AR 155 1.7 twin spark

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alaza
    CBC Član
    • 30.11.2007
    • 96
    • tamo negde

AR 155 1.7 twin spark

Ovo na slikama je termodavac za alfu 155 sa motorom 1.7 twin spark, godiste `94, koja izmedju ostalog poseduje i klimu, nazalost manuelnu ali OK je i naravno ventilator poseduje 2 brzine.
    Medjutim desava se sledece- potreban mi je DZEK koji odgovara ovom termodavacu sa slike (kupljen nov TERMODAVAC i ceka na ugradnju), jer je neko u medjuvremenu stavio sve to sa punta i prikljucio tako da ventilator pali samo drugu brzinu a vremenski radi kao da ukljucuje prvu a takodje postoji poseban prekidac gde se moze rucno upaliti pa onda u tom slucaju radi non stop.
    DAKLE, DA LI NEKO MOZE DA MI POMOGNE GDE DA NADJEM DZEK KOJI ODGOVARA TERMODAVACU SA SLIKE (a mozda sam i dobio u radnji pogresan termodavac)? -zahvaljujem-
  • sasa km
    CBC Senator
    • 23.10.2007
    • 241
    • kosovska mitrovica

svojevremeno sam imao taj problem ali nije takav termodavac kod moje ( taj sam bio uzeo po prospektu pa vratio) AR 1.7 TS 94 G manuelna klima vec sa zalivenim tri zice pa koje se odvajaju na dve + jedna zica na djekove 87 - 92 C

proveri kod tebe koja varijanta treba proprati spojeve i konektore da ne bude ispustis tecnost pa ides da zamenis termodavac pa nema i tako cekas nekoliko dana dok ne nadjes

jedini problem je to sto je budzeno sa punta i fali druga brzina - pokusaj vrati sve od 155
    ALFA-naravno, molim jednu u fulu za poneti

Comment

• alaza
      CBC Član
      • 30.11.2007
      • 96
      • tamo negde

Hvala na iscrpnom odgovoru. Tako ti je kad kupis auto od preprodavca, ali na svu srecu samo je to ispalo problem. Tesko coveki bilo da plati 1000 dindzi da sve to popravi, mada mislim da ga ni budzenje termodavaca sa punta nije nesto jeftinije izaslo. :x

Comment

• sasa km
        CBC Senator
        • 23.10.2007
        • 241
        • kosovska mitrovica

jesi li nesto uradio po pitanju problema

nikad ne mozes da proveris sta je sve skarabudzeno dok se ne jave problemi

Comment

• alaza
          CBC Član
          • 30.11.2007
          • 96
          • tamo negde

Nisam uradio nista. STIGAO UGALJ , a nije mi hitno voziti auto pa ostao u garazi a ispred ugalj. Tek prekosutra (sutra radim ceo dan) cu da ispustam antifriz i odvrnem termodavac pa da vidim kakva je to skalamerija.
          Jos nesto je pocelo cudno da mi se desava, a to je kada radi na leru nece da greje u kabini tek u voznji normalno greje, mada kad je hladan treba mu bas dugo da ugreje motor skoro na radnu temperetura pa da pocne da greje u kabini. Da li ti se desavalo tako nesto sa tvojom alfom? Pretpostavljam da s`tim ima veze gore pomenuti problem...

Comment

• sasa km
            CBC Senator
            • 23.10.2007
            • 241
            • kosovska mitrovica

nisam kod mene merio za koliko vremena pocne da greje
            ali oko 70 C oseti se da je pocelo grejanje i dok malo ugreje kabinu pa smanjujem vise da bude hladnjikavo nego toplo

to sto ne greje dok je u leru moze da bude i do termodavaca a moze i od neceg drugog koliko ti pokazuje tad temp - prebacuj polozaje dali one rade - zapusen polen filter - a sa klimom kako ide grejanje - kolika je kolicina vazduha sto ubacuje u kabinu jel ima povecanje kad okreces 1-2-3-4 ili negde gusi

antifriz ne ide u alfu nego Paraflay 11. 50-50 sa destilovanom vodom u prospektu pise da ide 8 L i da ide na -35 -40 C

te tecnosti ti pise na haubi kad je otvoris u gornjem levom cosku

nadji Eper i nasnimi a i workshop manuel naci ces brdo podataka

pozdrav

Comment

• alaza
              CBC Član
              • 30.11.2007
              • 96
              • tamo negde

Ma dobro ja ga generalno zovem antifriz. Ubacio sam paraflu, litarska plava boca 100%, stavljao sam 50-50. Pa da, i kod mene na 70c pocinje da se oseti kako greje u kabini (JESTE DA SU 2 RAZLICITA MOTORA ALI MI JE NA 2.0 16V POCINJAO GREJATI NA OKO 40c).
              Tempereturu motora drzi 1 crtu ispod 90c. Filter klime papirni sam menjao ispod brisaca, a polen je valjda u kabini u tabli, njega nisam dirao?
              Usmerivac vazduha je zaglavljen i bije samo u vozaca a u soferku i noge nestro malo. Sto se tice brzine ventilatora imam utisak da posustaje sa izduvavanjem vazduha, nekad jace a nekad slabije radi.
              U svakom slucaju ice u petak u zemun na ginekoloski pregled. Ipak neceno tako docekati ispod 0c. ZAHVALJUJEM

