Hoce li izlazit GTA verzija 159 i BRERE zna li ko,posto sam cuo da nece,i da Alfa vec priprema naslednika 159-ke zbog losih rezultata aktuelnog modela?
GTA
Collapse
X
-
Vec vise od godinu dana nema svezih vesti o tome. Da su testirali 159 GTA, testirali su je - vidjen je na mnogim mestima, da postoje idejna resenja za dizajn - postoje.
S obzirom da se ti modeli slabo prodaju i s obzirom na ovu krizu, sanse su verovatno samo teoretske da GTA verzije ugledaju svetlo dana. Jos jedan dokaz da dobar auto ne mora dobro da se prodaje.
-
-
Prosto ne znam kako treba da izgleda i da se ponasa naslednik 159 da bi se dobro prodavao, sve ocene 159 sa svih strana su odlicne osim osvrta na njenu masu i ponekih primedbi na FWD, ali to ne bih uzeo kao relevantno...
Sa 156 je bilo slicno, svi su takodje odlepili, ali potpuno drugacije jer prodaja je razvalila, a cak je bila i u goroj poziciji sto se tice nasledja i onih repova koje je vukla Alfa tada sa pouzdanoscu...
Evo 159 je bolji automobil neuporedivo, ne samo od 156 vec komotno staje pored konkurenata, ali slabo...In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
Comment
-
-
Ma nema sta da se kaze..Nemacki giganti sa svojom superiornoscu po pitanju finansija osvajaju sve sto stignu.. na zalost...bicemo prenatrpani konfekcijskim automobilima koji su sasvim prosecni ,a skulpture na tockovima ce biti retke..a zbog cega? Ja zaista ne mogu to da razumem...Nemoguce da je bmw 3 toooliko bolji od 159! Mogu sada onako da lupim,ali Nemci su cudan narod...Mislim da su oni dosta krivi za sve to..Ljudi prosto melju! Izbacuju nove modele bukvalno na sat!?Zatim one njihove tjunerske kuce..reklamne kampanje...Ma prosto Lova i dobro razvijen plan da se tako izrazim...Italijani su nesto drugo...Pre je bilo drugacije..drugacije se zivelo...pa su bube bile skart,a furali su se fijati...trkacke alfe..
A danas...neke skode..Seat... Kada cujem reklamu za Seat i kada kaze Auto Emozion dodje mi da povratim!Kakve emocije mogu da osetim prema seatu!?? FUJ! Skoda i Seat..prevozno sredstvo od tacke a do tacke b! I nista vise! Ljudima danas vise to treba nego automobil poput Alfe...Alfe se i dalje puno kvare..
Originally posted by Sheta_Junior...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...
Comment
-
-
@Bojan
Kada danas, 2008. godine poredimo 159 i 156 jeste 159 bolja, ali u odnosu na vreme kada se pojavila 156 je mnogo veci breakthrough.
156 je epohalni model za Alfa Romeo i stoji rame uz rame sa Giuliettom `54-`62, Giulia limuzinom i Giuliom Sprint (alias "juniorka"). Giulietta, Giulia i 156 kao komercijalni supeh i "noseci zidovi" koji su nosili fabriku i sve njene ostale modele u epohama, a "juniorka" kao najveci imidz maker posleratnih Alfi po kome Alfe dozivljavamo ovako kako ih dozivljavamo, a uz to i veliki komercijalni uspeh za jedan kupe.
Ostali modeli su lepi, brzi, fini, dobri, volimo ih, itd, ali nisu ni izdaleka toliko bitni kao ova cetiri...a neki od modela su bili bas losi, ali to vec nije tema.
Comment
-
-
Nije tacno da 159 i brera slabo idu.
Idu slabo mozda kod nas jer nema normalnog uvoznika kao sto to odavno imaju svabe.
Stvar je u tome da je kasno za gta 159 plus bmw odavno ima m3 V8, audi odavno ima rs6...a alfa jos experimentise sa maseratijevim quatroporte V8 motorom tako da je kasno za 159 gta i nema tu nekog smisla, mada postojali su neki testovi i pokusaji ali zakasnili su...mada ko zna
http://www.eurocarblog.com/post/434/alf ... -test-mule
Comment
-
-
Igore, pogledaj bilanse prodaje Alfa Romea - nimalo dobro. Apsurdno je da Lancia, pastorce Fiata sa bezveznom paletom modela ima bolje prodajne rezultate od Alfe. Imas te podatke na www.italiaspeed.com - redovno ih daje svakog meseca.
Comment
-
-
Prodaja Alfinih modela je stvarno porazavajuca.Tome nije doprinio "los" kvalitet,vec prije svega los marketing fabrike.Gledam po novinama statistike prodaje BMW 3,A4...50-60komada,ALFA ROMEO 12komada.Bude mi neprijatno kad to vidim.A o glupavoj masi 159 i Brere necu ni da govorim-bruka.Onu 2.2 JTS ce da iskida svaka 3 GTI 16V,dok ce sa Q4 da se pozabavi VR-6.Platim auto 30.000 i osasavi me neka svapska baraka iz 93-zapalio bih ga.
Comment
-
-
Nisam baš siguran da bi 159 2.2JTS pocepao golf 3 GTI, ili ne svaki.
Uostalom ako je samo to bitno imaš mnogo takvih kanti od po 4000 evra koje će pocepati mnogo novijih automobila od 30000 evra, a ne samo Alfu 159.
Ja stvarno nisam neki poznavaoc Alfine istorije, ali mislim da se Alfa i nije nikad prodavala bolje od Audi-a A4 i BMW-a 3 (možda kada se pojavila 156 jeste).
Alfa sada sigurno ima problema sa motorima, nisu oni loši nego su ih drugi proizvođači stigli.
Comment
-
-
Realno gledano...stavite na papir zahteve jednog nadprosečnog korisnika automobila..i na te zahteve odgovarajte upoređujući baš navedenu Hondu Acord..i 159-ku..i samu razliku od 12000 e!!! Ja mislim da je Honda bolji izbor..skoro po svemu..( da ne pominjemo i druge Japance..xexe)
ALI...ALFA VIRUS je nešto posebno...i ALFA MORA I MOŽE DA SE VOLI ( doduše to i traži i zaslužuje)..I ZATO JE SVI MI VOLIMO I VOZIMO
P.S. Mene kada neko pita..koja kola da kupi..ja mu kažem..BILO KOG JAPANCA..(glavom)..ILI ALFU ( ali srcem)SOMETIMES IS GOOD TO BE BAD
Comment
-
Comment