Glava motora FIAT punto1.1 97'

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Daka
    CBC Senator
    • 15.06.2005
    • 277
    • Subotica

Glava motora FIAT punto1.1 97'

Postovani forumasi ,radio mi majstor glavu pre 3 nedelje,menjao zaptivac i komplet sredjivao istu.Medjutim posle 1000km predjenih ponovo mi je produvala,odneo sam kola kod majstora i kaze da postoji verovatnoca da je i blok motora "kriv" ili je pukla glava.Danas je izvadjen motor i odneta glava na ispitivanje.E sad me zanima, da li neko mozda zna gde mogu da kupim polovnu ispravnu glavu(i koliko se krecu),ukoliko je moja otisla po qrcu!?
  • gorky
    CBC Senator XXL
    • 08.06.2007
    • 860
    • Vojvodina,Kikinda

Re: Glava motora FIAT punto1.1 97'

glavu imas po otpadima ,koliko hoces,nije skupa,relativno,mada ja o cenama ne pisem. da je glava pukla duvao bi odmah po sklapanju,kada postoji havarija sa pregrevanjem mora se proveriti sve,ali apsolutno sve pre stavljanja glave,da je kompletna procedura ispostovana auto ne bi ponovo "duvao"

Comment

• Daka
      CBC Senator
      • 15.06.2005
      • 277
      • Subotica

Evo sa malim zakasnjenjem,ipak je glava PUKLA kod treceg cilindra(pukotina je bila nekih 3 na cm)...reche majstor da bas nisam imao srece,verovatno je zamor materijala poceo da popusta negde iznutra.Jbg bacio sam 100 evra bez veze na sredjivanje te glave.Ali spasili me Sapcani ,poslali mi polovnu glavu sa bregastom za 40 evra,u Subotici za isto trazili 100 e.S obzirom da je i blok motora(vadjen) ravnan takodje dodao sam jos koju stotku i generalisao makinu(i to sve u standardnoj velcvini)...za sada sve OK,prosli 1300km bez problema, pa mu sutra menjam ulje kako mi je majstor preporucio!

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

da ste uradili hidrotest odmah bi znali da li je pukla,nego da li ste stavili nove srafove glave?
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Daka
          CBC Senator
          • 15.06.2005
          • 277
          • Subotica

Originally posted by Gavra
          da ste uradili hidrotest odmah bi znali da li je pukla,nego da li ste stavili nove srafove glave?
          Neverujem jer mi to nije stavio na spisak Ta pukotina se prvi put nije videla (sve je izgledalo sasvim ok),a sada je 3 cm vidljiva iz aviona.Inace to mi je bilo trece ravnjanje za 130000km predjenih,imao sam nekoliko pregrejavanja i naravno motor je bio forsiran kad se moglo voziti brzhe .Ma nek traje dok traje, a trajace sigurno najmanje 50000km,svakako sledece godine ako se neporemete planovi u mom zivotu, ulece http://www.renault.rs/images/cars/novic ... photo5.jpg

Comment

• Lale0201
            CBC Početnik
            • 07.10.2008
            • 7
            • Ruma

Imali boljih kola od FIAT-a?

Comment

Working...
            X