Pozdrav svima! Imam Punta 1,7td i "čudan" problem s njim... Dešava se(ponekad) da kada upalim auto posle dužeg stajanja (npr.ujutru) lampica za ulje neće da se ugasi 5-10 sekundi i posle toga je sve normalno... kada se motor zagreje lampica ne svetli i ne treperi, i odmah se gasi kod novog paljenja! Primetio sam, inače, da se to skoro redovno dešava ako sam ostavio auto da stoji posle neke kraće vožnje od 3-4 minuta, a kada posle vožnje od pola sata-sat parkiram auto - sutradan toga nema, odnosno lampica se ODMAH gasi! Ja ovako vozim već 30.000 km od kada sam kupio to gpunta, a motor je ukupno prešao 230.000 km. Inače, imao sam pre ovog još dva takva punta sa duplo manjom kilometražom, ali sa istim "simptomima" ?!? Da li neko ima ideju šta je u pitanju, odnosno da li je još neko imao sličan problem i kako je rešen? Na kraju, ja i nisam sigruan da li je to što se dešava kvar ili je nešto normalno...
Lampica ulja - Punto 1.7td
Collapse
X
-
Re: Lampica ulja - Punto 1.7td
Promeni ulje, sipaj neko koje preporučuje proizvođač ali ništa ne normalno, ako auto stoji duže vreme, svo ulje se slije iz svih kanala i iz glave i već su zazori na ležajevima radilice se povećali pa mu treba malo vremena da dobije svuda ulje i da postigne pravi pritisak.
Ako ne planiraš reparaciju teraj tako ...
-
-
Re: Lampica ulja - Punto 1.7td
OK! Imenjače, veliko hvala na odgovoru i savetu! U medjuvremenu, majstor mi je (ponovo) proveravao pritisak ulja kada motor postigne radnu temperaturu i kaže da je to u granicama normale. Inače, i on mi je rekao da se ne sekiram i da slobodno vozim...
Comment
-
Comment