Fiat brava 1.6 16v stuca

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mihailo fiat brava
    CBC Početnik
    • 17.10.2011
    • 4
    • Smederevska Palanka

Fiat brava 1.6 16v stuca

Imam fiat bravu 1.6 16v 1998 god. I vec duze vreme, kad krenem kod rodjaka na malo dalji put (oko 250 km) na polovini puta (obicno uz neko brdo, kad prebacujem iz 5 u 4 brzinu...) krece da stuca, da gusi, nece da vuce...nece da primi gas, a ponekad drzi na 4000 obrtaja, i cim pustim kvacilo ugasi se...takodje mu je zvuk vrlo jak...(menjana je bobina i svi filteri, kao i ulje...) Da li sve to moze da bude zbog lamele?
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: Fiat brava 1.6 16v stuca

Do lamele sigurno nije! Nisi dobro opisao problem. Da li voziš na benzin, ili LPG? Kako to: drži na 4000, pa kad pustiš kvačilo, ugasi se? Da li na vreme menjaš iz 5. u 4., ili čekaš, da se motor muči? Rekao bih, da ne menjaš brzine na vreme. Ja sa slabijim motorom aveo 1.2, uz Banstol, čim počnu da padaju obrtaji, ubacim u 3., poteram u više obrtaje i pretičem sve živo.

Comment

• Mihailo fiat brava
      CBC Početnik
      • 17.10.2011
      • 4
      • Smederevska Palanka

evo malo jasnije, vozim na benzin, posto nemam ugradjen plin...a sto se stucanja tice ide ovako...predjem 2-3 laka brda 5 brzinom, na sledecem skoro istom krece da gusi, vratim brzo u 4 i dalje pada, u 3 popne vrlo malo do tacno 3100 obrtaja i tu stane, a ponekad krene da stuca skroz pa moram da stanem...I posle nastaju muke kad hocu da krenem nece da primi gas, i cuje se nekako iznutra, kao kad imate slajm u grlu...i to do jedva 2200 obrtaja, a jednom mi se desilo da mu drzim gas do kraja i stoji na 4000 i samo malo pustim kvacilo, on se ugasi...Jednom mi se to desilo na kruznom toku na karaburmi, zaustavio sam saobracaj 10 min, dok se nije stabilizovalo...

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Može biti loše stanje motora. Koliko je prešao? Kako je održavan? Kolika je kompresija? Koje motorno ulje koristiš? Koliko si prešao od poslednjeg servisa? Proveri i stanje kočnica. Kad ti sledeći put stane, ili slabo vuče, proveri dodirom felni na zadnjim točkovima, da li se jače zagrevaju. Kada si menjao ulje u kočionom sistemu? Kako je podešena ručna kočnica? Da li "hvata na prvi zub"?

Ima još sva sila pitanja, pa bih ti preporučio, da potražiš dobar servis.

Comment

• Mihailo fiat brava
          CBC Početnik
          • 17.10.2011
          • 4
          • Smederevska Palanka

presao je 160 000, kompresija mu je preko 90%, odrzavan je dobro, (na svakih 5000-7000 menjano ulje i to selenia) Prosao je super tehnicki, kocnice nisu lose, to ulje sam proveravao pre neki dan, i ima skoro puna posudica...I ja sam razmisljao da ne blokira neki tocak ili tako nesto, ali nije u tome stvar...ali ova rucna kocnica ide negde 10 cm i onda ima 3-4 zuba, i hvata odmah po malo...

Comment

• nina996
            CBC Senator XXL
            • 20.03.2009
            • 324
            • leskovac

Po tvojoj prici najverovatnije pumpa za gorivo,ugreje se i opadne joj pritisak i zato stuca i nece da primi gas,najbolje je oterati majstoru da se izmeri pritisak
            Pirke

Comment

• Mihailo fiat brava
              CBC Početnik
              • 17.10.2011
              • 4
              • Smederevska Palanka

Ako je problem u pumpi za gorivo, zasto onda npr u 3 tesko ide u visoke obrtaje, kada sam preticao jednom otislo do skoro 5000 umalo nisam ogluveo, morao sam da idem kod usnog po terapiju. Zato sto ima nenormalno jak zvuk...takodje mnogo SPOOORO ubrzava, kad preticem to je muka ziva, ne mogu da preteknem po pola sata obican kamion...Da li to ima veze sa staroscu motora? Takodje kad krecem, dam mu gas do kraja i pustim kvacilo, nece da driftuje ili kako vec, nego sam cimne

Comment

• cuculo
                CBC Član
                • 03.09.2009
                • 61
                • Prilep Macedonija

ili pumpa za gorivo ili otisli bregovi na bregasti na izduv posto je vozilo 16 ventilsko ,kod ovih vozila straduju bregovi od izduvne bregaste.

Comment

Working...
                X