Fiat BRAVA 1.6 - nekad vuče normalno / nekad ne

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fiatist
    CBC Početnik
    • 21.05.2008
    • 1
    • Serbia

Fiat BRAVA 1.6 - nekad vuče normalno / nekad ne

Prijatelji, ako znate... pomagajte jer imam jedan mali problem koji bi da riješim ali neznam šta bi to moglo biti :

UPOZORENJE :
    1. - DOSTA MI JE MAJSTORA KOJI KRIVE GORIVO
    2. - NEDAM PARE DOK MI NERIJEŠE PROBLEM

Inače vozim Fiat BRAVA 1.6 - 100 ELX - dešava se sledeće :
    - Vozim auto ovih ljetnih paklenih dana (26°C - 27°C) radio sve normalno - auto vuče ko' lud i sve ok, ali...
    1. stanem u gradu da odem do trgovine, ugasim auto

2. vratim se do auta, upalim (broj obrtaja 800 - što je OK na leru) i da krenem, kad ono - jedva vuče u prvoj - kao prigušen...

3. dodam gas uz prvoj - možda gorivo, ali ništa, opet isto i isto... prebacim u drugu dam gas, broj obrtaja naglo skoči - ali se osjeti prigušen zvuk....
    i primjetim da mi je skočila temperatura motora sa polovine (sa normale) za nekih 5-6mm ka gore i nespušta se....

4. Mslim šta bi moglo biti odem do majstora - kaže on meni - PROMJENI BENZINSKU PUMPU - NEVALJA GORIVO! - MOLIM ?!

5. Ajd dobro... odem kući.. i ujutro,,,, opet sve normalno... radi auto ko bombona... vuče ko' lud.... - SJETIM SE "EEEE MOJ MAJSTORE - KOJE CRNO GORIVO" - AUTO NEŠTO ŠTEKA.....

Opet u toku dana oko podneva - auto mi bio na suncu - upeklo 26°C... krenem ali sve normalno - stanem - ugasim na 10min do trgovine - upalim da krenem opet isti problem...

ŠTA SADA?
    OPET ĆE SE DESITI KASNIJE....

ŠTA BI TO MOGLO BITI....?
    DA LI JE TO NEKO IMAO SLIČNO SA PROBLEMOM, DA IDEM MAJSTORU - OPET ĆE MI NEŠTO IZMISLITI.....

POMAŽITE...
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Re: Fiat BRAVA 1.6 - nekad vuče normalno / nekad ne

A možda ti je majstor i dobro rekao, odokativno iskustvena metoda, ako je siguran nek menja pumpu na njegov rizik.
    Ipak za tvoj auto postoji i nešto što se zove dijagnostika, može značajno da pomogne u lociranju greške i izbegavanju menjanja ispravnih sklopova, pa probaj pronaći majstora koji to ume, ako ovaj sadašnji hoće samo da radi metodom zamene delova o tvom trošku.
    Ili nađi nekog drugara sa takvim motorom, pa menjajte delove dok ne ubodete.
    Podrazumeva se da pravi servis uzima pare kad dovede auto u ispravno stanje, i priznaje i rešava reklamacije.

A možda je i bobina ...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• kilson
      Moderator
      • 09.10.2004
      • 3216
      • NoviBGD
      • AR 75 GT

Direkt na dijagnostiku i zaobidji tog majstora, problemi se ne resavaju nagadjanjem.
      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Verovatno ces morati da ga ostavis u servisu da ga oni testiraju...predpostavljam kad odes na dijagnostiku da ce sve da radi...fiat ima problema sa kontaktima,strujom i centralnom jedinicom...

Comment

• cedo
          CBC Član
          • 13.01.2006
          • 98
          • Crna Gora B A R

Moze biti vise stvari,ali bih izdvojio jednu,jer si rekao da ti se to desava tek kad se motor zagrije na radnu,ti ga ugasis,pa ponovo upalis,i tek onda se javlja nedostatak snage....
          KATALIZATOR provjeri.
          Gas ne pustaj ni za zivu glavu
          MOG'O BI DA POGINES !

Comment

Working...
          X