Imam problem sa mareom 1.6 16v sx 2002g. Pre desetak dana pocela je da stuca i slabo da vuce i da se pali lampica za svecice, i kad se upli lampica za svecice onda krene da zeza, motor se drugacije cuje i slabo vuce. Vozio sam na dijagnostiku ovaj lik mi prvo reko da nevalja bobina i da ne baca struju na dva cilindra. Zamenili smo bobinu i naravno nije bilo do nje. Potom sam slao kompjuter na pregled, ovaj ga kao nesto popravio kad sam ga ugradio opet ista stvar... opet sam ga vratio tom liku na popravku... ne znam sta da radim. Da li je neko imo slican problem i sta je radio utom slucaju? pomagajte
problem sa mareom
Collapse
X
-
Pregledane su mu i dizne i pumpa ali kaze da su dobre.
Na dijagnostici mu pokazuje da ima problem sa elektrikom da ne baca struju na 1 i 4 cilindar, ovaj mu je sve kablove pregledo kaze da su ureedu.
Ma izgleda nista mi ne preostaje nego da menjam majstora...
Comment
-
-
Originally posted by simbadNa dijagnostici mu pokazuje da ima problem sa elektrikom da ne baca struju na 1 i 4 cilindar, .
Zajednicka je za 1 i 4, i 2 i 3.Ako je probila bobina normalno je da na 2 nemas varnicu i postoji mogucnost da su izgoreli izlazi iz ECU za ta 2 cilindra.
Ako si kupio neku jeftinu zamenu a ne originalnu bobinu vrlo je moguce da je i ona IAKO NOVA neispravna.
A ECU se ne moze bas uvek popraviti, i ne zna se da li je popravka uspela dok se ne testira na kolimaPoslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
ta lampica sto se pali je prijava bilo kog elektronskog kvara ili greske u parametrima a ne svecice ili ubrizgavanje.ako ti je tacno ocitan kvar to moze da bude-svecice,kablovi,bobina ili racunar.oko racunara mogu da ti pomognu u ADelektro na bezaniskoj kosi
Comment
-
Comment