Kupovina 147-HITNO!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • celicni
    CBC Početnik
    • 17.11.2008
    • 2
    • Smederevo

Kupovina 147-HITNO!!!

Pozdrav svima! Ne pada mi na pamet koga bih mogao drugog, do vas, pitati za misljenje i eventualne sitnice na koje bih morao da obratim paznju prilikom kupovine 147. Sutra treba da je kupim! Video sam je, probao, odusevljenju nema kraja. Vlasnik kaze da je uradio veliki servis (pominje da je radio trap), ulje itd., medjutim ima jedna stvar koja me kopka - na tabli mu je stalno upaljena lampica koja oznacava motor ili rad motora (zuta, kao pumpa!). On ne zna da mi kaze sta je to. I kako bih sa sigurnoscu trebao znati da je VARIJATOR u redu (iako sam procitao skoro sve postove, jos uvek mi nije jasno sta je to?!?) Izvinite na opsirnosti! Hvala!!!
    P.S. u pitanju je motor 1.6 120ks
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Zbog svega gore navedenog, odnosno cinjenice da ne znas bog zna koliko o automobilima i postojanja neke vrste problema na autu (zuta lampica) - NIKAKO ti ne preporucujem da "hitno" kupujes auto. Zasto hitno? Hitno tebi ili hitno kupcu, iz nekog razloga? Nemoj da se ta hitnost pretvori u dugotrajno i skupo trazenje i popravku problema koji postoji na autu...

Pravac SERVIS na ocenu opsteg stanja auta i dijagnostiku sta nije u redu s njim.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• celicni
      CBC Početnik
      • 17.11.2008
      • 2
      • Smederevo

Kazem - hitno zato sto imam dobru zamenu. Ja njemu svoj Peugeot 306 1.8 16v 2001.god. u top stanju + neka moja mala doplata! Kad pitam za ove sitnice za 147 to je zbog toga sto prvi put imam dodira sa Alfom... A do sada sam promenio blizu 20 automobila... Znam sta znaci ta lampa na VW,Seatu, Renault-u, samo me interesuje, posto vidim iz postova da Alfa trazi malo vise "dijagnostike", da li neko ima ideju, bez posete majstoru, sta to moze da bude. U svakom slucaju, DIJAGNOSTIKA! HVALA!!!

Comment

• Vucko_Alfista
        CBC Senator
        • 04.04.2008
        • 219
        • Niš
        • Alfa 166

Pozdrav,nemoj da zuris,prvo dobro isproveri i pretresi auto i kada si siguran da je sve ok tada kupuj! Naravno moras da ga zakacis na dijagnostiku da se vidi zbog cega svetli ta lampica...drugacije ne moze.
        A sto se tice varijatora,mozes bez problema da vozis i kad "propeva" jedini problem je sto tada ljudi misle da vozis dizel,znaci ako taj 1.6 TS ima pri paljenu neki zvuk kao neko cukanje ili tako nesto onda je varijator a moze biti i nesto drugo! Mada to su cini mi se nove generacije varijatora koji ne crkava. I jos nesto,u ovoj temi mozes videti sve sto te zanima po pitanju varijatora,imas i slikovito objasnjenje! Varijator
        Uh ala sam se raspisao...

Comment

• ZEPELINBG
          CBC Veteran
          • 06.04.2008
          • 133
          • BEOGRAD

kapiram da bi hteo BRZO da završiš kombinaciju...xexe..iz Pežoa u Alfu... !! Samo da znaš da ta "ŽUTA" lampica može da govori svašta..( sonde,bobine,svećice)..tako da ne bi bilo loše da odeš na dijagnostiku..u suprotnom,ako ga kupiš..to može biti trošak..i to ne baš mali ( meni se upalila pre par nedelja..prva sonda..180 eura)..tako da budeš spreman!! Da ne bude posle..ALFA KRŠ...KVARI SE..itd..
          SOMETIMES IS GOOD TO BE BAD

Comment

• TETAK
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3034
            • Čačak, Srbija

To može biti bilo šta što dovodi do neregularnosti kod izduvnih gasova, počev od lošeg goriva pa sve do onoga već pomenutog.Zato prvo na dijagnostiku pa posle odluka!
            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• jts2.0
              CBC Član
              • 16.12.2006
              • 66
              • Beograd, Banovo Brdo

Sve su ti vec rekli,poslusaj!

Comment

• speedfreak968
                CBC Senator
                • 05.07.2005
                • 211
                • Beograd

Dakle da rezimiramo - PRAVAC SERVIS na dijagnostiku. NIKAKVA hitna kupovina dok majstor ne pogleda auto. Ako prodavac na to ne pristaje LAKU NOC i trazi dalje. Bila to Alfa ili neki "manje kvarljiv" automobil (predrasudama nikad kraja) pravilo broj jedan je da ga preglada struchno lice pre kupovine. Ako ti treba adresa nekog servisa gde to moze da se odradi rado cemo ti dati par komada...
                Inache, razumem te ja u potpunosti, seo si u 147 iz Puga 306, jbga, razlika je to... Chovek se lako inficira Alfa virusom...
                156 2.5 V6 24v

Comment

Working...
                X