dali neko ima iskustva oko menjanja ovog kaisa,cuo sam da mora cela masina da se vadi,dali neko zna nesto vise o tome...u autodata pise da cak mora i pritisak na cilidrima da se proverava...
zupcasti kais na fiatu bravo 2.0
Collapse
X
-
U principu kada se radi po ps - treba da se vadi motor i rad traje jako dugo (mislim 6 ili 8 norma sati) - vrlo zaje... i na Zapadu jako skup servis, ali cuo sam da ovde ima majstora koji ne vade motor nego ga samo otkace i "malo izvade". Kada sam se raspitivao o HGT tako su mi rekli, ja licno nisam imao iskustva, a i ovi koji su imali taj auto nisu nesto posebno bili isfrustrirani oko toga...znaci preziveces
Comment
-
-
@dzigibau
ako pukne moze odmah auto na otpad da se nosi
da znam da je servis jako skup,i oko 10 sati se menja...neznam kako ti majstori to izvedu (mogli bi da prodaju patent ovlascenom servisu da nemoraju da skidaju motor)
najgore je to sto neki majstor mora ceo motor da izvadi i razhebe ga da bi to promenio,i onda posle mora sve da vrati na normalno stanje...sto kod nas nije bas neki slucaj da na kraju sve vrate kako je bilo, hebeni italiani kako su ga ovako napravili...ali bolje to nego da pukne.
MOD EDIT 009: VODI RACUNA SA RECNIKOM!!!
Comment
-
-
na 2.0 16v moze da se "samo malo" izvadi motor i zameni...
2.0 20v mora da se vadi ceo... jednostavno motor je glomazan
motorni prostor je mali i jbg...2008. Leon
"... ah V-TEC, all of the lag, none of the turbo, its like waiting for bad sex..."
Comment
-
-
tu je najvece "budzenje",sto je neka ****** od inzinjera ,napravila motor i oblik karoserije da zbog preventivnog odrzavanja ( znaci ne havarije,ili neceg ne predvidjenog) mora da se vadi ceo motor i da to kosta par 100 evra ili koliko vec kosta...i posle jos da razmisljas gde ce sta da ti otpadne ,postosu sve rasrafili i ponovo sastavili.
to je ono,kad se reklamira auto...vazno je samo koliko konja ima,brzina i koliko trosi(slazu jedno 20 % uvek ) i da je "modernog" dizajna.a kad istekne garancija....e pa bato....Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
@Quadrifoglio
hvala,ali HGT fiat bravo 2.0 koliko znam ima samo sa 20V,imaju dve vrste motora sa 155KS i sa nesto manje otprilike 147KS ali su svi 20V,a 16v imaju 1.8 i 1.6...koliko ja znam
u prosecan auto napravili takvo sranje,i toliki posao ,oko 10h treba da se to promeni...ali je zato masina stravasamo ima ovu manu zato sto je prostor gde je ona stavljena nekako taman i sve stoji kako treba ali nemoze vise nista da se stavi
...
@starac vujadin
nema tu nikakvog budzenja on tu samo menja kaiz koji se nalazi pored masine...i vraca sve kako je i bilo...mislim da je vece zezanje kad vadi masinu...ali najgore je to sto ova masina izgleda ekstra i sam pomisao na njeno vacenje pocnem da se jezimzato mi je ta varijanta sa malim pomeranjem masine i posle vracanje na staro mnogo bolja,ipak ovako mora sve da razmontira i hladnjak i celu prednju masku da je izvadi pa da je posle vrati,mislim da bi majtori valjda to odradili kako treba...ali ipak
ovi italiani kad su mu prvi put menjali kais su to uradili perfektno sve je normalno,ali ipak nisam ja u italiji...drugo su nasi majstori...
Comment
-
-
Bravo , 2.0 16 v ne postoji,osim ako neko nije ubacivao motor od tipaJackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
Comment