Alfa 146 Twin Spark Benzinac motor radi kao da je dizel?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LiOneL
    CBC Početnik
    • 13.10.2008
    • 6
    • Skopje

Alfa 146 Twin Spark Benzinac motor radi kao da je dizel?

Zelim kupiti polovnu Alfu 146, 98 godiste sa 85.000 km.. Auto je lepo sacuvan, karoserija je super, voznja isto tako odlicna.. Jedini problem je sto kada se upali motor, rad motora vise podseca na dizel nego na benzinac (znate ono karakteristicno strakanje dizela). Pitao sam vlasnika auta zasto motor proizvodi takav zvuk, a on mi kaze da auto radi tako od kada je kupljen!? Dali ovo moze da bude nesto ozbiljno i dali da zbog toga odustanem od kupovine?
  • vulebg
    CBC Član
    • 11.08.2008
    • 64
    • Beograd

Nista ozbiljno, nemoj zbog toga da odustajes.
    To je cest problem kod Twin Sparka, treba reparirati/zameniti varijator faze. Kosta od 50 do 250 eura u zavisnosti za sta se odlucis.
    Vozio sam Elantru, a sad vozim Stila, koji sam ja shmeker majko moja mila.

Comment

• Tihomirce
      CBC Senator XXL
      • 06.09.2008
      • 443
      • Arandjelovac

Poslusaj ovo pa ako se tako cuje onda je varijator faze

puno uspeha u kupovini .

Comment

• LiOneL
        CBC Početnik
        • 13.10.2008
        • 6
        • Skopje

Originally posted by Tihomirce
        Poslusaj ovo pa ako se tako cuje onda je varijator faze

puno uspeha u kupovini .
        Da, da.. Zvuk je slican.. Ako je varijator faze u pitanje, dali to mora odmah da se popravlja ili moze da se vozi i tako? Mislim, dali ako se vozi ovako kako je moze doci do veceg kvara?

Hvala na pomoci!

Comment

• Tihomirce
          CBC Senator XXL
          • 06.09.2008
          • 443
          • Arandjelovac

Evo malo procitaj ovde http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=31970
          nema mnogo al ce biti od nekakve pomoci .

Comment

• srdjan_p
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2004
            • 1915
            • ZR

Ne skodi nicemu osim da te tovare da vozis dizel...

Comment

• LiOneL
              CBC Početnik
              • 13.10.2008
              • 6
              • Skopje

Evo malo procitaj ovde http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=31970
              nema mnogo al ce biti od nekakve pomoci .
              Procitao sam.. Znaci povecana potrosnja goriva i nedostatak snage kada motor radi do 3000 obrtaja, ako sam dobro razumeo.. A zbog cega dolazi do ovog defekta i koje su sanse da se on ponovi, ako se zameni taj varijator faze? Dalje, treba da se otvori ceo motor da bi se to zamenilo.. Svako otvaranje je potencijalna opasnost da se nesto ne vrati na svoje mesto kako treba, i da se onda pojave i drugi kvarovi..

I posto je potrosnja dosta velika, sta mislite o plinu kao varijanti? Samo kako su mi rekli bice problem sa ovom Alfom jer ima plasticnu granu i morace se staviti neki skuplji plin..?? Plasticna grana i rebrasti kais nisu bas najpovoljnije varijante, kako sam cuo..

Comment

• Tihomirce
                CBC Senator XXL
                • 06.09.2008
                • 443
                • Arandjelovac

Pa ovako , sto se tice varijatora ja mislim da se nerastura ceo motor
                (nisam to radio a nisam ni gledao dok drugi radi) rastura se samo glava
                i to se vadi bregasta mislim bez skidanja glave ISPRAVITE ME AKO LUPAM.
                A sto se tice plina ugadis sequent i bog da te vidi ,
                pogledaj malo i ovde http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=2096
                bice ti dosta toga jasnije i ovde da znas ponesto i oko potrosnje

Nadam se da sam bio od nekakve pomoci . Pozdrav

Comment

• LiOneL
                  CBC Početnik
                  • 13.10.2008
                  • 6
                  • Skopje

