Problem sa overboost valve Lancia Lybra 1,9jtd 81kw,2001god

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • igorovski
    CBC Član
    • 23.10.2008
    • 10
    • Srbija,Pristina,Gracanica

Problem sa overboost valve Lancia Lybra 1,9jtd 81kw,2001god

Imam problem sa Lybrom,auto u leru radi normalno,ne dimi,odlicni prima gas,drugom brzinom ide normalno i do 5500 obrtaja,dok trecom vec na 3500-4000obrtaja upali chek engine i izgubi snagu,i posle je skoz mrtav a gas ne ide preko 3500 obrtarja.Dijagnostika je pokazala overboost valve circuit.Probao sam jedan polovan,ali auto radi isto.Inace sam menjao filter nafte,vazduha,protokomer,EGR ventil,map senzor.Ima li neko neku ideju sta moze da bude,inace me strasno nervira ovo?!
  • etibor
    CBC Senator
    • 12.05.2008
    • 293
    • Pancevo

Re: Problem sa overboost valve Lancia Lybra 1,9jtd 81kw,2001god

Protokomer, EGR, i MAP si stavio nov, ili si menjao sa nekim polovnim?
    To se i kod mene dešava, ali ne uvek... Ali kao što si rekao nervira. Uglavnom, može da bude neispravan sam overboost ventil, a može da bude i prljav ili neispravan MAP ili EGR ventil, ali na prvom mestu proveri sva crevca od vakuma i od turbine do motora...
    Mislim da ne treba da ideš u tako visoke obrtaje, ipak je to dizel. Najjači je od 1800-3000 obrtaja. Nema potrebe da ga pržiš preko 3500. Mrtav je zato što isključi turbinu i ode u SAFE MODE režim rada... A da li ti se brzo vrati u normalan rad ili je kao kod mene da drži jedno pola sata-sat, i tek onda se vrati u normalan rad...
    Pozdrav...
    Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• igorovski
      CBC Član
      • 23.10.2008
      • 10

ne vrati u normalan rad dok ne obrisem gresku na dijagnostici.To mi se desilo prvi put u preticanju i isao sam trecom oko 3500obrtaja.Sve sam stavio novo,danas sam i zameni creva od turbine do tod ventila.To je onaj u koj idu dva creva,jedan od turbine,a drugi nemam pojma tacno-lej da?

Comment

• etibor
        CBC Senator
        • 12.05.2008
        • 293
        • Pancevo

Da to je taj overboost ventil... Drugo crevce ide iz vakuum rezervoara...
        Proveri i ona velika creva koja idu iz turbine preko interkulera do motora... Možda neko od njih pušta na spoju.
        Pozdrav...
        Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• igorovski
          CBC Član
          • 23.10.2008
          • 10

menjao sam danas dva ta overboosta i dalje nista,opet auto zeza.Danas konacno sredjen kvar.Ustvari nije bio overboost nego onaj ventil pored turbine doDanas konacno sredjen kvar.Ustvari nije bio overboost nego onaj ventil pored turbine dole,iz njega ide jedno crevo u overboost e on je zapeko i nije reagovao na gas.Malo WD-40 i to je bilo to.

Comment

Working...
          X