Stilo JTD trip ? (alternator fail. + ne radi servo)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MarkoJTD
    CBC Senator
    • 04.05.2008
    • 249
    • Beograd

Stilo JTD trip ? (alternator fail. + ne radi servo)

jutros da upalim auto i iskoci mi poruka alternator fail.
    to mi se desavalo bar 20 puta u toku prosle godine, i znam da kad ga ugasim i upalim opet, nece nista prijaviti, ali kad mi je dragon rekao da mu se nakon te poruke iskljuci servo, ja da vidim jel i kod mene tako, okrenem volan - ne moze( tj. moze al jako tesko) sto znaci da se i servo ugasi nakon te poruke sto onda opet moze da znaci da to nije samo neki "trip"
    meni se to desava samo kada ga palim, al dragonu se cini mi se desilo u voznji.

pa me zanima, jel ovo normalno (u smislu da je to jedan od razlicitih tripova stilica) ili mozda tu lezi neki ozbiljniji kvar?
    - Italian for style
  • kole
    CBC Član
    • 05.06.2008
    • 66
    • zrenjanin

Re: trip ili mozda jos nesto? (alternator fail. + ne radi servo)

Meni kod paljenja nije ukjučivao servo i ispisivao je nekoliko grešaka.
    Po savetu majstora promenio sam akumulator i sve je bilo OK.
    Pokušaj barem da ga dopuniš. Inače nije teško izmeriti dopunjavanje.

Comment

• Manfred
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2007
      • 905
      • Beograd

au bre pa dokle?

proveri akumulator i punjenje, odnosno idi u TIM

P.S. ponesi pare

Comment

• MarkoJTD
        CBC Senator
        • 04.05.2008
        • 249
        • Beograd

@mikisxy

sto se akumulatora tiche, pre 3 meseca mu je stavljen najjachi bosch-ov akumulator S5, tako da sve sumnje da je akumulator u pitanju mislim da nisu ispravne. ovo mi se desavalo i sa prvim akumulatorom i drugim, i sad ovim...
        - Italian for style

Comment

• Dragon
          CBC Senator XXL
          • 15.11.2006
          • 963
          • Beograd

Ha, ha, zona sumraka. Ej, daj vise da ne pominjemo gremline, vidis da se povampire odmah. Pricao sam sa Markom o tome, ali meni se desilo samo jednom za ovih godinu dana i to onog dana kada se oktopod raspisao o tome.

Nije bilo u voznji, vec prilikom parkiranja, ali cini mi se da mi je nekako skliznula noga sa kvacila i auto skoro da se ugasio, ali je ostao upaljen i ispisao je taj alternator failure, posle cega se izgubio servo. Ugasio - upalio i sve OK.
          Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Dragon
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2006
            • 963
            • Beograd

E, zemo, onda mozes da nam pomognes savetima...

Evo, jednom liku se desilo u voznji, tako da bi trebalo oratiti paznju.

http://www.fiatforum.com/stilo/71710-al ... ering.html

Zapravo covek je ustanovio da je imao problem sa remenom alternatora i da mu nije punio aku.

I had my auto electric friend check the car out and after about 5 minutes he informed that the battery was indeed dead, but it was caused by the alternator not generating any current at all, and thus not charging it.
            Because the car is still under warrantee, I took it to my local Fiat dealer. They phoned me this morning (after they've had the car since Tuesday last week) to inform me that the alternator belt tensioner was missing... the bolt had sheered off.
            According to them, it looks like the bolt sheered off due to excessive vibration, rather than a hard knock by something. I have asked them to keep the part of the bolt that stayed behind so I can also have a look at it.
            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• MarkoJTD
              CBC Senator
              • 04.05.2008
              • 249
              • Beograd

uf, ko zna sta mu je, ja sve to vidim kao neki trip jer mi se tu uvek desavalo pri prvom paljenju tog dana, ja ga odmah ugasim i onda upalim i nista ne prijavi, nekad i jos jednom ugasim/upalim cisto iz predostroznosti i opet mi nista ne prijavi, eto samo zato smatram da je neki trip i dosta njih mi je reklo da je to ok da nesto po nekad prijavi jer mu mozda taj neki senzor povuce nedovoljno struje...al dobro, provericu sta je.
              - Italian for style

Comment

• mikisxy
                CBC Senator
                • 25.09.2008
                • 238
                • beograd

verovatno te zeza remenica altenatora,ima u sebi neku zezalicu koja ukopcava na centrifugu pa ti glavi.provericu sutra koliko je gimnastika ako je do toga.javi se sutra u toku dana

Comment

• MarkoJTD
                  CBC Senator
                  • 04.05.2008
                  • 249
                  • Beograd

vazi Miki.

sad gledam na fiat forumu, mnogi imaju taj trip kad je hladno i prilikom prvog paljenja da im iskoci ova lampica(verovatno problem sa D4 konektorom), pa kad restartuju onda nista, a ovom prvom se desilo u voznji, sto jeste bas zeznuto, vidim i da je neko i zamenio alternator pa je isto imao isti trip pri paljenju... stilo je jedan fascinantan auto

javljam kad budemo videli sta je.
                  - Italian for style

Comment

• srdjan2444
                    CBC Početnik
                    • 28.07.2009
                    • 1
                    • Beograd

Re: Stilo JTD trip ? (alternator fail. + ne radi servo)

Ok,
                    sad sam citao na i postoje tri varijante:
                    problem sa slabim akumulatorom
                    problem sa nekim delom na alternatoru - elektronika
                    Problem sa nekom vibracijom usled koje se kais na alternatoru istrosi pa cak i otpadne

Jesmo li nasli konsenzus? cisto da znam kako da se postavim pred majstorom jer pun mi je k..... fiata i zaj..... sa majstorima koji me prave b...., svaki put ista situacija, ako im ne kazem sta da mi promene uvek promene jos koju stvar za koju se ispostavi da je bila ok.

i da, ima li neko nekog dobrog majstora koji ne misli samo kako da te odere, Borca, Zrenjaninac, Visnjicka banja i okolina ?

Sad kukam ali evo iskustva:
                    - zimus odem kod majstora da zamenim plocice, on mi otkrije da mi se istrunula gumica na cilindru i naravno predlozi mi zamenu kocionih klesta koja kostaju 24.000 din, naravno odem da se raspitam i saznam, da fiat uopste ne radi gumice, ni cilindar vec samo kociona klesta. Naravno fijat prodaje repariran deo.
                    Naravno uspem naci nekog pravog majstora koji je napravio gumicu koja se nije ni malo razlikovala od predhodne i naplatio mi covek 1000 din sa zamenom.
                    - istom prilikom sam se pozalio gornjem majstoru od malopre da mi slabo vuce auto, nasta je on ustanovio da mi je neki elektricni djavo na turbini crko, i da ga mogu zameniti za 15.000 din, taj dan nisam imao para i dodjem ja nakon mesec dana, lik me zaboravio, ocistio turbinu, auto radi, naplatio mi 1.200 din

Necu reci koji je majstor - ali samo mogu reci da je jedan oz zvanicnih zastupnika za fijat u gradu pored Beograda

Comment

• CikaKure
                      CBC Senator XXL
                      • 14.08.2005
                      • 668
                      • Beograd

Re: Stilo JTD trip ? (alternator fail. + ne radi servo)

Reci koji je majstor, precizno i jasno, da ljudi znaju ko je kakvo iskustvo sa kim imao.

Comment

Working...
                      X