Pa ovako , sto se tice varijatora ja mislim da se nerastura ceo motor
                  (nisam to radio a nisam ni gledao dok drugi radi) rastura se samo glava
                  i to se vadi bregasta mislim bez skidanja glave ISPRAVITE ME AKO LUPAM.
                  A sto se tice plina ugadis sequent i bog da te vidi ,
                  pogledaj malo i ovde http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=2096
                  bice ti dosta toga jasnije i ovde da znas ponesto i oko potrosnje

Nadam se da sam bio od nekakve pomoci . Pozdrav
                  Od velike pomoci.. A koji brand/model plina da trazim u Skoplje?

Comment

• Tihomirce
                    CBC Senator XXL
                    • 06.09.2008
                    • 443
                    • Arandjelovac

Tu ti vec nemogu pomoci , al pogledaj ovde http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... torder=asc
                    a mozes i da postavis pitanje pa vidi kakva je situacija i koliko para i gde bi mogao da odradis . Pozdrav.

Comment

• Flavio
                      CBC Senator XXL
                      • 13.06.2006
                      • 1926
                      • 012 Centar
                      • KaraWagon 1.4T.Spark

Imam poznanika koji vec oko 3 godine ima 146 1.4 TS 16v.To je primer totalno odvaljenog varijatora ... ne samo sto radi kao Diesel vec se to cuje u krugu od 20-ak metara a da motor radi npr izmedju 2 i 3.000 o/min.I dalje nema nekih drasticnih problema oko motora iako vozi tako.
                      To ne kazem u prilog tome da je OK voziti tako vec da nije stvar zbog koje treba odustati od kupovine .
                      Pride,to je stvar na racun koje se moze pokusati sa spustanjem cene kod prodavca takvog auta .
                      Da se uradi varijator neskida se bregasta sa glave ali se mora skinuti zupcasti (rebrasti) kais.Kvar se desava zbog konstruktivne mane.Prevencija je upotreba propisanog motornog ulja,koje uvek treba da je sto blize oznaci "max" na mernom stapu.
                      Vise o varijatoru faze kakav je na TS16v motoru imas OVDE .

Sto se tice plina,ako je usis plastican,mora sekvencijalno ubrizgavanje plina.Cena sekventa je veca ali su prednosti visestruke .

Comment

• LiOneL
                        CBC Početnik
                        • 13.10.2008
                        • 6
                        • Skopje

Kupio sam Alfu.. Za koji dan menjam varijator i ugradjujem lovato plin za 900 EUR.. Neki najnoviji.. Nadam se da ce sve proci kako treba.. Hvala svima na pomoci

Comment

• Tihomirce
                          CBC Senator XXL
                          • 06.09.2008
                          • 443
                          • Arandjelovac

Bravo maistore , sretna kupovina da se slatko navozas
                          Sredi varijator i plin pa po gasu i uzivaj.
                          I nezaboravi da okacis slike , pozdrav.

Comment

• LiOneL
                            CBC Početnik
                            • 13.10.2008
                            • 6
                            • Skopje

[quote="LiOneL"]Kupio sam Alfu.. Za koji dan menjam varijator i ugradjujem lovato plin za 900 EUR.. Neki najnoviji.. Nadam se da ce sve proci kako treba.. Hvala svima na pomoci

Sada me jedan majstor ubedjivao da je bolje da stavim Landi Renzo umesto Lovata? Kao bolji je softver za Landi Renzo, ima vise opcija za podesavanje, jevtiniji je za 100 eur i slicno.. I sada me zbunio? Sta je bolje Lovato za 900 EUR ili Landi Renzo za 800.. Oba su sekvencionalni.

Comment

• Flavio
                              CBC Senator XXL
                              • 13.06.2006
                              • 1926
                              • 012 Centar
                              • KaraWagon 1.4T.Spark

Nisam "majstor" za plin ali koliko znam,to sto ti je receno je tacno .E sad,sto je Lovato skuplji ... obicno je obrnuto.

Comment

Working...
                              X