Fiat Punto 1.9D problem potrosnje ulja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cira
    CBC Početnik
    • 02.01.2010
    • 3
    • Beograd

Fiat Punto 1.9D problem potrosnje ulja

auto vozim 3 godine i auto mi je trosio oko 0.5l na 10.000, znaci fabricka potrosnja.
    krenuo sam na put i na autoputu primetim da mi auto baca crni dim na auspuh....odjednom potrosnju ulja je podigao potrosnju na 2litre na 1000km...
    Jedan majstor mi je rekao da je motor skroz otisao, mada sam ja bio nepoverljiv i raspitao sam se na vise mesta.
    Drugi majstor mi je rekao da mi je dekli otisao i da negde pusta ulje u usis.
    Sad ne znam sta da radim, dekli jos uvek nisam pronasao a i ne menjaju mi se delovi napamet.
    Da li neko zna nesto o ovome?
    Na ovoj skorijoj zimi auto mi na -16 pali posle prvog grejanja bez problema.
    Logicnije mi je ovo za dekli ali posto se ne razumem mnogo molim Vas za pomoc.
  • roske
    CBC Senator
    • 08.03.2007
    • 272
    • Lazarevac
    • Alfa Romeo 145 boxer

Re: Fiat Punto 1.9D problem potrosnje ulja

Ako je curenje ulja u pitanju onda mora negde da pokaze tragove,koji dekli pogledaj dobro gde
    masti ulje.
    Proveri semeringe,zaviri ispod kola pogledaj izmedju motora i menjaca da li ima tragova ulja mozda curi na zadnjem
    semeringu radilicepa je potrebno skinuti menjac.
    Ako ti je taj drugi majstor rekao da pusta ulje u usis zasto mu to nisi dao da ti zameni,jeftinija je intervencija nego
    kod prvog majstora

Comment

• Vidan KV
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2007
      • 432
      • Kraljevo
      • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

U tu priču oko deklija se nikako ne uklapa auspuh.......ako pušta na dekliju odakle dim na uspuhu?...ko zna šta je mislio majstor pod pojmom "dekli"?!........merenje kompresije bi ti dosta toga kazalo mada po mom mišljenu i iskustvu skidanje glave motora ti (za početak) "ne gine"...sa srećom....pozzz!

Comment

• roske
        CBC Senator
        • 08.03.2007
        • 272
        • Lazarevac
        • Alfa Romeo 145 boxer

Otprilike da ce tako biti

Comment

• cira
          CBC Početnik
          • 02.01.2010
          • 3
          • Beograd

Dekli kod fiata 1.9d su povezani sa usisom iz filtera za vazduh , pa je mozda pukao dekli i usis pa pod vecim gasom uvlaci ulje u usis.
          Mozda mi je majstor zbog toga i rekao da zamenim dekli.

Comment

Kad kažeš "dekli", misliš na poklopac ventili ili ...

Comment

Working...
            X