Bosch-ov protokomer #fals# ili ??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • levca5
    CBC Član
    • 05.09.2008
    • 15
    • Vranje

Bosch-ov protokomer #fals# ili ??

Da li je moguce da posle promene 3 protokomera (dva kineska koja nisu valjala i treceg BOSCHOVOG) da i ovaj zadnji koji je papreno placen (175e) i koji nije pri ugradnji u ELEKON-u pokazivao lose rezultate (barem je ler gas bio miran i auto nije #seckao# prilikom ubrzavanja) nije dobar jer u dva servisa (Skoplje i Nis) mi kazu da protokomer ne obavlja svoju funkciju kako treba jer na leru pokazuje 6kg vazduha, a serviseri kazu treba min 12kg i da mi auto nije #zivahan# zbog toga citavih 30%, sto me je navelo na razmisljanje da li stvarno ova moja ALFA ne ide kako treba, a verujte vozim je ladno 190km/h. Na ovu moju opasku, serviseri (Kristijan - Skoplje i Vojkan u Nisu, kazu da to nema veze vec da nije #zivahan# i da radi sa 70% mogucnosti. Da li je ovo moguce da taj prokleti protokmer koji me je kostao i zivaca i para (dva puta iz Vranja za Beograd) toliko ******** ili da mene majstori koji voze ALFE od 2.5 i 24V fortaju, jer nemoze moja ALFA koja ima 1600m3 da se ponasa kao njihova
    POZZ, Srdjan
  • JaMaL
    CBC Senator XXL
    • 14.04.2007
    • 448
    • JaMaL

realno... zivahnost nema veze sa maximalnom brzinom...

takodje protokomer je veoma vazan za odredjivanje kolicine goriva koja ce biti sipana u motor...

posto tvoj, kako kazes daje manju vrednost... znaci da i trosis manje...

e sad to ne valja iz vishe razloga... pored toga sto su ti rekli da ne pokazuje dobru vrednost zar ti nisu rekli kako to mozes da sredis... tj. sta je potrebno...?

Comment

• levca5
      CBC Član
      • 05.09.2008
      • 15
      • Vranje

Pa rekli su mi da ga zamenim ali su ovi iz ELEKON - EXIMPORT-a rekli da na njemu posto je original nemam pravo reklamacije, a na kineskim imam. I jos su mi rekli da im je sumnivo sto kosta 173e kada original tesko moze da se nadje ispod 200e
      Hvala - Srdjan

Comment

• ZEPELINBG
        CBC Veteran
        • 06.04.2008
        • 133
        • BEOGRAD

hajde da ponovim...posle svih muka...automi se preporodio kada sam stavio polovan dobar protokomer sa Alfe..originalan
        SOMETIMES IS GOOD TO BE BAD

Comment

• JaMaL
          CBC Senator XXL
          • 14.04.2007
          • 448
          • JaMaL

Alfa isto koristi bosch delove... ono alfa broj je samo fazon da ti uzmu jos para jer ga i oni kupuju od boscha...

nego... kakva je to prica da nema reklamacije ako je original... na svaki deo pogotovo original ima reklamacije... sumanuta prica... za 1.6ts je original bosch oko 140e u velikoj britaniji... bar tako ima po nekim sajtovima... cena od 170e nije losa za nase uslove...

jedino to bez garancije ako je original... zanimljiva recenica

trebalo je da kupis deo od nekog bosch dealera... pa bi znao bar sta je... ovako... mislim ima i fush boscha koliko hoces...

