Fiat tipo - Iberlauf

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alex82
    CBC Početnik
    • 18.05.2010
    • 9
    • Beograd

Fiat tipo - Iberlauf

Pozdrav svima,

nov sam na forumu pa ne zamerite ako pitam glupost :-)

Imam auto Fiat tipo 1990god. benzinac 1.4 sa ugradjenim plinom. Imam problem od skora da mi, cini mi se, iz iberlaufa malo izlazi ulje i pada na poklopac od glave motora pa u kabinu ulazi taj dim sagorelog ulja. Interesuje me, obzirom da je na delu gde treba da se spoje kraj iberlaufa i poklopac od karburatora, malo polomljen iberlauf, sta treba da ima taj iberlauf? Jel on treba da ima nekakvu zastitnu mrezicu ili nesto tako?
    Ako ima neko ovaj auto da li bi mogao da mi kaze nesto oko toga i ako ima sliku da mi pokaze ovde. Hvala i izvinjavam se jos jednom ako sam nesto promasio. :-) Veliki pozdrav za sve
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: Fiat tipo - Iberlauf

Skini to slomljeno crevo od iberlaufa,kupi drugo istog precnika,samo znacajno duze(proceni sam)...montiraj ga i sprovedi ispod auta...sto bi rekli seljaci izvuci mu kateter...nemoj da ga vracas na karburator,vec mesto gde treba on da stoji na karbu,zacepi plasticnim poklopcicem(imas da kupis na buvljaku)...motor ti je pri kraju

Comment

• alex82
      CBC Početnik
      • 18.05.2010
      • 9
      • Beograd

auh, brine me ovo sto kazes pri kraju sta to znaci?

Comment

• djape1977
        CBC Senator XXL
        • 08.03.2008
        • 401
        • bg
        • fiat 132 i lada 2103

znaci da trosi ulje. koliko ulja potrosi od zamene do zamene i na koliko menjas ulje?

Comment

• alex82
          CBC Početnik
          • 18.05.2010
          • 9
          • Beograd

Pa na 5000km sam mu menjao sada jer je tako ulje domaceg nekog proizvodjaca koje je navodno i za gasne motore.

Comment

• Kenno
            CBC Senator XXL
            • 21.08.2006
            • 460
            • Zenica, BiH

Stavi crijevo za odvod vode iz veš mašine, dovoljno je dugo i odgovarajućeg je prečnika.

Comment

• alex82
              CBC Početnik
              • 18.05.2010
              • 9
              • Beograd

Probao sam to mada je bilo sprovedeno do ispod hladnjaka pa malo ulevo, i dimilo je i ulazilo u kabinu.

Comment

• Kenno
                CBC Senator XXL
                • 21.08.2006
                • 460
                • Zenica, BiH

Sprovedi ga preko motora pa pored mjenjača lijevo ili desno, samo pazi da nije blizu auspuha ili poluosovine, tako da dim ide ispod auta, premda opet će da smrdi pomalo prilikom vožnje tipa stani-kreni, ali to je nemoguće izbjeći..

Comment

Working...
                X