164 TD, Pomoc!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivica77
    CBC Član
    • 08.07.2007
    • 70
    • Suzuka
    • Honda Civic 1.5, 16V

164 TD, Pomoc!

Pozdrav!

Evo uputio me jedan istaknuti clan vaseg foruma da treba ovde da pitam...

Moj komsija ima Alfu 164 ali nema pojma sta je kupio. Na poklopcu motora pise Chrysler pa ja krenuo da se raspitujem za ovu marku kad mi Gruja kaze da je to inace ugradjivan motor u 164-ku. Oznaka motora je:

VM08B-03511, godina proizvodnje 1996.

Zamolio bih vas da mi kazete barem najosnovnije stvari o ovom TD, koje ulje, koliko ga ima, koji antifriz, koliko ga ima i tako neke osnovne stvari. Covek nezna nista o vozilu.
  • SIZE
    CBC Početnik
    • 12.11.2008
    • 8
    • Novi Sad

vancini i martelli je znacenje slova vm na poklopcu glave motora, to je italijanska fabrika specijalizovana za proizvodju dizel motora. chrysler logo na poklopcu se nalazi zato sto isti takav motor alfa je u to vreme delila sa gore pomenutim proizvodjacem u modelima Jeep Cherokee, Cherokee i Voyager. Kod Alfe moze se naci u 164 i 155. Nekada revolucionalni a devedesetih godina pomalo zastareli koncepti fabrike vm se danas polako vracaju savremenim trendovima dizel motora. sto se tice ulja u motor staje nesto manje od 7l, preporuka da bude na mineralnoj bazi recimo 15w40, a antifriza kada je sistem potpuno prazan staje negde oko 10l specifikacije G11.

Comment

• ivica77
      CBC Član
      • 08.07.2007
      • 70
      • Suzuka
      • Honda Civic 1.5, 16V

Hvala na odgovoru, pozdrav!

Comment

Working...
      X