Comment

• Bug
            CBC Član
            • 19.11.2006
            • 21
            • SU

ako imas racun ...trzisna inspekcija pa sa njima malo procaskat....pa ce se videt ko kosi a ko vodu nosi

Comment

• ilija156
              CBC Veteran
              • 25.07.2008
              • 106
              • beograd

Skini sa neke druge alfe protokomer i probaj ako imas mogucnosti i dileme ce biti resene dali je do protokomera

Comment

• levca5
                CBC Član
                • 05.09.2008
                • 15
                • Vranje

Ma nudio mi je covek u servisu u Nisu da mi stavi sa njegove ALFE protokomer da se uverim, ali ja sam mu poverovao da je tako i zvao sam firmu iz koje sam uzeo protokomer (ELEKON - EXIMPORT) reklamiraju se na sajtu, rade protokomore, dijagnostike, a koliko vidim jedni su od jacih u Srbiji i licno sam bio kod njih (okolina Vrcina), gde su mi rekli da samo na kineskim daju garanciju od 6mes, a na Boschovim ne daju. Danas sam ih zvao i vlasnik kaze da je nemoguce, da mu vozim auto na ponovnu dijagnostiku isl. i da neki njegov serviser to pogleda jer covek ne veruje ni ovima u Nisu ni ovima u Skoplju, a ubedljivo najbolji servis za ALFE u regionu je u Skoplju, medjutim on ima poverenja samo tamo kod nekoga u Bgd-u. Uostalom hvala za misljenja i sugestije.
                POZZ

Comment

• ilija156
                  CBC Veteran
                  • 25.07.2008
                  • 106
                  • beograd

Posalji mu protokomer DHL-om pa nek ga proveri

Comment

• Srdjan
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 2416
                    • Bajina Basta/Beograd

Cekaj, jel tebi auto ide kako treba ili ne? Pusti ti servisere? Sta ti kazes? Ako ne mozes da ocenis, stopericu u ruke i izmeri ubrzanje do 100km/h, i sto je jos vaznije medjuubrzanja u 4-toj ili vec nekoj drugoj brzini za koje imas podatke od fabrike koliko to iznosi.
                    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• ilija156
                      CBC Veteran
                      • 25.07.2008
                      • 106
                      • beograd

ako su obrtaji u leru mirni znaci uredu je protokomer

Comment

• levca5
                        CBC Član
                        • 05.09.2008
                        • 15
                        • Vranje

Pa sa starim protokomerom dok nije riknuo sam recimo na 4500obrtaja imao ono #cimanje# i naglo lepljenje za sediste, a sada toga vise nema vec se ubrzava normalno i za nijansu sporije. Na leru radi odlicno ali na leru i prima 6kg vazduha, a ovi u servisu mi kazu da na leru treba da prima min. 12kg vazduha.
                        Posle ovog servisa koji me je papreno kostao i tom prilikom mi je radjena reparacija varijatora faze (cuo se je kao dizelas pri paljenju) sada se cuje neko strahovito i neprijatni zujanje u kabini u toku voznje ali se ne pali vise kao dizelas. Mozda je to normalano - ko zna
                        POZZ, Srdjan

Comment

• sasa km
                          CBC Senator
                          • 23.10.2007
                          • 241
                          • kosovska mitrovica

jeli u Skoplje onaj servis fiat alfa i lancija kod zatvorenog bazena iz pravca Skoplja ka Stobi
                          ALFA-naravno, molim jednu u fulu za poneti

Comment

• levca5
                            CBC Član
                            • 05.09.2008
                            • 15
                            • Vranje

U Skoplju je servis u neposrednoj blizini hotela PALAS, a sef servisa se zove Kristijan

Comment

• flojd
                              CBC Član
                              • 13.12.2005
                              • 54
                              • Pirot

Ti protokomeri su izgleda zasca zezancija prodaje ko sta hoce!Evo moj drug je uzeo MAPKO ili tako nesto u AB Motorsu lepo smo pitali lika ako nije dobar da li moze da se vrati i naravno lik je rekao da nije problem naravno stavili smo protokomer auto ide lepo ne trza ali zato ler gas nemoze da se smiri jer protokomer nije ok zovemo lika on nas prvo ubedjuje kako nije do njega nego do neceg drugog i na kraju pristaje da zameni protokomer ali ne zeli da vrati novac vec moze druga roba ili drugi protokomer!Koji je to bezobrazluk a siguran sam da zna da ti protokomeri nisu OK a ipak ih prodaju!
                              Inace alfa je 146 sa istim motorom 1.6 twin spark!
                              Mozda je malo off ali eto kako nas vacare za delove!

Comment

Working...
                              X