Fiat Stilo 1.9 JTD-2001. god termostat problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • panterone
    CBC Početnik
    • 19.10.2009
    • 6
    • Novi Sad

Fiat Stilo 1.9 JTD-2001. god termostat problem

Dakle imam sledeci problem:
    Kazaljka za temperaturu motora nece da mi bude na sredini nego je blize plavom polju tj jako blizu nule..Vozim auto 50-tak km svaki dan.Nije zbog hladnoce koja je napolju ovih dana jel mi se isto desavalo i leti kad je bilo pakleno napolju..
    Da li je mozda riknuo termostat?Danas sam posle predjenih 20 km otvorio haubu i gornje crevo sto ide iz radijatora je bilo toplije od doljnjeg..
    Jos nesto sam primetio da kad upalim grejanje posle 5 minuta voznje u autu bude pakao...ne pomaze ni smanjivanje temperature ni stavljanje brzine ventilatora na minimanu...
    Unapred Hvala...
  • somi_kac
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2009
    • 796
    • Kać

Re: Fiat Stilo 1.9 JTD-2001. god termostat problem

Da li pali hladnjak? Ako pali, u trenutku paljenja bi trebalo da je dostignuta radna temperatura, uzmes i stavis davac na crevo pa izmeris temperaturu, mozda laze nesto drugo. A, ako ne pali, onda moze da bude termostat.
    Meni auto retko kada dostigne radnu temperaturu prema satu, jer ga stalno saltam na oko 2500 obrtaja, ali to je benzinac.
    OPEL Astra 1.6i
    OPEL Kadett 1.6
    ŠKODA Favorit

Comment

• panterone
      CBC Početnik
      • 19.10.2009
      • 6
      • Novi Sad

Ne znam da li pali hladnjak...kako to da proverim?

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Ako ti temperatura osciluje u toku vožnje, naročito ako pada ako ideš nizdbrdo, termostat ti je stalno otvoren, tj pokvaren, ili su ti izvadili uložak od njega.Nov 4700, samo sa kućištem.
        Ovaj drugi problem mislim da ima veze sa komandama u kabini, al' prvo reši termostat.
        Mora da ti guta gorivo, ako je stalno podhlađen motor.
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• panterone
          CBC Početnik
          • 19.10.2009
          • 6
          • Novi Sad

Nisam dugo isao nizbrdo jer sam iz vojvodine...
          Kad vozim auto jedno 10 min kazaljka na onoj skali za temperaturu dodje jedva do drugog podeljka sa leve strane (a treba do cetvrtog) i cim upalim grejanje spusti se za jedan podeljak al to kontam da je normalno...Jedino sto je nenormalno je sto nikada nije na sredini.Sto se tice potrosnje mislim da je normalna...krece se oko 5 l/100km mesano gradska voznja i otvoren put.
          Problem mi je sto majstor hoce da mi uzme 7-8000 din za zamenu tog termostata a mogao bi ja da ga zamenim koji nemam iskustva sa tim.Samo da utvrdim jos da li je termostat, da se ne ispalim?
          Evo sad sam bas upalio auto i otvorio haubu..Posle 3-4 min rada u leru gornje crevo iz hladnjaka malo se ugrejalo dok je doljnje ostalo hladno...da li mi to govori da je termostat ispravan?kazaljka je naravno ostala na nuli...

Comment

• somi_kac
            CBC Senator XXL
            • 03.04.2009
            • 796
            • Kać

Originally posted by panterone
            Nisam dugo isao nizbrdo jer sam iz vojvodine...
            Pa, provozaj se do Kamenice malo, pa proveri to za termostat. A, hladnjak bi trebao da se pali posle duze voznje kada ostavis auto da stoji upaljen. Onda nema vazduha koji dok vozis ulazi kroz masku i smanjuje temperatruru, nego hladnjak mora da je regulise.

EDIT:

Hladnjak se ne pali nikada sem u peci za reciklazu
            OPEL Astra 1.6i
            OPEL Kadett 1.6
            ŠKODA Favorit

Comment

• ada
              CBC Senator XXL
              • 04.06.2005
              • 2375
              • Novi Sad
              • Svasta nesto

opet samaranje. pa dokle vise. dobio si pravi odgovor. termostat te zeza i to je to. temperatura nizburdo uzbrdo na ravnom ili krivom treba da bude konstantna uz asistenciju termostata i hladnjaka i tu je kraj!
              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• panterone
                CBC Početnik
                • 19.10.2009
                • 6
                • Novi Sad

Ok...Ovih dana kupujem nov termostat sa kucistem pa da zaprljam malo ruke...Javicu sta sam uradio...
                Pozdrav

Comment

• comi 1342
                  Moderator
                  • 28.09.2005
                  • 1126
                  • NS
                  • Giulietta ,PUG 106,

Ne volim da dajem sto postotne prognoze, jer onda nisu prognoze. To sa crevima se ne uklapa u priču, ali je to vrlo neprecizan metod za dijagnostiku. Mogao bi i biti u davač temperature, da samo ne pokazuje dobro, ali to treba neko iskusan da utvrdi, tj majstor.
                  "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                  "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Dragon
                    CBC Senator XXL
                    • 15.11.2006
                    • 963
                    • Beograd

Sta 7-8 hiljada za zamenu? Mislis zajedno sa termostatom? Onda i nekako. Ruke bi trebalo da budu 2 - 2,5 hiljade.

Nisam siguran da ces sam moci da ga zamenis...
                    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• panterone
                      CBC Početnik
                      • 19.10.2009
                      • 6
                      • Novi Sad

Majstor mi je rekao da je najverovatnije termostat...Juce sam zvao prodavnicu auto delova i termostat sa kucistem kosta izmedju 4-4500 din.
                      Puno mi je da dam majstoru jos toliko za ruke...

Comment

• Dragon
                        CBC Senator XXL
                        • 15.11.2006
                        • 963
                        • Beograd

znam lika, pa mi je uradio drugarski.

Proveri jos neki servis...
                        Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• panterone
                          CBC Početnik
                          • 19.10.2009
                          • 6
                          • Novi Sad

Pa to i ja kontam...raspitacu se jos malo po servisima pa ako ima negde povoljnije nek mi odrade to...

Comment

• Mirko_NS
                            CBC Član
                            • 17.04.2008
                            • 80
                            • Novi Sad

Termostat menjan pre nekoliko dana...
                            - termostat: 4800 u Fiatinu (navodno prva ugradnja)
                            - zamena: 2200 (vidi preporuke za Fiat servise)

Inace, simptomi su vec opisani u prethodnim postovima:
                            - na "ravnom", kada je napolju ispod 10, temperatura motora se dizala do 1/4 skale i nije rasla dalje
                            - kada se upali grejanje dolazi do naglog pada temperature
                            - tek uz Venac je dostizao radnu temperaturu (1/2 skale), a prilikom spustanja temperatura opadne na 1/4 skale

Posle zamene: 1/2 skale, fixno

Comment

Working...
                            X