Promena motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • banebg81
    CBC Veteran
    • 26.06.2008
    • 195
    • Beograd

Promena motora

Zanima me da li neko ima iskusta sa zamenom motora u automobilu marke LANCIA - model LIBRA?

To pitam, zato što se može naći prilično povoljno primerak sa motorom (ne jedan, nego više njih) 2,4JTD, koji je, odličan, ali i dosta skup za registraciju, a i verovatno je većina istih već spremna za manje ili veće popravke, pa to baš i nije rešenje.

U taj se model ugrađuje motor 1,6 - 16v koji je koliko toliko proveren, a nije ni slabašan, za ono što meni treba, to je sasvim dovoljno.

Ako je to izvodljivo, a naravno da ne zahteva neke ekstremne muke, onda to ima smisla raditi.

Taj 1,6 ako bih uzeo iz nekog stranca, uradio bi mu full generalnu, pa bi dobio dobar motor, za relativno malo novca, ali, tu sam gotovo siguran da ima nekih zezalica, poluosovine, izduvni sistem, elektronika ...

Hvala na odgovorima
    Pozdrav
  • vladaomega
    CBC Senator XXL
    • 11.10.2010
    • 484
    • beograd

Re: Promena motora

velika prepravka sa neizvesnim ishodom polus atest zbog promene pogonskog goriva

Comment

• espace2beograd
      CBC Veteran
      • 06.10.2010
      • 149
      • Pančevo
      • Golf 7 81kw

nema atesta zbog promene pogonskog goriva

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Iz iskustva, kompletan zahvat koji si zamislio i kako si ga zamislio je izvodljiv ali je pitanje isplativosti na prvom mestu,po meni.
        Koliko je lako?
        Po mojoj proceni kompletan zahvat mora da ti obavi neko kome ćeš da platiš,tako da je lako skroz,samo spremi novčanik da bude,onako,baš pun i to je to.
        Postoji i mogućnost da grešim,tako da bih voleo da vidim tvoju matematiku.

Comment

• SALE
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2005
          • 841
          • Banovo Brdo

Za te pare sigurno se vise isplati sam da uvezes savrsen primerak sa 1.9 jtd motorom i nemas gomilu zezanja.

Comment

• Wooodoo
            CBC Senator
            • 01.10.2005
            • 214
            • Beograd

Zasto ne bi uradio zamenu za 1.9 JTD? To ima logike.
            Taj 1.6 je preslab za Lybru i ne govorim napamet. Ionako 1.9 moze na otpadima da se nadje za 200 evra.
            http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

• mistermobil
              CBC Senator XXL
              • 09.11.2008
              • 469
              • pecinci

Sve je to lepo,ali sta sa elekronikom,menjacom,poluosovinama,agregatima,itd? jel su one kompatibilne npr iz 2.4JTD sa 1.9JTD ili cak starijim 1.9TD(fiat,lancia,alfa do 98god)? i na kraju,sta ce biti sa br motora,jel moras cariniti stranca i upisivati u saobracajnu ili ce biti njegovo ukidanje sa novim saobracajnim dozvolama.
              Ko leti,vrijedi
              Ko vrijedi,leti
              Ko ne leti,ne vrijedi..
              (Grunf,TNT..)

Comment

• Stratos
                CBC Senator XXL
                • 10.09.2008
                • 2594
                • Novi Sad

I kada ukinu upisivanje broja motora u saobr. dozvolu,broj motora će stajati upisan u dosije vozila u kartoteci MUP-a.
                Zašto očekujete liberalizaciju onoga što se već svakako zloupotrebljava? Meni,recimo,to nije logično.Možda grešim?

Comment

• RANK
                  CBC Senator XXL
                  • 28.02.2007
                  • 1635
                  • Beograd
                  • FIAT MAREA WEEKEND 1

Pa sta ja znam, nekako mi se cini da ako se broj ne bude trazio na tehnickom da ce onda motor mozi da bude i sa unistenim brojem, ako razumes sta hocu da kazem...
                  "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Stratos
                    CBC Senator XXL
                    • 10.09.2008
                    • 2594
                    • Novi Sad

Raspravu vodimo oko nečega što još uvek nije definisano ni pravilnikom ni zakonom.Nismo sigurni,samo predpostavljamo šta će zakonodavac da propiše.
                    A zavlače nas oko toga godinama. Kao i za tablice...i gomilu drugih stvari.
                    Meni je,u principu,sve jedno. Uvek sam kupovao sa papirima i zavodio/prevodio... Tako ću i kada ne bude pisao broj motora u saobraćajnoj,što ne znači da svi trebaju tako da rezonuju. Po čemu bi,inače neka mesta u Srbiji bila poznata.

Comment

• mistermobil
                      CBC Senator XXL
                      • 09.11.2008
                      • 469
                      • pecinci

U zemlji Srbiji sva su mesta sumljiva Sta bi trebalo uraditi sa agregatima poluosovinama i elektrnikom kad bi menjao npr 2.4JTD u npr 1.9TD(Fiat),i da li moze zapravo?Ima li kombinacija za neke druge masine npr vw 2.5tdi u 1.9TD,ili 2.2DTI u 1.7TD...
                      Ko leti,vrijedi
                      Ko vrijedi,leti
                      Ko ne leti,ne vrijedi..
                      (Grunf,TNT..)

Comment

• drug_igrutin
                        CBC Početnik
                        • 05.02.2011
                        • 1
                        • BGD

Promena motora na RRC-u

Zanima me slicna problematika, naime razmisljam o ubacivanju 1,9 ili 2,4 jtd motora u starijeg terenca Range Rover Classic.
                        Da li neko ima iskustva sa slicnim poduhvatima, ili ima ideju na koje se sve probleme moze naici?
                        Pre svega mislim na elektroniku motora (ECU), da li je kompletna instalacija motara zasebno izvedena i koliko je komplikovano da se nabudzi na drugi auto?

p.s. obzirom da se radi o drugom tipu auta, mozda je trebalo nova tema, pa molim moderatore da prebace ako je potrebno

Comment

Working...
                        X