ubrzanje 2.0jts selespeed 12,2 sec

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojann
    CBC Veteran
    • 06.01.2008
    • 129
    • Beograd

ubrzanje 2.0jts selespeed 12,2 sec

Ljudi sinoc sam merio ubrzanje sa onim instrumentom koji radi pomogu g sile i ima gresku 1 posto pokusao sam par puta sa spustim ali bezuspesno,,
    dajte presloge i savete,,auto mi je presao 122kkm sad uvezen u perfektnom stanju stavio sam slike na virus pod nazivom 2.0jts selespeed
    tacno je da koristimo benzin koji ima 92,3 oktana a taj motor je predvidjen za 100,, da li i vi imate slican problem i sta jos moze da uzrokuje ovu razliku od preko 4 sec
    fabricko ubrzanje mu je 8.1 sec
    javite se vi sa 2.0jts
    pozz
  • jts2.0
    CBC Član
    • 16.12.2006
    • 66
    • Beograd, Banovo Brdo

ubrzanje

Moju alfu sa jts motorom znas,ja nikad nisam merio ubrzanje niti znam za taj instrument.Pitanje je da li si ga uptrebio kako treba?Ali bez obzira da li jesi ili nisi stvar je u tome kako se tebi cini da auto ubrzava !Ne opterecuj se mnogo, vozi i uzivaj.

Comment

• JaMaL
      CBC Senator XXL
      • 14.04.2007
      • 448
      • JaMaL

To 8.1 je... pa kako da kazemo... ne bas tacno...

moras da znas pod kakvim uslovima je napravljeno to ubrzanje... gorivo, gume, teret, vetar, nagib puta... itd...

fabrike rade svasta... naime najsmesniji podatak je da bmw nekada 80-ih testirao svoje automobile prazne, samo vozac, na ravnom putu sa vetrom u ledja, pri spoljasnjoj temperaturi od 10c i gorivom od 98 oktana...

pri tim uslovima svaki auto leti...

dok na primer rusi su testirali lade sa 4 coveka unutra i 50kg tereta... kako ubrzanje tako i kocnice... dakle 1600 lada 78 godiste po fabrici ide 17.7 do 100... ali juce... da nisam imao 3 mozda bih i poverovao...

ne obaziri se na to... realno je da pravis oko 9-10... a da stvarno izmeris ti treba dobar benzin i neki gps uredjaj... sa ovim benzinom sa pumpe kod nas nema mnogo smisla to raditi...

Comment

• MOSLER
        CBC Senator XXL
        • 27.05.2005
        • 1064
        • Niš

Koliko god da su fabricke performanse dobijene merenjem u idealnim uslovima, odstupanje od 50% preveliko.Sta vise, meni se nekoliko puta desilo da merenjem ubrzanja na razlicitim automobilima dobijem nize vrednosti od onih koje fabrika navodi.
        @bojann u tvom slucaju razlog moze da bude nesto sasvim banalno,mozda brzine saltas prerano ili prekasno, mozda gume nisu dovoljno napumpane, mozda je zapusen filter za vazduh i gorivo ili kombinacija svega navedenog uz dodatak onog djubreta sto tocimo u rezervoar.Isto tako moze da bude u pitanju i protokomer ili dizne itd. ne znam kakva ti je potrosnja.
        U svakom slucaju vredi se pozabaviti problematikom

Comment

• ZEPELINBG
          CBC Veteran
          • 06.04.2008
          • 133
          • BEOGRAD

JTS...direktno ubrizgavanje goriva...možda je do kvaliteta našeg benzina..
          SOMETIMES IS GOOD TO BE BAD

Comment

• Pacino
            CBC Član
            • 26.08.2006
            • 46
            • Zagreb

ma nemoguće je da tako sporo ubrzava....nešto ne valja sa autom sigurno

Comment

• VNOV
              CBC Veteran
              • 21.04.2008
              • 150
              • beograd

Pogledaj na ovom linku daj bože da nemaš taj problem http://forum.alfa156.net/forum/forum_po ... 37964&PN=1

Comment

• bojann
                CBC Veteran
                • 06.01.2008
                • 129
                • Beograd

selespeed

ljudi hvala na komentarima,,ja delim moje misljenje sa ljudima koji kazu da ipak pored svih uslova sa autom nesto nije u redu..ubrzanje sam merio sa najsavremenijim uredjajem koji meri g silu i trenutak vremena,,brzine sam saltao u tacno preciziranom trenutku kao iz testova,, gume imam nove kumho sport contact napumpane na 2.4 atmosfere,, vetra nije bilo!asfalt je bio idealan i nas dvoje u kolima,,auto je do pre 1000 km radio na 98 oktana (italijansko gorivo)!!
                moje misljenje da je ovako los rezultat kombinacija svih faktora,,svecica,dizni koje treba da cistim,goriva , filtera i da ne nabrajam!!
                95 posto majstora su mi iz topa rekli dizne
                kazu ako lose ide na visokim obrtajima onda su dizne
                doci ce kolega kelea da a prikacimo na komp pa da vidimo sta kaze..
                hvlala jos jednom na savetima

Comment

• igorkrnic
                  CBC Senator XXL
                  • 02.12.2007
                  • 572
                  • Kikinda

jesi procitao taj link sto ti je vnov dao?
                  90% da je to taj problem jer ti motori imaju tu boljku, dakle jedna bregasta i ceo ecu i ciscenje glave, mada mozda sada moze neko da promeni mape da ne menjas ecu, skini glavu i proveri kanale pa ces videti, to te bar kosta montaze, demontaze i zaptivaca e sad kada skiens videces vec, ne moze tolika razlika biti od goriva

Comment

• gaston
                    CBC Senator XXL
                    • 24.03.2005
                    • 324
                    • N BG - Batajnica

Na stopericu , znaci otprilike , miselin energy , dobar asvalt ,temp 22 c , suncano , znaci asfalt topliji , malo spustena napred , KN filter , jedan lonac , 2.0 TS na benz ( ELP ) oko 9 sec , saltanje na 6k5 , start sa 4 k , na plin ( sekvenc 10.5 sec), da nije podesen na milje instrument ?
                    27.5 god za djevrekom auta snova :
                    Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA

Comment

Working...
                    X