Motor pomeren posle sudara?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • aleks80
    CBC Početnik
    • 02.02.2009
    • 4

Motor pomeren posle sudara?

Slupao sam auto tako sto sam se zakucao u banderu (jbg nije htela da se pomeri ). Upitanju je punto 55 sx. E sad...problem...sve sam sredio i auto je u voznom stanju ali
    levi tocak mi kaci kad smotam pun volan a desni je ok (levi tocak je blize ka volanu gledano sa strane u odnosu na desni)
    auto vuce malo ulevo
    menjac trese
    Da li je moguce da se motor nakon sudara aj da kazem nekako iskosio pa da mi je zato levi tocak kaci a desni ne.
    Ili je mozda poluosovina levog tocka kriva.
    Moze li se to popraviti i kolika je cena odprilike?

Laik sam po pitanju mehanike a i auta uopste pa mi nemojte zameriti ako se nisam najbolje izrazio.
  • nemanya
    CBC Veteran
    • 29.03.2008
    • 199
    • Beograd

Re: Motor pomeren posle sudara?

A kojom stranom si udario?
    Jesi bio na centriranju trapa,da vide nisi li pomerio šasiju?
    "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• aleks80
      CBC Početnik
      • 02.02.2009
      • 4

Ma nisam bio na centriranju...pun mi je vise majstora..daj pare za ove daj za ono..samo sto sam sredio auto kad vidim ovo.
      Auto sam udario po sredini odprilike, mozda vise na levu stranu.
      Daj sve mogucnosti, ako je karoserija, ko to radi i daj neku okvirnu cifru za to. Mali kvar ili mozda veliki???

Comment

• nemanya
        CBC Veteran
        • 29.03.2008
        • 199
        • Beograd

Nije mala stvar ako si pomerio šasiju tako da trap ne može da se ucentrira.
        To ti onda nosi vađenje celokupnog motora,menjača i pratećih elemenata, peglanje dela koji je pokrivljen ili njegova zamena i ponovno vraćanje onoga što je izvađeno.

A to su ti velike pare iz džepa za majstora koji to dobro zna da opegla i sastavi.
        Cene direktno ne znam,ali se možeš raspitati kod limara, a možda će neko od forumaša da dopuni sa tom informacijom.

Čak i ta vožnja sa tako pokrivljenim autom ne znam koliko je pametna,jer ćeš od vibracija pokidati i ono malo ispravnih delova i nosača,uništiti gume, itd..
        "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• aleks80
          CBC Početnik
          • 02.02.2009
          • 4

Znaci moram da cenriram trap.
          Sta se u stvari radi centriranjem trapa? Da li ce pomoci to u mom slucaju?
          Zasto mi se cini da mi ne gine vadjenje motora?!
          Jbg treba mi auto a bas nisam pri parama za takvu zaebanciju, da imam kesha ne bih ni vozio punta. Moze li bar neka okvirna cifra, 500 e, 1000e, 3000e?????
          Auto inace radi skroz ok, kad kazem da trese nisam mislio da je to neka katastrofa. Cini mi se da sam vidjao dosta auta kojima se tako trese menjac (ko na dizelu nekom, mozda cak i manje).
          Inace mozda nisam spomenuo ali kad vozim preko 100km/h i kad naglo kocim osete vibracije i to dosta. Kome god sam spomenuo svi su bili u fazonu mozda su ti krivi diskovi (pre 5k stavio nove).

Comment

• nemanya
            CBC Veteran
            • 29.03.2008
            • 199
            • Beograd

Centriranjem trapa je dobijaš to da ti auto ne vuče u stranu u vožnji i pri kočenju,da ti ne "jede" gume i još sijaset sitnica.
            Centriranje se radi kao kontrola i kad je auto normalan,a posle udara obavezno!

Centriranje će ti možda pomoći, a možda i neće. To će ti saopštiti majstor koji ti bude proverio trap. Ako ne bude mogao da ga ucentrira,sledi ti ovaj gori scenario.
            No,nije kod tebe problem samo trap. Ako se šasija pomerila iz ose tebi su i motor i menjač ukošeni.

Ne bih znao da kažem,zaista,koliko će te koštati peglanje,ako ga bude. Neće biti jeftino,to sam siguran.
            Ja bih ti preporučio da auto prvo oteraš u neku dobru radionicu koja radi centriranje,i vrlo brzo ćeš videti da li ćeš se hvatati za glavu ili ne.

Comment

• aleks80
              CBC Početnik
              • 02.02.2009
              • 4

Moze li neki predlog za radionicu? Ko to odradjuje kako treba?
              Ima sad sijaset tih ,,majstora" koji su kupili masine ali ne znaju ili nece da ih adekvatno koriste.
              Nije problem da se plati ako znas da ce ti neko to odraditi kvaliteno. Uvek sam bio u fazonu ako ne platis na mostu platices na cupriji.

Comment

Working...
              X