Comment

• sasa km
                CBC Senator
                • 23.10.2007
                • 241
                • kosovska mitrovica

Originally posted by alaza
                Filter klime papirni sam menjao ispod brisaca, a polen je valjda u kabini u tabli, njega nisam dirao
                to je taj jedini filter za kabinu polen ili filter klime - drugi nema ( bar kod mene)

usmerivac vazduha zaglavljen i neravnomeran rad ventilatora mozda je tu problem

negde sam video na forumu da ima slavinu za pustanje tople vode u mali hladnjak a nalazi se ispod volana - kod mene to nisam trazio dali ima ali ako nesto cackam da pogledam pa javljam

javi rezultate od cika doktora --------- za loto

Comment

• alaza
                  CBC Član
                  • 30.11.2007
                  • 96
                  • tamo negde

Kupljen termodavac kao sto si opisao, ulivene 3 zice iz koje na kraju zavrsavaju dzeka (1300 dinara), a grejanje je problem do termostata (2600 din). Sto se tice regulisanja usmerivaca vazduha, moraju da se prekontrolisu sajle ispod kapine i izgleda da su one uzrok problema.
                  Sve u svemu kvar nije bio bas toliko ozbiljan.

Comment

• sasa km
                    CBC Senator
                    • 23.10.2007
                    • 241
                    • kosovska mitrovica

a jeli odgovara termodavac sa zalivenim zicama i jesi li ga menjao

a termostat kako si utvrdio da je do njega - gde stoji

znaci da sada imas grejanje ali ne mozes da menjas usmerivace vazduha

drago mi je da si resio problem

Comment

• Flavio
                      CBC Senator XXL
                      • 13.06.2006
                      • 1926
                      • 012 Centar
                      • KaraWagon 1.4T.Spark

Originally posted by sasa km
                      a termostat . . . - gde stoji

.

Comment

• alaza
                        CBC Član
                        • 30.11.2007
                        • 96
                        • tamo negde

Ostao sam bez internet vremena, tek sad sam se dopunio.

Tacno tu gde su zaokruzio stoji termostat (u kucistu je zaliven) i na njemu imas jedan mali senzor temperature, kod mene je plave boje. Ustanovio decko kod koga odrzavam auto nakon sto sam mu objasnio sta se desava, ali nisam ga jos menjao, u toku sledece nedelje cu.

Sto se tice termodavaca fali jedan dzek u sklopu kablova na autu a koji ide na dzek od termodavaca i to na onaj na kome se nalazi jedna zica, a ovaj na kome se nalazi 2 zice je OK, pa moram na otpadu da to uzmem.

Kada budem menjao termostat tada cu i uraditi sajle za usmerivace vazduha. STRASNO kako je to sve skarabudzeno da bi se ventilator povezao na direktno. :x

Comment

• sasa km
                          CBC Senator
                          • 23.10.2007
                          • 241
                          • kosovska mitrovica

znaci temostat je na bloku motora a ne na crevima ( to je valjda neki termoventil koji na odredjenu temp otvara vodu) moracu da pogledam to

djek ti je samo plastika a unutra obicna buksna koju mozes da zastitis sa termoskupljajucu foliju i plus izolir odozgo tako da ti ne treba djek - plus si zastitio od vode bolje nego djek

Comment

• Flavio
                            CBC Senator XXL
                            • 13.06.2006
                            • 1926
                            • 012 Centar
                            • KaraWagon 1.4T.Spark

Originally posted by sasa km
                            znaci temostat je na bloku motora a ne na crevima ( to je valjda neki termoventil koji na odredjenu temp otvara vodu)
                            Pa da .Termostat kao i na ostalim kolima .
                            Tu je na bloku,kuciste stoji uzduzno.Video si ga sigurno 1000 puta samo nisi obracao paznju .

@alaza,gde i koje marke je bio termostat sto si pazario ?

Slavinica za grejanje stoji na malom hladnjaku.Skini plastike "1" i "2" na slici pa ces videti .Prosto je prici mu;sex verovatno nastupa posle toga .

Comment

• miQzma
                              CBC Član
                              • 31.07.2007
                              • 97
                              • Beograd,Mirijevo

Termodavac iz prvog posta je za 145/146 sa klimom.
                              Originally posted by Sheta_Junior
                              50% ljudi u srbiji vozi zastavu. 30% ljudi u srbiji vozi VW. ostalih 10% su drugi automobili.

Comment

Working...
                              X