Fiat stilo 1.2 16v engine failure

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cordober
    CBC Član
    • 28.05.2008
    • 66
    • Beograd

Fiat stilo 1.2 16v engine failure

Prelistah sve stranice sa temama i ne nadjoh ovaj problem.
    Juce po startovanju motora BC zapisti 3 puta i izbaci poruku "engine failure", kljuc i narandzasta lampica koja se ne gasi sve vreme rada motora. Motor normalno radi, ne trza, ubrzava, ide u vise obrtaje... Dijagnostika pokazuje gresku na potenciometru gasa i ne moze da se obrise. Majstor rece da je mozda samo do loseg kontakta, da dodjem sutra pa da ga isprska pa da vidimo.
    Mene interesuje jel imao neko ovakav problem, jel moguce da je samo do kontakta, ili da se spremim za nesto ozbiljnije. Hvala i pozz.
    Zasto sve sto je lepo ima decka?
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Fiat stilo 1.2 16v engine failure

Ima tu nekoliko potenciometara vezanih za dodavanje gasa. Iz opisa se ne vidi o kojem je reč.

Comment

• cordober
      CBC Član
      • 28.05.2008
      • 66
      • Beograd

Re: Fiat stilo 1.2 16v engine failure

Vratih se od majstora. Prikacio ga ponovo na dijagnostiku, izbacuje ''polozaj papucice gasa previse nizak". Kad udje u neke podmenije gde pokazuje rpm, polozaj gasa u procentima, polozaj leptira u cinimi se procentima itd, sve OK. Pritiska papucicu gasa, obrtaji rastu (terao do 6500), kao i polozaj papucice i leptira. Poprskao kontakte na 2 velika kontaktera u motornom delu (ja skontao da je to ECU, a mozda sam sad i lupio), isto pokazuje engine fault (ne failure kako sam juce greskom napisao). Neko glasno razmisljanje majstora je bilo da ponovo kalibrise papucicu gasa, odnosno da je ''nauci" gde su joj 0% i 100% polozaji, ako sam ja dobro razumeo. Na kraju kao ajd' da proba jos jednom da obrise gresku i uspeo je. Za sad ne prijavljuje nista, a ako se ponovi u narednih par dana, onda ide na "ucenje". Pozz.
      Zasto sve sto je lepo ima decka?

Comment

Working...
      X