panda 45s motor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lbox
    CBC Početnik
    • 11.01.2009
    • 2

panda 45s motor

pozdrav svima,
    dosao sam do ovog foruma na preporuku prijatelja... zovem se marko i dolazim iz sarajeva...
    sa pandom imam problem, bio sam kod majstora koji mi je rekao da se mora motor generalno uraditi
    inace i nemam neko pretjerano znanje oko auta, ali znam nesto osnovno...
    panda je 903cc, 86 god, presla 30 000km(nije vozena od 91-2008)
    prije 20ak dana je uradjena (karike, jedan ventil promijenjen, remen, nastelovani ventili, promijenjeno ulje u motoru, kocnicama, mjenjacu, sredjene kocnice, amortizeri, akumulator, gume...)
    prvih desetak dana radila bez ikakvih problema, palila iz prve (naravno na saug), ma sve super... i nakon jedno 200km pukne opruga ventila, onako na 3 cilinda odem do majstora on kaze nikakav problem i zamijeni oprugu i sve opet super...
    nakon 20km opet se desi ista stvar( ne znam da li je ista), zovnem majstora kaze on mora se glava generalno uraditi...
    interesuje me zbog cega se ovo desava, da li ce se to desavati nakon obrade glave, i koliko bi to kostalo otprilike (slab sam s lovom, ne vozim bezveze pandu )...
    hvala svima unaprijed
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: panda 45s motor

Drugog objašnjenja(barem po meni) nema nego da se radi o tzv.zamoru materjala.Iskren da budem čudi me da majstor nije odmah to sve odradio u cugu(remont glave) s obzirom da je auto toliko dugo stajao.Nove opruge ventila,novi ventili i gumice,obrada siceva,vođica i ravnanje glave i bićeš miran (skoro)zauvek.cena?.....e to ti sa sigurnošću ne mogu reći.Ovde sve te obrade koštaju cca 30-ak evra,........pozzzz!

Comment

• Kenno
      CBC Senator XXL
      • 21.08.2006
      • 460
      • Zenica, BiH

Ako je 903 ccm 45ks, onda ti možda pomognu i dijelovi od yuge 45...

Comment

• lbox
        CBC Početnik
        • 11.01.2009
        • 2

VidanKV, hvala na odgovoru
        ... panda trenutno kod majstora koji kaze 70 eura za genaralnu glave + ruke, dihtung... kaze nada se da poslije toga nece biti nikakvih problema...

Comment

Working...
        X