Comment

• Darth Nihilus
                  CBC Senator XXL
                  • 13.04.2005
                  • 417
                  • Srbija, Paracin

U obe Alfe sam sipao Shell Helix 10-40. Nisam imao nikakvih problema, a ulje menjam na 6000km.
                  Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• SCHUMACHER
                    CBC Član
                    • 24.09.2008
                    • 77
                    • PODGORICA

Neces ni imati.Imao sam opel kadett 1.3 sa SHELL-om mi je drugom razvijao 115km/h,a kasnije sam samo jednom morao da sipam ELF,i nisam mogao preko 80km/h drugom.A imao sam priliku da vidim stubline i bregaste moje 155,a vidjeli su ih i moji drugovi koji se bolje razumiju u mehaniku-bili su iznenadjeni.Ja sam prezadovoljan,i svima bih preporucio to ulje

Comment

• Flavio
                      CBC Senator XXL
                      • 13.06.2006
                      • 1926
                      • 012 Centar
                      • KaraWagon 1.4T.Spark

Originally posted by SCHUMACHER
                      Imao sam opel kadett 1.3 sa SHELL-om mi je drugom razvijao 115km/h,a kasnije sam samo jednom morao da sipam ELF,i nisam mogao preko 80km/h drugom.
                      @Schumaher,NHF ali ovo bas i nema veze s vezom.Nisi valjda sipao Elf SAE90 ?!?Mada,i da jesi ...

Comment

• SCHUMACHER
                        CBC Član
                        • 24.09.2008
                        • 77
                        • PODGORICA

Kako mislis nema veze sa vezom?Bilo je mineralno,i kazem ti da mi je vec na 80km/h motor dobijao neki cudan zvuk,i slabije je vukao.Promijenio sam ga posle par dana.Inace to je bio CADETT 1.3 sa 4 brzine.Jedva ukapirah sta znaci NHF

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Hoces da kazes da tvrdis da ti je auto isao primetno losije zbog DRUGACIJEG ULJA?? Pa nisi pesak sipao...
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• SCHUMACHER
                            CBC Član
                            • 24.09.2008
                            • 77
                            • PODGORICA

Brate nema potrebe bilo kog da ubjedjujem.Ako nema razlike u uljima zasto postoje gradacije ulja,i zasto svi ne sipamo neka nizerazredna?Kazem ti kakvo sam ja iskustvo imao.ELF-u svaka cast,ali...

Comment

• dexxxter
                              CBC Veteran
                              • 02.03.2008
                              • 123
                              • Beograd

U 145-icu '98 sa starim tipom ts 16v motora (metalna grana), sipao sam Seleniu Gold, u 146 '99 sa novim tipom ts 16v motora (plasticna grana), Seleniu 20k, kao i u 156 2.0 ts, a u 166 V6 sipam SHELL Ultra Racing... Sva ulja se u tim motorima pokazala odlicno.

Comment

Working...
                              X